Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Własny odcinek ŚwK
Autor Wiadomość
Zazyk 
Edzio Listonosz
No i Gitara

Wysłany: 2010-04-12, 19:33   Własny odcinek ŚwK

Razem z Elvisem wpadliśmy na taki pomysł, aby każdy kto będzie chętny i jest w posiadaniu kamery, nagrał własny odcinek lub też jakąś śmieszną scenę.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-12, 19:34   

Ja prawdopodobnie w wakacje będę w posiadaniu dość dobrej kamery, problemem może być natomiast ekipa, bo przed kamerą nikt nie chce rżnąć "głupka" 8-)

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-04-12, 19:40   

Elvis Scatter napisał/a:
problemem może być natomiast ekipa, bo przed kamerą nikt nie chce rżnąć "głupka" 8-)

Dokładnie.
Można też zrobić animację komputerową lub coś podobnego. Dobry program i trochę umiejętności starczy.

Zazyk 
Edzio Listonosz
No i Gitara

Wysłany: 2010-04-12, 19:51   

Jakbyście mogli to napiszcie co o tym sądzicie i czy macie kamere i czy byscie zagrali ;-)
Ostatnio zmieniony przez Zazyk 2010-04-12, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2010-04-12, 20:22   

Pomysł dobry, ale ja nie mam możliwości się przyłączyć.
Powodzenia.

Zobacz koniecznie: Zgłoś posty do usunięcia

GoogleBoot 
Edzio Listonosz
Fool Mocny

Wysłany: 2010-04-12, 20:48   

Pomysł dobry, ja niestety nie mam kamery i nikogo kto chciałby w czymś takim wziąć udział.

A co myślicie żeby zmontować własny odcinek z już istniejących? Jest przecież tyle odcinków że można coś wykombinować.

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-04-12, 20:51   

GoogleBoot napisał/a:
co myślicie żeby zmontować własny odcinek z już istniejących? Jest przecież tyle odcinków że można coś wykombinować.

Nawet ciekawy pomysł, tylko raczej gorzej z fabułą. :-/

Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2010-04-13, 14:46   

Moja klasa chce na koniec roku ( kończymy gimnazjum) zmontować filik, w którym będziemy udawać nauczycieli, ich teksty, śmieszne sytuacje, albo to jak tydzień temu wyrzuciliśmy krzesło przez okno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Także może ich namówię, żeby przy okazji odegrali jakąś zcenkę z Kiepskich
Zapraszam:)

ORANJE!!!

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-04-13, 15:44   

GoogleBoot napisał/a:

A co myślicie żeby zmontować własny odcinek z już istniejących? Jest przecież tyle odcinków że można coś wykombinować.

Niezły pomysł w takim czymś to ja wiem jak robić - wystarczy tylko Move maker Windows , Ivona [pełna wersja" , jakieś scenki z śwk , Audacity ..

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-13, 15:47   

Odradzam Ivonę... Wychodzi nader sztucznie. Dzieci neo opanowały już ten program do perfekcji i wrzucają na YT jakieś zryte parodie.

GoogleBoot 
Edzio Listonosz
Fool Mocny

Wysłany: 2010-04-13, 16:40   

Elvis Scatter napisał/a:
Odradzam Ivonę... Wychodzi nader sztucznie. Dzieci neo opanowały już ten program do perfekcji i wrzucają na YT jakieś zryte parodie.

Zgadzam się, ale po co Ivona? Można np. wyciąć głos z jakiegoś odcinka i podłożyć pod inny.

