No po pitbulu ciężko mi polubić nie realistyczny W11 , hart polecam obejrzeć "pitbull" serial z grabowskim , Gajosem , Dorocińskim , Stroińskim na podstawie życiorysów prawdziwych policjantów z terroru kryminalnego , po zaliczeniu tego dzieła nie będziesz mógł patrzyć na to coś , bo rozumiem że lubisz takie klimaty.
Najbardziej idiotyczny serial jaki można było zrobić. Jeżeli ktoś sądzi, że właśnie tak wygląda praca policji i tak zachowują się podejrzani to jest.... co tu dużo mówić - idiotą.
Najbardziej rozwalały mnie teksty podczas przesłuchań:
Teraz to doj#@ałeś Malanowski i partnerzy są gorsi nawet od Mody na sukces!
Ci aktorzy, są tak żałośni i zarazem sztuczni, że po prostu się nie da, już lepsi są policjanci z W11, którzy zachowują się tak jak faktyczni polscy policjanci.
Wk*%#ia mnie ten serial i to bardzo, Malanowski zawsze zgrywa takiego cwaniaka.
Obejrzałem kilka odcinków jednak nie przekonałem się do niego
W11 => Ocena 5/10
Malanowski i partnerzy => Ocena 3/10
Najlepszy serial kryminalny to PITBULL wg mnie.
No nie, uważam jednak Malanowskiego za lepszy serial od W11. Ci policjanci w W11 są po prostu śmieszni i wkurzający jednocześnie, a na Malanowskiego czasem sobie zerknę. Nie to, żeby któryś z seriali był udany...
Jak to napisał ktoś na innym forum po premierze Malanowskiego - "Jaki kraj, takie CSI". Hehe. Ale W11 uważam za jeszcze gorszą produkcję.
Super rewelacyjny i realny ten serial rzeczywiście nie jest ale da się go obejrzeć po ciężkim dniu. Większy jego problem jest taki, że po tylu odcinkach brakuje już dobrych pomysłów.
Co mnie razi, to choćby sposób wzywania karetki. Nas w szkole na lekcjach przysposobienia obronnego uczono, że należy podać swoje dokładne dane a potem poczekać, aż dyspozytor przyjmie zgłoszenie. Tymczasem wezwanie karetki przez Joannę Czechowską wygląda najczęściej tak: "Szybko karetkę do <tu podaje miejsce, niezbyt dokładnie>, jest ranny człowiek" i się rozłącza.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
"Szybko karetkę do <tu podaje miejsce, niezbyt dokładnie>, jest ranny człowiek" i się rozłącza.
Gdyby za każdym razem podawali normalnie to by za długo trwało. Równie dobrze możesz się przyczepić, że jedna sprawa zazwyczaj trwa kilka dni (jeden odcinek). Gdyby mieli ją prowadzić normalnie to by to trwało z 10 odcinków i byś się zanudził patrząc jak się papierkową robotą zajmują.
Nie podoba mi się ten serial, według mnie jest słaby i strasznie naciągany. Patrzyłem, że powstało już grubo ponad 700 odcinków, więc ile jeszcze będą ciągnąć ten serial?
Osobiście polecam obejrzeć prawdziwe seriale kryminalno-sensacyjne, jak ''Pitbull''(Marcin Dorociński, Andrzej Grabowski, Janusz Gajos), ''Odwróceni''(Robert Więckiewicz, Artur Żmijewski) czy ''Ekstradycja''(Marek Kondrat). To są prawdziwe seriale tego gatunku ze świetnymi aktorami. Oglądając czasami W11 z nudów zawsze stwierdzam, że nie dorasta on do pięt wyżej wymienionym serialom.
W Polsce mamy także dużo innych bardzo dobrych seriali sensacyjnych więc nie rozumiem, jak W11, Detektywi czy Malanowski mogą tak długo utrzymywać się w telewizji.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
a ja powiem tak, wspaniały serial komediowy, modlę się tylko o to żeby ci "policjanci" i im podobni byli lepsi na służbie niż jako aktorzy.
Nienawidzę tego badziewia i cały czas liczę na to że tego gniota zdejmą. Wybaczcie mi mocne słowa ale w mojej ocenie oglądają to tylko ludzie ograniczeni umysłowo a większość z nich myśli że jest to w ogóle serial dokumentalny, kręcony na żywo i że na prawdę łapią tam kogoś kogo tam łapią. Najlepszym przykładem jest moja babcia której muszę potem wyjaśniać że to co widziała to fikcja żeby nie słuchać przez resztę dnia "o jezu o boże co za bandyci są koniec świata ....", ojcu wyjaśniłem, jakoś ogarnął
Ale że takie starowinki są i jacyśniekumaci ludzie to typ seriali się rozwinął i powstało więcej takiego oszustwa i bełkotu jak ta cała sendzina, jakiś malanowski, po w11 wymyślili sobie detektywów, jeszcze jakieś "dla czego ja", tak jak by REALNYCH programów o problemach ludzi nie było to muszą być też zmyślone.
Pozdrawiam
ahaaa P.S. bo ktoś jak widzę wspominał o sensowniejszych serialach, pidbul nie jest zły, oficer i inne takie bardziej gnioty, ja wam polecam serial "Glina", w sumie sensowny, z jajem i nie jest nieskończony...
Ostatnio zmieniony przez armorek 2010-06-08, 11:41, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-06-17, 01:51
gdy leżałem w szpitalu z nudów to oglądałem, straszna kaszana
nie rozumiem koncepcji i założenia autorów, poza tym serial robiony na licencji coś podobnego widziałem na którymś z niemieckich kanałów