- Seria Detektyw Monk Lee Goldberga.
- Kryminały Agathy Christie.
- Książki Elizy Orzeszkowej.
- Dzieła o wojnie.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-28, 11:44
czytam mnóstwo: fantastyka (poza tasiemcowymi seriami), steampunk, historia alternatywna, klasyka literatury światowej i literatura faktu
moja ulubiona książka to Mistrz i Małgorzata Bułhakowa - czytałem już 7 razy - za każdym razem jest lepsza
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2011-12-28, 11:46, w całości zmieniany 1 raz
Oj, jak byłem mały to bardzo duzo czytałem. Szczególnie Harrego Pottera. Pamiętam, że nauczyłem sie czytać gdy miałem cztery latka A gdy miałem jakieś sześć lat to właśnie sięgnąłem po Harrego.
hellcabber napisał/a:
moja ulubiona książka to Mistrz i Małgorzata Bułhakowa - czytałem już 7 razy - za każdym razem jest lepsza
Też czytam Mistrza i Małgorzatę! Jakieś kilka lat temu wygrałem tę książkę na konkursie recytatorskim, ale dopiero teraz wzięłem się za czytanie. Rzeczywiście świetna książka.
_________________ Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.
"Pan Tadeusz' Mickiewicz - nieskromnie mówiąc
Czytałem dwa razy a generalnie nie przepadam za czytaniem książek
To szacun,mi nie udało się dobrnąć do końca a naprawdę próbowałem.A może Mickiewicz Zenon,co ?
"Mickiewicz Zenon był człowiekiem który nic nie robił i na wszystko narzekał".
A ja ze swojej strony polecam książkę ( mamy taką lekturę ) Kamienie na Szaniec autorstwa Aleksandra Kamińskiego. Książka opowiada o powstaniu Warszawskim i o ciężkich wyborach, akcji pod Arsenałem, jest tam organizacja Wawer. Naprawdę polecam.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
"Naznaczona" P.C. Cast, Kristin Cast
Saga "Zmierzch" Stephenie Meyer
"Intruz" - Stephenie Meyer
"Szeptem" - Becca Fitzpatrick
"Kosogłos" - Suzanne Collins
"Telemach w dżinsach" - Adam Bahdaj
"Pamiętnik narkomanki" - Barbara Rosiek
"Pamiętnik" - Nicolas Sparks
"Ja, diablica" - Katarzyna Berenika Miszczuk.
Głównie czytam książki o tematyce mrocznej, lub fantastycznej. Coś w stylu opowieści o wampirach, aniołach. Poza tym, kocham książki przygodowe i romanse.
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-04-10, 14:16, w całości zmieniany 1 raz