Wysłany: 2011-04-21, 19:33 Spam na PW - stanowisko w tej sprawie
Ostatnio miałem bardzo mało czasu, ale dostałem PW o rzekomym spamującym PW od użytkownika ferdzio120 do Janusza.
Zostałem też poproszony o sprawdzenie, czy faktycznie taki incydent miał miejsce.
To się da zrobić (co na forum to w bazie danych)
ale...
PW=Prywatna wiadmość
i powód jest zbyt błahy by w tą prywatność ingerować. Poza tym nie było na ten temat nic w regulaminie. Tak więc ferdzio120, jeśli faktycznie spamował, ma szczęście
Decyzja może kontrowersyjna, ale taki spam równie dobrze można wysłać na maila i gg (ikonki obok PW) i ja wtedy nie mam na to wpływu.
Nie myślcie jednak, że od teraz można spamować ile się da
W 2 przypadkach będę sprawdzał prywatne wiadomości i jeśli faktycznie zostały wysłane to ich nadawca dostanie ostrzeżenie o wartości 3 (zakaz pisania na forum):
- użytkownik zgłosi mi, że otrzymał minimum 3 spamujące* wiadomości (reklama/groźby,obelgi, wulgaryzmy - wszystko co narusza jego godność) od tej samej osoby
- minimum 3 użytkowników zgłosi mi, że otrzymało 1 spamującą wiadomość od tej samej osoby.
Powiem tak, że janusz aż taki swięty nie jest Punkt kropka.Tak jak ferdzio 120. Proponuje ferdziowi usunąć 2 ostrzeżenia. To moje zdanie. Będąc na tym forum dziennie, czytam kto co pisze. Ale na wartosć 3 nie zasłużył.
Powiem tak, że janusz aż taki swięty nie jest Punkt kropka.Tak jak ferdzio 120. Proponuje ferdziowi usunąć 2 ostrzeżenia. To moje zdanie. Będąc na tym forum dziennie, czytam kto co pisze. Ale na wartosć 3 nie zasłużył.
Tak wtrącę się na momencik. Wartość "3" ostrzeżenia dla niego nie jest jednorazowa. Dostały ostrzeżenia 3 razy. Nigdy za nic. Dwa razy z powodu swojego zachowania wobec mnie, a trzeci raz już nie z mojego powodu.
sigi napisał/a:
Powiem tak, że janusz aż taki swięty nie jest
Nie wiem co masz na myśli pisząc takie stwierdzenie (do tego mój nick z małej litery), bo ja ani nie prowokuję kłótni, ani nikogo nie obrażam (co najwyżej czasami odpowiadam na idiotyczne zaczepki).
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2011-04-22, 15:44
Janusz napisał/a:
Nie wiem co masz na myśli pisząc takie stwierdzenie (do tego mój nick z małej litery),
Nic takiego, trochę źle to sformuowałam.. Po prostu nikt nie jest idealny. Za nicka z małej literki przepraszam. To moja pomyłka.
Proponuje ferdziowi usunąć 2 ostrzeżenia. To moje zdanie. Będąc na tym forum dziennie, czytam kto co pisze. Ale na wartosć 3 nie zasłużył.
Usunąłem mu jedno za rzekomy spam na PW - jak pisałem wyżej w tej sprawie nie będą podejmowane żadne kroki. Pozostałe dwa o wartości 1 dostał z innych powodów i ich zdjęcie zależy od moderatora, który je przyznał. Ja mogę je anulować w zamian za dotację SMS na serwer.
Tak czy owak na razie ferdzio może pisać na forum.
W takim razie mogę teraz dowolnie łamać regulamin, obrażać użytkowników, robić na forum co mi się podoba, a jeśli tylko wyślę smsa, to o sprawie zapomnisz?
Nie uważasz, że to dwulicowe? Po co regulamin w takim razie?
W takim razie mogę teraz dowolnie łamać regulamin, obrażać użytkowników, robić na forum co mi się podoba, a jeśli tylko wyślę smsa, to o sprawie zapomnisz?
Nie uważasz, że to dwulicowe? Po co regulamin w takim razie?
Usunięcie ostrzeżeń to nagroda za pomoc w utrzymaniu serwera. Opłacenie serwera na 1 msc to dla mnie duża pomoc, więc zasługuje na coś więcej niż kolorowy nick.
I odpowiadając na pytanie: tak możesz Tylko za taką zabawę trzeba by było wysłać co najmniej 7 SMSów tygodniowo, żeby na bieżąco anulować te ostrzeżenia, więc sytuacja jest abstrakcyjna i nie ma większych szans na zaistnienie.
BTW Nasz najstarszy uzytkownik skonczyl 70 lat
Bardzo prosze zarejestruj sie u nas takim samym nickiem jakiego masz tutaj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Email wysłany do Ciebie od Laurka z wykorzystaniem Twojego konta na Świat
według Kiepskich FORUM. Jeżeli ta wiadomość zawiera spam lub treści
obraźliwe skontaktuj się z webmasterem forum pod adresem: kiepscy@10g.pl
Do listu załącz cały ten email, z nagłówkami włącznie.
Użytkownik, który rozsyłał tą wiadomość dostał bana
_________________ Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.
Rozsyłają wiadomości i myślą, że ktoś będzie pisał na ich gównianym forum. A jest to kolejny, zupełnie niepotrzebny panel dyskusyjny, bez perspektyw na dalszą przyszłość. Tego jest mnóstwo w całej sieci.