Czy graliście kiedyś w jaką kolwiek część sławnej Ukraińskiej gry Stalker ? Jeśli nie to wam polecam. Gra warta swojej ceny , klimat jest niesamowity. Ci co grali niech wypowiadają swoje zdanie na temat gry. Ja zaczne:
STALKER - Cień Czarnobyla - Ta część była naprawdę super. Klimat , klimat i jeszcze raz klimat! Podziemne Laboratoria X18 , X16 i Agroprom i ten ryk Pijawki
STALKER - Czyste Niebo - Najgorsza z wszystkich trzech części. Fajne były te wojny frakcji ale bug , buga , bugiem pogania
STALKER - Zew Prypeci - Moim zdaniem najlepsza z wszystkich części. Wielke mapy , klimat i przed wszystkim duża swoboda poruszania się oraz wykonywania misji. Tyle odemnie (Mam nadzieje że ktoś się wypowie )
Cień Czarnobyla - przy tej części spędziłem najwięcej czasu. Gra kultowa!
Czyste Niebo - kompletna kaszanka. Bugi, liniowość i oklepana fabuła.
Zew Prypeci - miłe zaskoczenie, ale wolę Cień Czarnobyla.
Nie podoba mi się też to, że wszystkie te części korzystają z tego samego silnika w zmodyfikowanej wersji. Jest stary jak świat i słabo zoptymalizowany, również implementacja nowych technologii tylko go pogrąża. Mam nadzieję, że do stworzenia Stalkera 2 użyją innego silnika.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2011-02-21, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie podoba mi się też to, że wszystkie te części korzystają z tego samego silnika w zmodyfikowanej wersji. Jest stary jak świat i słabo zoptymalizowany, również implementacja nowych technologii tylko go pogrąża. Mam nadzieję, że do stworzenia Stalkera 2 użyją innego silnika.
Podobno mają zastosować silnik multiplatformowy w Stalker 2 oraz poprawić grafkię. Premiera ma być w 2012 roku. Oby! Żeby nie było tak jak z Cieniem... Po GSC można się wszystkiego spodziewać