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-04-13, 19:10   

może być bez ivony :-P No to jak ktoś chce się dołączyć i pomuc w robieniu czegoś takiego zapraszam na gg [wysyłam pw - ale najpierw trzeba napisa c]]

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-04-24, 20:40   

http://www.youtube.com/watch?v=_17Gipqkj2Y
http://www.youtube.com/watch?v=JMXHm78wdwY

Takie coś na you tobe znalazłem.. żałosne ale i śmieszne..
Ostatnio zmieniony przez Borysek 2010-04-24, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-24, 21:05   

1. Nawet fajne, ale za mało tam śmiechów jest (są w ogóle?), no i ten Ferdek cienko gra. Jak na amatorkę może być.

2. Bez komentarza. Za słabo zorganizowane. Gdyby nie to, byłoby nawet ok.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-04-24, 21:10, w całości zmieniany 3 razy  

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-04-24, 21:14   

U mnie to tak

1. Może ,być 6,5/10

2. Słabsze jak wspomniałeś słabo zorganizowane 5/10

Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2010-04-24, 22:05   

Ten pierwszy nie jest zły. Jedyne co mnie zraziło to to, że prawdziwy Ferdek nie jest c**ą jak ten w filmiku i nigdy sobie pierwszemu by nie polał.

Parco 
Boczek
W mordę jeża!

Wysłany: 2010-04-27, 22:31   

Nie jest zle chłopaki dali nawet rade tylko brakuje podobieństwa do mieszkania Kiepskich :P

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-29, 17:21   

Na odległość nie ma co kręcić odcinków, więc jak ktoś znajdzie jakąś grupkę, to może taki nagrać.

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-05-03, 19:45   

Czy ktoś umiałby zrobić taką animację komputerową scenariusz już mam gotowy "Neobook"- tak się nazywa
Ostatnio zmieniony przez Borysek 2010-05-03, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-05-17, 19:17   

Sorki że post, pod postem grafik już jest [nie z forum] odcinki będą trwały 13-15 min i opisek w 1 sezoniku będzie 15 odcinków jak w normalnym odcinków.. ukazywanie jest nieprzewidziane .. chyba dwa razy w miesiącu lub raz..

A opisy do trzech pierwszych odcinków [waldek i babka ;-) są]

1.Szczęśliwe jest życie kaleki

Pewnej nocy Arnold Boczek zostaje przywalony cegłami złożonymi w piwnicy.
Obrażenia są dość poważne po wizycie w szpitalu Arnold dostaje pomoc w
formie pielęgniarek .. ferdka irytuje to że Halinka 23 h na dobę spędza u boczka Kiepski uważa że fajnie by też było gdyby jemu też tak kobity służyły postanawia rzucić się pod pociąg , Marian dołącza do niego. Wystąpią w tym odcinku : Ferdek , Halinka, Babka, Paździoch, Boczek , Edzio, Paździochowa a w pozostałych : doktor, palacz, pacjent.

2.Takie jest to życie

Ferdynand Kiepski wraz z swoim synem Waldkiem wpadają na biznes pt "żywa małpa" . Chcą sprzedać babkę do zoo , by zarobić na piwo . Kupcem okazuje się być Paździoch który kupuje babkę by sprzedać do cyrku bo ma tam znajomego siłacza , jednak nikt nie chce babki . Boczek zastanawia się czy w mięsnym nie chcieliby żywej małpy . Okazuje się na końcu że w końcu "małpa" to największe dochody na browara Waldek proponuje ojcu by zrobili w domu zoo.. Wystąpią : Ferdek, Waldek, Babka, Koszałkowski,Edzio, Kozłowski, Paździoch, Boczek , ponadto : Zwiedzający zoo , Siłacz , Dyrektor zoo, Kasjer .

3.Ferdek i kamień filozoficzny

Babka kupuje w tele-sklepie kamień filozoficzny. Kiepscy zastanawiają się co mają z nim zrobić. Ferdek czyta że zmieszany z alkoholem potrafi zmieniać różne rzeczy w złoto . Marian interesuje się kamieniem na bieżąco chce wykraść go Kiepskim lecz babka uderza go patelnią . Razem z Boczkiem kiepski wraz z Edkiem i Waldkiem otwierają jubilera. Wystąpią : Ferdek, Halinka, Waldek, Mariolka, Babka, Paździoch, Boczek, Paździochowa, Edzio ,ponadto: Klient ,

Oczywiście jest to animacja więc babka może występować !

