Wysłany: 2010-08-16, 18:02 Sezon piłkarski 2010/2011
Niedługo ruszy na dobre, a właściwie już ruszył!
Mam nadzieję, ze jesteście uważnymi kibicami "kopanej", bo obecny sezon zapowiada się wyśmienicie!
Liga Mistrzów...
Liga Europejska...
Ekstraklasa...
Ligi: niemiecka, angielska, hiszpańska, francuska, włoska, holenderska...
Będzie co oglądać
Ten temat stworzyłam właśnie po to by dzielić sie najważniejszymi wynikami, spostrzeżenaimi, uwagami...
Ja np. bardzo zaangazowałam się w piłkarską aurę, a wszystko za sprawą Mś.
Jakie są WAsze typy na mIstrzostwo i zwycięstwa w LM i LE???
Moim zdaniem najciekawiej zapowiada się sezon w Anglii. Oczywiście walka o tytuł będzie zażarta Chelsea, MU, Arsenal, Liverpool...może Manchester City coś namiesza....
W l. niem. raczej bez niespodzianek- Bayern Monachium
W l.hiszpańskiej będzie walka między Realem , a barcą i myślę, że zwycięsko wyjdzie z niej ........Mourincho....
Na naszych boiskach będzie równei zaskakująco....coraz bardziej zawodzą potentaci Wisła, Legia, Lech, a dominują Polonia, Ruch, Jagielonia.....
Także po wspomnianych MŚ zostanie ślad....Zobaczy, jak będą spisywać się wirtuozi afrykańskich boisk: Diego Forlan, Luis Suarez, Thomas Muller, Mesut Ozil, wEsley Sneijder, Arjen Robben, David Villa......
No, kibice, do dzieła!!!!!!!!!!!!!!;)
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Interesuje sie piłką nożną z całego swiata. Jednak najbardziej znam sie na Ekstraklasie. Ten sezon równiez zapowiada sie ciekawie. Niektore kluby mocno wzmocniły swoj zespół np. Polonia i Cracovia, niektóre bardzo osłabiły sie np. GKS i Ruch. Niektóre również wzmocniły sie, sprowadzająć całą mase obcokrajowcow (jesli mozna to nazwac wzmocnieniami) np Wisła i Legia.
Tak troche o kazdej z druzyn na nastepny sezon:
Arka - Z klubu odeszli m.in. Ława, Tshibamba, Trytko... a przyszli Noll, Glavina, Ivanovsky. Mysle ze Arka zajmie troche lepsze miejsce niz w ubiegłym sezonie
Cracovia: Klub w znaczący sposób sie nie osłabił , ale za to bardzo sie wzmocnił m.in. Ntibazonkizą i Radomskim. Przewiduje miejsce w pierwszej 10.
GKS - Z klubu odeszła masa doskonałych piłkarzy: Piertrasiak, Tosik, Rachwał, Janus itp. Rowniez mamy duzo wzmocnien: baran, Tanesvki, Żewłakow itp. Przewiduje jednak gorsza pozycje od poprzedniego sezonu...
Jagiellonia - straciła 2 doskonałych piłkarzy: Bruno i Jezierskiego. Pozyskała Kupisza, Trytko i Kijanskasa. Jagiellonia to nadal bardzo dobra druzyna
Korona - Bolec moze strata Jacka Kiełba. Na jego miejsce sprowadzono Niedzielana. jeszcze nie raz Korona napsuje krwi innym zsepołom.....
Legia - Masa zagraniczych piłkarzy sprowadzonych latem. Vrdoljak, Cabral, Mezenga kosztowali fortune. Czy legii sie to opłaci? Po nie udanym początku sezonu, mysle ze sie dzwignie i zdoła zająć miejsce w pierwszej 5.
Lechia - odeszli m.in. Rogalski i Mysona. Na ich miejsce przyszli Deleu i Andriuskevicious. Obaj udowodnili ze umią grac w piłkę. Trudno przewidziec miejsce w tabeli na koniec sezonu
Ruch - Jako kibic wierze, ze zdobedzie jak najwyzsze miejsce Bedzie to jednak trudne zadanie. Z klubu odeszli Sobiech, Baran, Niedzielan, Scherfchen. Przyszli Bronowicki, Malinowski i Olszar. Równiez trudno mi ocenic koncową pozycje tego zespołu
Polonia W. - ho ho... Alez ten klub dokonał wzmocnien. Sobiech, Smolarek, Bruno. To moze byc główny faworyt do miejsca na podium. 3-0 z Legia...
Polonia B. - Jak dla mnie główny kandydat do spadku z Ekstraaklasy... Juszczyk, Vascak i to tyle...
Wisła - "Jesteśmy banda nieodpowiedzialnych ludzi..." Tak wypowieda sie nowy piłkarz Wisły, Maciej Żurawski. Wisła spada na dno. Tyle transferów, wydaje sie, ze co za duzo, to nie zdrowo. Paljic, Rios, Chaves, Cikos.... To jak na razie nic nie skutkuje. Dodatkowo z klubu odeszli Marcelo i Głowacki
Śląsk - Diaz, Sobota, Gikiewicz. To dosc dobre transfery Mysle ze slask zajmie miejsce w pierwszej 8. (w kazdym razie powinien)
Widzew - Klub poczynił wiele znaczących transferów. Przyszli Grischok, Pinheiro, Grzelak. Moze zając dobre miejsce w tabeli.
Lech - Tak samo jak wisła spada na dno... Fatalna forma w dwoch pierwszych kolejkach Ekstraklasy. Z Klubu odszedł reprezentant polski Robert Lewandowski. Na jego miejsce sprowadzono juz Wichniarka i Rudnevsa. To jednak nic nie daje
Górnik - Raczej nie spadnie do pierwszej ligi. Przyszli Bemben, Bębenek, Jop, Kwiek. Odeszli Szczot, Pitry, Besta. Stawiam na pozycje miedzy 10. a 14. miejscem pod koniec sezonu
Zagłębie - Trudno tu cos przewidziec. Lubin wzmocnił sie Horvathem i Wilczkiem, a osłabił Micanskim. Jak dla mnie najwieksza niewiadoma
To by bylo na tyle (:
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2010-08-17, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
Moje serce jest za Lechem, ale w takiej formie to raczej niemożliwe.... Wciąż zaskakuje mnie jagiellonia....pozytywnie oczywiście;)
Wg mnie mistrzem Polski w tym sezonie będzie Wisła Kraków, kolejno Legia i Jagiellonia.
Myślę, że holender Robert Maaskant pokaże co potrafi i w w kolejnej części LM wprowadzi Wisłę do Fazy Grupowej.
Jagielonia ma szanse na mistrza i mam nadzieję, że tego nie zaprzepaści. W końcu jakaś nowość, a nie tylko Legia i Wisła na mistrza jak co roku. Jeżeli chodzi o spadek to raczej na bank Cracovia się już nie podniesie, a jako druga drużyna spadnie Arka lub Widzew.
_________________ No to cyk, jak powiedział budzik do zegarka.