Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
ŚwK w IPLA
Autor Wiadomość
Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 13:09   IPLA

Witam. Mam problem z IPLĄ. Włączam program, wyskakuje komunikat. " Nie można się połączyć z serwerem, spróbuj ponownie później" Biorę ponów próbę i to samo =/ Mam już tak od godziny chyba... Przedtem też mi się to zdażało..

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-02-21, 13:17   

Ja też tak mam. Naciskam anuluj, następnie włączam jeszcze raz iple tylko z paska startu i działa.

creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 16:03   

odpal jeszcze raz program a jak nie pomoeże to do skutku wkoncu zaskakuje ;d
mi za drugim razem zawsze już działa

creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 16:07   

dlaczego youtube jest lepsze niż ipla ??
bo nie ma reklam przed filmami . . .
poza tym na youtube filmy HD mozna wstawiać , kiepscy w ipli słabo wyglądają

poza tym youtube ciągle pracuje nad tym żeby filmiki były odtwarzane w jak najlepszej jakości (są postępy) natomiast ipla wątpię żeby nad takim czymś pracowała
jak youtube wprowadzi 20 minutowe filmiki to już bedzie zaj#@iście :)
jak narazie można wrzucać tylko maks 10:59 min oraz do 2GB.

Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 19:33   

creaultra napisał/a:
dlaczego youtube jest lepsze niż ipla ??
bo nie ma reklam przed filmami . . .
poza tym na youtube filmy HD mozna wstawiać , kiepscy w ipli słabo wyglądają

poza tym youtube ciągle pracuje nad tym żeby filmiki były odtwarzane w jak najlepszej jakości (są postępy) natomiast ipla wątpię żeby nad takim czymś pracowała
jak youtube wprowadzi 20 minutowe filmiki to już bedzie zaj#@iście :)
jak narazie można wrzucać tylko maks 10:59 min oraz do 2GB.

Haha ;) Czy to coś ma związane z moim zapytaniem?

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-02-21, 19:41   

Z YouTube usuwane są filmy naruszające prawa autorskie, więc prędzej czy później jakiś odcinek ŚwK zostałby usunięty. Ja wolę Iplę, bo mam wszystkie odcinki pod ręką. Ostatnio zacząłem zgrywać sobie odcinki na dysk.

Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 20:59   

Elvis Scatter napisał/a:
Z YouTube usuwane są filmy naruszające prawa autorskie, więc prędzej czy później jakiś odcinek ŚwK zostałby usunięty. Ja wolę Iplę, bo mam wszystkie odcinki pod ręką. Ostatnio zacząłem zgrywać sobie odcinki na dysk.

Jak nagrywac na plytke ?

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-21, 22:17   

Ja też wole Iple niż Youtube, według mnie o wiele wygodniejsze.

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 22:17   

Odcinki z Youtube są także usuwane dlatego, żeby ludzie oglądali ŚwK na Ipli, a tam są wyświetlane reklamy, z których ta strona się utrzymuje (Ipla).
Ostatnio prawie w ogóle nie oglądam Kiepskich, ale kilka dni temu oglądałam jeden odcinek na Ipli to wpierniczyli jakieś reklamy i trzeba dłużej czekać. To znaczy reklamy dość często były przed odcinkami, ale teraz trzeba czekać jeszzce 30 sekund.
Po_Dziabagu, wracając do Twojego pytania - być może internet idzie za wolno czy coś w tym stylu. Kedyś miałam tak, że internet chodził mi bardzo wolno (nie wiem dlaczego) i chcąc obejrzeć Kiepskich na Ipli także wyświetlił mi się taki komunikat jak Tobie.

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5
Ostatnio zmieniony przez Kiepska_Fanka 2010-02-21, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-02-21, 22:18   

Po_Dziabagu napisał/a:
Jak nagrywac na plytke ?

Może jutro zrobię poradnik. Trochę pieprzenia z tym jest, ale robota profesjonalna.

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-21, 22:33   

Kiepska_Fanka, wystarczy że klikniesz jakąś reklama i już nie trzeba czekać 30 sekund.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-02-21, 22:34   

Kiepska_Fanka napisał/a:
Odcinki z Youtube są także usuwane dlatego, żeby ludzie oglądali ŚwK na Ipli, a tam są wyświetlane reklamy, z których ta strona się utrzymuje (Ipla).

O ile pamiętam, Kiepscy królowali na Youtube mniej więcej do 2008 roku. Wtedy można tam było obejrzeć praktycznie wszystkie odcinki. Potem Polsat zrobił wielką akcję usuwania a w zamian stworzył Iplę, żeby udostępnić odcinki w Internecie legalnie a przy okazji zarobić na reklamach.
Ostatnio widziałem jakieś odcinki na Youtube ale szybko zniknęły bo Polsat teraz chyba już na bieżąco monitoruje sytuację.

Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-02-22, 08:26   

Elvis Scatter napisał/a:
Po_Dziabagu napisał/a:
Jak nagrywac na plytke ?

Może jutro zrobię poradnik. Trochę pieprzenia z tym jest, ale robota profesjonalna.

