Nie przepadam za Schwarzeneggerem, ale "Terminatora" zawsze sobie ceniłem. Pierwsza część - świetna. Druga część, co rzadko się zdarza, chyba jeszcze lepsza. Natomiast trzecia - masakra. Z dobrego i ciężkiego filmu s-f zrobili wesołą komedyjkę.
Więc dwie pierwsze części uważam za jedne z najlepszych amerykańskich filmów, zaś trzecia... cóż, dla mnie to już nie jest "Terminator".
Ostatnio zmieniony przez The Fear 2010-06-14, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Obok Powrotu do Przyszłości to moja ulubiona seria w historii kina.
T1 i T2 oceniam tak samo 10/10.
Trójka to już coś o wiele gorszego, zmarnowano potencjał.
Czwórka - wielkie nadzieje a zawiedzione.
Dodałbym jeszcze Kroniki Sary Connor - dość dobry serial.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-01, 19:21
jedynka i dwójka to absolutny majstersztyk, jedne z najlepszych filmów w historii kina (choć nieco wyżej stawiam dwójkę)
kolejnych części sam właściwie nie zaliczam do serii - są beznadziejne i psują tylko legendę, dla mnie Terminator to 1 i 2
serialu nie oglądałem
Najlepsza dwójka... świetna część, chociaż jedynka też bardzo dobra. Schwarzeneger idealnie pasował do tej roli. Czwórka to jedno wielkie nieporozumienie. W dzieciństwie człowiek się inspirował wyczynami bohatera, więc zawsze bardzo chętnie do niego wracam .