Pierwszy odcinek - Telejajka;
Ostatni odcinek - Kraina Obfitości;
Grany przez - Maciej Gołębiowski;
Specjalność - gra na flecie i pędzenie bimbru;
Zwany Cycem jego ulubione powiedzonko to "Kruca..."
Bratanek Ferdka, syn brata Ferdka - Staśka, którego wujek Ferdka - Władek przywiózł Kiepskim.
Z Wikipedii.
Dzisiaj oglądałem serial na Polsacie 2 i moim oczom ukazała się zapomniana przeze mnie postać, która zagrała kilka odcinków - Ziemowit Kiepski. Tak sobie myślę, że patrząc na obecną obsadę gdzie cyklicznie gra praktycznie tylko sześciu aktorów, myślę, że taki bohater by się przydał. Po pustce po odejściu Waldka producenci filmu zechcieli kimś go zastąpić, lecz Ziomek nie zaskarbił sympatii widzów. Moim zdaniem Kiepscy powoli spadają na psy i sądzę że teraz taki bohater by się przydał i zaskarbił już sympatię widzów. W każdym razie jak odbieracie te kilka odcinków z udziałem Ziomka i czy polubiliście tego bohatera?
Ja osobiście go nie lubię , ale jak nie ma narazie Waldka to można by nad tym pomyśleć co napisałeś żeby go wcielić to jakieś roli. Tylko czy to na pewno dobre rozwiązanie na poprawę oglądalności Kiepskich ?
_________________ No to cyk, jak powiedział budzik do zegarka.
On po prostu był sztuczny, taki drewniany jakby spięty. Właściwie to szkoda, że Waldka już nie ma. Oglądam teraz powtórki na Polsacie i widzę, że Cyc to było ponad 50% tego serialu. Pozdrawiam.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2009-12-27, 17:07
Moje spostrzeżenie to niema tu w ogóle mowy o zastąpienia Waldka. Gdyby tak było to musiałby Ziomek grać w odcinkach od 191 w górę.Ostatni Odcinek z Waldkiem to 190/Krawczyk.
Po prostu to była nowa postać w serialu.
A Ziomek i Waldek chociaż w jednym odcinku?
Było by to napewno dobre
Ostatnio zmieniony przez sigi 2009-12-27, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
Wcześniej Ziomka nie lubiłam, ale ostatnio obejrzałam odcinki z nim i zmieniłam zdanie na bardziej pozytywne.
Fajny jest Ziomek, można się pośmiać z niego.
Moim zdaniem świetny , zagrać taka fajtłapę toż to mistrzostwo i ten jego dres ^^ , szkoda że mu podziękowali ale jego się po prostu albo lubi albo nie trawi
Według mnie ziemowit nie mógł być następcą Waldusia bo poatrzcie na ostani odcinek cyca 190 a pierwszy ziemowita 148 według mnie mogli zrobić odcinek w którym obydwaj występowali