Wystąpił w odcinkach:
68 - Tajemnica X muzy (jako drab)
69 - Szopka (jako menel)
117 - Akademia umiejętności (jako redaktor)
137 - Pocieszacz (jako Stefan, kolego Boczka)
188 - Pielgrzymka (jako proboszcz)
225 - Demoralizator (jako lekarz)
236 - Smak życia (jako mężczyzna)
270 - Kocham biurokrację (jako petent)
Moim zdaniem najlepiej zagrał w odcinkach ''Pocieszacz'' (Ferdek go pocieszał) oraz ''Demoralizator''.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Wydaje mi się że zagrał on jeszcze w 104 odcinku pt "Słuchacz Przysięgły" księdza tyle że w czołówce (prawdopodobnie przez pomyłkę) został wpisany jako Andrzej Dyła być może Włodzimierz Dyła ma brata bliźniaka bo w tym odcinku aktor był identyczny tylko zauważyłem małe znamię na jego policzku...
Kapitalne role w 'tajemnicy x muzy' oraz 'szopce'. Idealnie pasuje jako menel, nawet pasowalby jako kolejny sasiad w kamienicy. Krotko mowiac swietnie swiruje pawiana
Kojarzę jako lekarz z demoralizatora (Enter!) słuchacz przysięgły jak gumowe ucho się spaliło
Jednak pierwsze co do głowy przyszło to tajemnica X muzy, jako ten kiblowy poeta czy coś takiego i jak gadał:
Szmata jestem panie normalnie szczerość