Wysłany: 2011-02-22, 20:02 Wspomnienia wydarzeń ze starych odcinków w nowych odcinkach
Dopiero niedawno zainteresowałem się tym serialem Aktualnie oglądam 3 sezon I jestem ciekawy, czy w nowych odcinkach wspominają to co wydarzyło się w starszych odcinkach?
Na pewno w odcinku "Browar z Kominem" Ferdek i Waldek wymieniają swoje złote interesy z poprzednich odcinków, Ferdek nawet rzuca coś w stylu "trzeba będzie kończyć tego odcinka bo wszystko już było". W nowych odcinkach Ferdek wspominał o Borysku, w którymś chyba Paździoch mówił o tym że Ferdek kiedyś gadał że jest w ciąży z kosmitą. Więcej nie pamiętam.
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
Prawda oglądałem ostatnio, są między innymi fragmenty odcinków Kiepscy dają czadu, Kiepski Film, Gumowy interes i Kiepskie żarty. Całość pojawia się na początku od razu jak Ferdek zasypia.
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
No właśnie, wyleciał mi z głowy, jaki to odcinek był.
Nie chce się czepiać ale to już jest nabijanie i co za tym idzie bezsensowne zaśmiecanie forum.
Wracając do tematu, w odcinku "Przezorny zawsze ubezpieczony' wspomniane jest o zgwałceniu przez kosmitę+ to że Waldek przeczytał duża ksiazke (prawdopodobnie odcinek Ciemna Randka).
Nie pamiętam tytułu odcinka,ale kiedyś przyszedł do Waldka i Ferdka,taki gościu co proponował odszkodowanie za poniesionie problemy i Ferdek wymieniał co mu sie wydarzyło min.że był w ciązy z kosmitą...
_________________ Ja będe nagi nagi na gitarze grał...
Ostatnio zmieniony przez ferdzio120 2011-02-23, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie pamiętam tytułu odcinka,ale kiedyś przyszedł do Waldka i Ferdka,taki gościu co proponował odszkodowanie za poniesionie problemy i Ferdek wymieniał co mu sie wydarzyło min.że był w ciązy z kosmitą...
To jest odcinek, o którym napisałem dosłownie post wyżej. "Pozornie zawsze ubezpieczony".
13 sezon dopiero przed nami. W odcinku "Cztery noce z Marią" (12 sezon) Ferdek wspomina Babkę. Już jeden z użytkowników tutejszego forum podał tą informację.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Pamiętam, że Halinka w którymś z odcinków (kompletnie nie pamiętam nazwy bo nie zwracałem na to uwagi) wspomina, że Ferdek dopadło nawet zajście w ciążę z kosmitom, a Ferdek na to: No bo to tak było Halinka.
Johnny Cage, nie są podzielone w całość, bo są wydarzenia, które kończą się na odcinku.
Tłumacz, tłumacz, a nie wytłumaczysz
Są powiązane ze sobą pewne zdarzenia, które są wspominane później (ten wcześniej to, a tamten wcześniej tamto). Tylko, że w każdym odcinku jest inna sprawa, ale bohaterowie o poprzednich pamiętają. KPW?
Odcinek "Powoz zajechal' Edzio przynosi Ferdkowi list od Badziwiłłów na co Ferdek odpowiada 'co to panie Edziu, znowu se pan jaja z porzadnych ludzi robisz? Juz zes mnie raz pan kiblem obdarował' - wspomnienie odcinka Własciciele - i tu jest przy okazji kolejna wpadka bo kibel dostał Janusz Pazdzioch a Ferdek był włascicielem korytarza.
W odcinku Gość w dom - nie ma kołaczy kiedy rodzina Boczka chce zjeść Edzia, ten pyta gdzie ukryta kamera i mówi, że drugi raz już się na to nabrać nie da.
W odcinku Kreatura mody też są jakieś wspomnienia, ale nie mogę sobie ich przypomnieć, a szukać mi się nie chce
No a co mieli zrobić? Pogrzeb w Kiepskich? Nieee.... Babka gdzieś wyjechała? Też nie. Oddali ja do domu starców? Też nie bo jak kiedyś mówili "to są drogie rzeczy". Moim zdaniem przemilczeli bo nie było innej opcji.
_________________ Reklamaa.... w NRD!
Coś dla scenarzystów nowych odcinków:
Odc. 34.
Ferdek: "Wódy..... Walduś, ja nie jestem alkoholikem, ja jestem... piwoszem."
Ja zauważyłam coś właśnie w odcinku "Tryptyk dolnośląski, cz. III - Moje wielkie wrocławskie wesele". Scena w mieszkaniu Paździocha, na pierwszym planie Ferdek przy stole, na ścianie zdjęcie małżeńskie Paździocha i Paździochowej. Przełamane na pół i sklejone. Jest to wspomnienie jednego ze starych odcinków, kiedy to Paździochowie mieli się rozwodzić, nie pamiętam tytułu
_________________ 'When you call my name it's like a little prayer'