Ok, czekam. ;)

Ferduś93 
Halinka
I Gitara !!!

Wysłany: 2010-04-12, 09:48   

był taki czas ze nigdzie nie mozna było kiepskich obejrzec z youtube zostały usuniete w telewizji tez nie było dobrze ze polsat wymyslił tą iple

spider89 
Mariolka

Wysłany: 2010-04-12, 16:32   

Ipla to świetny program, można wszystkie odcinki Kiepskich obejrzeć za friko a na youtubie odcinki są na części a ja wolę w całości, oprócz Kiepskich jest też Rodzina zatępcza, Graczykowie, Mamuśki, polecam program :)

kiepski-fan 
Edzio Listonosz
kiepski-fan

Wysłany: 2010-04-16, 19:50   

[quote="Po_Dziabagu"]
Elvis Scatter napisał/a:
Z YouTube usuwane są filmy naruszające prawa autorskie, więc prędzej czy później jakiś odcinek ŚwK zostałby usunięty.

A najlepsze jest to że zbanowani userzy zakłdją nowe konta i nadal wrzucają odcinki na YouTube zastanawiam się po co oni to robią? przecież Polsat zaraz po wrzuceniu zgłasza naruszenie praw autorskich. Moim zdaniem taka zabawa nie ma sensu ale jeśli ktoś ma dużo wolnego czasu i nie ma innego zajęcia niech się bawi.
Ostatnio zmieniony przez kiepski-fan 2010-04-16, 20:04, w całości zmieniany 4 razy  

Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-04, 23:02   ŚwK w IPLA

Witam. Baardzo często oglądam ŚwKw IPLA. Gdzieś z 6 odc. dziennie a Wy ile ? Ja mam tak, że jak nie mam co na necie robić to włączam ŚwK i oglądam :)

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-05-04, 23:16   

Kiedyś oglądałem po kilka odcinków dziennie, teraz robię to bardzo rzadko. Rekreacyjnie na tydzień puszczam powiedzmy jeden odcinek + najnowszy.

The Fear 
Boczek

Wysłany: 2010-05-05, 01:21   

Jakbym oglądał po 6 odcinków dziennie, to by mi chyba odwaliło do końca :mrgreen: .
Co za dużo, to niezdrowo.
Kiedyś oglądałem tak 2-3 odcinki dziennie, ale tylko rodzynki pokroju "Kiepscy dają czadu" czy "Przezorny zawsze ubezpieczony" (czyt. te najlepsze) oraz te, które niezbyt utkwiły mi w pamięci i chciałem je sobie przypomnieć. Z nowych to tylko kilka obejrzałem, jako że nie chciało mi się włączać TV o danej godzinie, a z ciekawości chciałem zobaczyć (w przypadku większości zawiodłem się ofkoz).

Teraz w sumie jak już oglądam raczej poszczególne lepsze scenki (autodestrukcja Waldka w odcinku "W kamasze" rządzi;), rzadziej całe odcinki. To pewnie przez to, że obecnie Polsat 2 emituje te najlepsze i nie ma sensu śledzić tego samego na ipli. A nowe odcinki mam głęboko.

AdaśM 
Paździoch
AdiM

Wysłany: 2010-05-05, 04:50   

Ostatnio tylko w tv oglądam .Na IPLA czasem ale rzadko jak naprawdę nie ma co robić i to przeważnie te z Walkiem i Babką

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-05-05, 08:43   

Ja codziennie oglądam na polsacie2 o godz 23 i w środę na polsacie premierowy odcinek.

Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-05, 08:57   

Ja w TV nie oglądam nigdy. Nie mam TV u siebie w pokoju, a starych się nie będę prosił ;) Jak np jestem zmęczony , kłąde sie spać, włączam śwk w ipla i leże i oglądam, tak z 4 odc aż usne;)

locka 
Paździoch

Wysłany: 2010-05-05, 09:10   

Ja oglądam jak czuje taką potrzebę, często o 9-00 na polsacie. Na ipli oglądałem kiedyś, jak chcę dany odcinek zobaczyć to go pobieram.

kamiqii-k44 
Ferdynand Kiepski
..::ROCKA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-22, 08:01   

Uu.. ja oglądam gdzieś tak 6-7, 7-8 :P A w wolnym czasie szukam zdjęć z kamienicy podwale 67 we Wrocławiu :]

GoogleBoot 
Edzio Listonosz
Fool Mocny

Wysłany: 2010-05-22, 09:20   

kamiqii napisał/a:
Uu.. ja oglądam gdzieś tak 6-7, 7-8 :P A w wolnym czasie szukam zdjęć z kamienicy podwale 67 we Wrocławiu :]

The Fear napisał/a:
Jakbym oglądał po 6 odcinków dziennie, to by mi chyba odwaliło do końca :mrgreen: .
Co za dużo, to niezdrowo.

Ja oglądam o 23 na Polsat 2 i w środy nowe.
Czasami jak chcę sobie przypomnieć dany fragment lub jakiś odcinek to włączam Iple.

Odpowiedz do tematu