KONKURS

Odcinek 4 może być według waszej propozycji! NIC nie jest ograniczone !!!! Wystarczy napisać propozycję! :mrgreen:

aha jeszcze to przykładowy tekst z odc Ferdek i kamień filozoficzny

- Panie Edziu co to za pudło
- Tam jest coś z telezakupów - pańska babka to zamówiła
- A skąd pan wiesz?
- Bo listonosz będę szczery potrafi czytać litery..
- Dobra dawaj to pan ..
- Nie tak prędko, królu złoty nie zapłacisz bedą kłopoty..
- No , to do babki trza iść
- Babka! Co babka za szajsu nazamawiała!
- Oddawaj to kanalio! To nowy różaniec święty z główką świętego Wojciecha!
- Nie tak prędko seniorka droga zapłać bo to przestroga!
- A tak ile?
- 500 zł..
- Co tyle? !!
Ostatnio zmieniony przez Borysek 2010-05-17, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  

dlugi789 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-08-01, 13:32   

Ja z kolegami własnie zamierzamy nakręcic odcinek Kiepskich :D Pod koniec wakacji powinien byc skończony. Powinien lepiej się prezentowac niż te inne odcinki z youtube (słodkie piwo i to z piwnicą) Pomieszczenia, w których będziemy kręcic to: salon, kuchnia i korytarz. Każde z tych pomieszczeniem będzie podobne do tych z kiepskich i każde z nich znajduje się w innym domu :D Odcinek będzie o złotym interesie. Nie powiem konkretnie o czym będzie, bo boje się że jeszcze ktoś zerżnie mój pomysł :P Odcinek zacznie się od tego żę walduś z ferdkiem oglądają tv ( bedą sceny z telewizorem jak w prawdziwych odcinkach xd) Najpierw bedzie scena, która nic nie wnosi do fabuły ale jest zabawna. Tak jak w prawdziwych odcinkach, np odc Tatuaż, gdzie najpierw jest scena z telewizorem ale nic nie wnosi do fabuły. Nastepnie waldemar przełącza na nastepny kanał i jest reportaz o pewnym sposobie zarobkowania i kiepscy wpadaja na pomysł jak zarobic. Scena druga pokazuje jak ferdek zmierza do toalety a z klatki do korytarza wchodzi boczek a ferdek opowiada mu o swoim interesie. Pazdzioch siedzi w tym czasie w wc i slyszac wszystko wychodzi i mowi ze moze zalatwic sprzęt do tego biznesu oczywiscie nie za nic.Scena 3 jest w kuchni jak halinka krytykuje pomysl ferdka tym samym tekstem co zwykle. Narazie tyle jest w scenariuszu ale dalej bedzie tak ze ferdek, boczek, waldek i pazdioch spotykaja sie w kuchni i rozmawiaja o biznesie obmyslajac kto sie czym zajmie. Za pierwszy razem wszystko sie udaje zarobili sporą sume pieniedzy a za drugim razem przeszkodzi w tym im... No właśnie kto ? Tego dowiecie sie jak odc znajdzie sie w sieci :D Czołowka bedzie naszego pomysłu i my bedziemy w niej wystepowac :D I co o tym sądzicie ? ;)

PS. Wybaczcie że troche nieskładnie to napisałem ;)

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-08-01, 14:53   

dlugi789,

Powodzenia. I oby wypaliło, a nie odeszło w zapomnienie. Czuję, że zrobicie to lepiej, niż twórcy obecnych, nowych serii.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-08-02, 22:45   

Zapowiada się ciekawe. Czekam z niecierpliwością. :-)

dlugi789 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-08-25, 10:50   

Niestety muszę was z przykrością poinformowac że odcinek nie ujrzy światła dziennego ;-/ Przynajmniej w tym roku, w następne wakacje powinniśmy nakrecic cały. Mieliśmy juz nakreconą scene do telewizora i troche czołówki, ale z kilkoma aktorami był problem z korytarzem i z innymi rzeczami, długa historia by opowiadac. :-|
Ostatnio zmieniony przez dlugi789 2010-08-25, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  

BocianVlog 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-07-28, 21:38   

ja jutro zabieram się z kolegami by nakręcić odcinek kiepskich pt Sztuka latania , z gołębiami nie będzie problemu bo sam je hoduję :-)

Odpowiedz do tematu