Jeden z moich ulubionych gościnnych aktorów w tym serialu zagrał w 3 odcinkach:003Kiepscy zboczeńcy-jako zdun,046Wzorowy obywatel-Jako porucznik szydło,163Humor Telewizyjny-Jako Tomek
Ja już wiedziałem od dawna że on nie żyje bo oglądałem i nie dokończyłem jeszcze oglądnąć wszystkich odcinków Telewizyjnego Biura Śledczego który prowadził i właśnie byłem bardzo ciekawy czy on żyje ale jednak nie...
Nigdy nie przypuszczałam, że tak szybko może umżeć Szkoda
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
W "Humorze telewizyjnym" zagrał króciutko, we "Wzorowym obywatelu" niezbyt mi podszedł, zaś w "Kiepscy - zboczeńcy" był przegenialny Tym swoim akcentem...
Mi się najbardziej spodobał w roli porucznika w "Wzorowym Obywatelu".
Aha no i przegenialnie prowadził polsatowskie "Telewizyjne Biuro Śledcze",jego sposób mówienia o tym co działo się na miejscu zbrodni był mistrzowski.
Uuu dopiero teraz zobaczyłem, ze ten aktor nie żyje. Zawsze kojarzył mi sie bardzo pozytywnie - świetnie grał 'odmienców' - w 'kiepscy zboczency' czy 'humorze telewizyjnym' - kiełbaska na smażonych jajkach. Z innych filmów go nie kojarze. Szkoda.
_________________ *
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-12, 22:21
niedawno dowiedziałem się, że nie żyje
świetny jako zdun
filmem, z którym najbardziej go kojarzę są "Psy", gdzie zagrał oficera "Mam zdychać za dwa miliony?! Pier..lę!" Jerzyka
Fantastycznie prowadził program "Telewizyjne biuro śledcze" razem z Bronisławem Cieślakiem. Do dziś oglądam ten serial. No i oczywiście pamiętna rola przepychacza z wyciorem w ŚwK Bardzo mi żal, że odeszło już tylu wspaniałych aktorów, których nie da się wymazac w pamięci. Tak jak w przypadku Tadeusza Szymkowa, tylko dzięki niemu oglądało się "Telewizyjne biuro sledcze". Być może niewiele gościł na ekranach, ale wpisał się w moje wspomnienia..
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat