Wysłany: 2011-12-10, 02:31 W jakim programie najlepiej nagrać odcinek?
Witam! chciałbym się dowiedzieć jak nagrać odcinek z ipla wykupiłem konto VIP i chciałbym nagrać jakiś odcinek przedpremierowy jakim programem najlepiej ? mam Fraps ale coś muli i nie nagrywa dźwięku równo z obrazem. a mam 8600GT GeForce 2 rdzeniowy procesor i 2GB ramu.
Fraps to dobre rozwiązanie, ale w Camtasia Studio możesz zaznaczyć obszar, który chcesz nagrywać. Na przykład jeśli masz monitor o proporcjach 4:3 i chcesz nagrać materiał w 16:9, to zaznaczasz w programie określony obszar, bez czarnych pasków u góry ekranu itd. Jeśli materiał jest w HD, to szerokość twojego ekranu przy nagrywaniu każdym takim programem powinna być nie mniejsza niż 1280 px., choć większa może dać oszukaną jakość, ale to można zmienić już w konwerterze. Niestety, w CS trzeba się trochę pobawić w ustawieniach, zanim zacznie się nagrywać.
Parco napisał/a:
coś muli
Może opcja Half-life coś tu zdziała, jednak rozdzielczość nagrywanego materiału zostanie zmniejszona o połowę. Czyli gdy mamy 1280x1024, to dostaniemy przy użyciu tej opcji 640x512.
Parco napisał/a:
nie nagrywa dźwięku równo z obrazem
Pewnie masz starą wersję. Ściągnij najnowszą albo w ustawieniach odznacz "Don't sync audio with video", o coś takiego mniej więcej chodzi.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2011-12-10, 11:13, w całości zmieniany 1 raz