Babka była super szkoda że nie żyje bo z cycem i ferdkiem tworzyła wspaniałe trio
czasami wyzywała sie z ferdkiem ale kochała go a czasem była miła kiedy to w odcinka stypa razem wyzywali rodzine wujka władka która miał ich odwiedzic
Pomysł na uwielbienie Koziołka Matołka przez tą postac, był naprawdę świetny zresztą jak cała postac Babki, w dodatku świetnie zagrana, przez ŚP. Krystynę Feldman.
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2011-05-13, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
Dodawała serialowi dużo uroku. Mimo wieku zawsze widać było u niej wielką radość z życia - zawsze imponował mi sposób w jaki mówiła o śmierci. Postać niezastąpiona.
No to nieznałeś Yoki chyba Zastąpił ją jakże zaj#@istą Yokaśką, czy jak jej tam. A, że gówno się to podoba widzom, to już ich zmartwienie, a nie nijakiego "reżyserka"
paulus napisał/a:
Zastanawiało mnie tylko dlaczego nazywała się Rozalia Kiepska a była teściową Ferdka,.
Dla mnie, oprócz Heleny P., najlepsza postać wszech czasów w serialu. Powiedzonka miała mądre, prześmieszne. Uwielbiam, gdy nazywa Ferdka kanalią, lub gdy odnosi się do nieistniejących cytatów z Biblii.
Dlaczego ma ona na nazwisko Kiepska?
W którychś odcinkach przedstawia się jako R. Małolepsza lub Wspaniała. Ja jestem za wersją, że nazywanie babki Kiepską to tylko taki skrót myślowy, a nie jej prawdziwe nazwisko. Natomiast dla mnie to też jest taki fail scenarzystów, że kilka razy podali inne jej nazwisko. To była jednak jedna z kluczowych ról i nie wiem dlaczego, jej nazwisko nie zostało nigdy do końca określone.
Bardzo ją lubiłem do samego końca w starszych odcinkach grała częściej a potem już nie tak bardzo , szkoda . Czy to prawda że ona zrezygnowała a potem z nów powróciła ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Kocham ją. Najlepsza postać kobieca w serialu. Ś.P Babka Rozalia była fenomenalna. Najbardziej podobały mi się odcinki, w których robiła Ferdkowi nazłość, albo on jej
_________________ "Udzielać się na forum to każdy jeden umie, ale robić to nie ma komu"
Mnie bardziej zastanawia, dlaczego Babka jeździła na wózku? Przecież normnie chodziła, co widzimy np w odcinkach Kiepski mózg czy Doktor śledzik i mister zgredzik