Witam chciałbym rozpocząć temat o legendarnym Wartburgu czyli samochodzie Marian Paździocha. Za swoich czasów musiał być bardzo drogi z ciekawostek znalazłem reklamę Wartburga podzielę się nią tutaj
Szkoda ,że w serialu nigdy nie pojawiła. Co wy myślicie o tej maszynie ?
Widać było kierownicę, wycieraczki (spółdzielnia radiowęzeł), mowa też była o nim w odc. Kolke Mizerere (Bocze miał go kupić). W odc. 'żeby im gul skoczył' wymienił go na Mercedesa. Motyw bardzo często wykorzystywany i bardzo dobrze bo to symbol luksusowego życia Mariana
Co ty za głupoty gadasz, aż się płakać chce. Widziałeś kiedyś ten samochód? Ten Wartburg to prototyp, z tego co wiem nigdy nie wszedł do produkcji. Paździoch posiada być może Wartburga 353, pokazanego na urywek sekundy w czołówce.
Prawdopodobnie posiadał także trabanta oraz fiata 126p
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-02-07, 17:26, w całości zmieniany 1 raz
o kurde, jaki przechwyt co do poloneza to był to mój pierwszy ulubiony samochód jak byłem malcem i jak zostało.. bardzo podobał mi się też w policyjnej wersji
Każdy ma swoją wyobraźnię Po moim osiedlu porusza się brązowy Wartburg 353, kiedyś widziałem przy nim starszego pana, który przypominał wyglądem Paździocha. Skojarzenie - jednoznaczne
to musiało być niezłe zaskoczenie ja mam na przechowaniu starego jeepa wojskowego bo kiedys sąsiad mi powierzył , niestety nie wiem jaki to jest dokładnie jeep ;|
Przedwojenne wozy nigdy nie były w moich zainteresowaniach. Jeśli już pierwszy Wartburg, to tysiączka A ten którego podałeś jest z 1898 roku, rozumiem.
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-04-09, 08:59, w całości zmieniany 1 raz
Co do wcześniejszej dyskusji. Paździoch miał na pewno model 353 - można to wywnioskować po atrapie w odcinku Robochłop. Czarna, plastikowa, z późniejszych modeli
Najprawdopodobniej wyglądał mniej-więcej tak jak ten na zdjęciu.