rok produkcji: 2010
gatunek: Komedia, Serial
kraj produkcji: Polska
Obsada: Małgorzata Kożuchowska, Tomasz Karolak, Maciej Musiał, Adam Zdrójkowski
Główni bohaterowie serialu "rodzinka.pl" to Boscy (w tych rolach Karolak i Kożuchowska). Oboje są po trzydziestce. Natalia i Ludwik mają trójkę dzieci. Poznali się jeszcze w czasach studenckich. Stanowią zgodne i kochające się małżeństwo.
Zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia, a owocem ich miłości był Tomek. Niedługo później przychodzi na świat ich kolejny syn Jakub – zamknięty w sobie nieśmiały nastolatek. Średnia latorośl to w odróżnieniu od najstarszej typ sportowca i maniak deskorolki. Najmłodszy ośmioletni syn Kacper lubi podkreślać, że z racji wieku wszystko mu się należy.
Bohaterowie serialu "rodzinka.pl" mieszkają pod Warszawą w przestronnym, kupionym na kredyt domu. Pieczę nad rodziną sprawuje Ludwik, który jest architektem i pracuje w domu. Natalia Boska po kilkuletniej przerwie zawodowej, którą poświęciła na wychowanie dzieci, wraca do pracy. Przed Natalią otwierają nowe perspektywy…
"Rodzinka.pl" to 30. odcinkowy serial oparty na francuskim formacie "Parents".
Zauważyliście ze jest pewne podobieństwo do kiepskich bo przecież oni maja na nazwisko Boscy w odróżnieniu do Kiepskich oraz ze On ma Ludwik a przecież Ferdek początkowo miał mieć na imię Ludwik.
Ten serial jest jednym z lepszych jak na razie w ramówce Polsatu.
_________________ Nie strasz Pan nie strasz, bo się Pan zesrasz!
No to po małpce!
Ostatnio zmieniony przez KarwaszBarabasz 2011-03-25, 18:18, w całości zmieniany 1 raz
Serial robiony przez Yoke, widać, że jest świetny.
Bardzo mi się podoba, jak mam czas to zawsze go oglądam. Można się rozluźnić, Yoka jest fantastyczny. Myślę, że ten serial to przeciwieństwo Kiepskich.
Nie przepadam za tym serialem. Przede wszystkim dlatego, że reżyseruje go Patrick Yoka. Aktorzy (zwłaszcza Adam Zdrójkowski) grają sztucznie. Scenariusz też jakiś taki głupi. Ogólnie rzecz biorąc 3,5/10
Cóż, na ten "serial" jest moim zdaniem tylko jedna opinia: "Jak widzę tego gniota, to mi ręce opadają!!!" . Naprawdę nie wiem, jak można to "coś" dopuścić do emisji. Hiperwkurzający serial, jak zdarzy mi się obejrzeć jakąś scenkę, to mam ochotę rozdupcyć to całe TVP . A najgorsze jest to, że to gówno śmieszy moją siostrę. W tym kiczu pan Y. kompletnie pokazuje, jakie z niego jest beztalencie . Nawet przy Rodzince wymieniany wiele razy "Łonderpoland" to arcydzieło W tym serialu nie szanuje się nikogo, dzieciaki robią z siebie kretynów i bałwanów przed kamerą (zresztą i tak robią to tylko dla hajsu), w każdym odcinku mają 5 minut darcia, po prostu wręcz świecą swoją "inteligencją" . Ale ale, Kożuchowska nie lepsza. Gdy darła się (mając zapewne okres ) do swojej matki z tym "skajpajem" moim marzeniem było, aby też w tym serialu kartony ją zabiły . Ocena tego serialu to -100/1
Niestety uważam że ten serial to totalny kicz. Z resztą według mnie to nie serial, tylko jakiś poradnik mamusi, jak wychować swoje dziecko.. Nie kręcą mnie takie produkcje.
Dziwi mnie, że Kożuchowska odeszła z M jak Miłość do TAKIEGO serialu, w dodatku do takiego który jest reżyserowany przez pana Yokę. Ja bym takiej decyzji nie podjęła. Ale dzięki niej są te słynne kartony .
Wysłany: 2012-04-14, 14:29
Pollen99Max napisał/a:
Gdy darła się (mając zapewne okres ) do swojej matki z tym "skajpajem" moim marzeniem było, aby też w tym serialu kartony ją zabiły
Nie oglądam tego serialu, choć czasami wleciał mi przez przypadek w pole widzenia i ... chwilę obejrzałem i miałem ochotę "wyjść z domu ... i nie wiedzieć kiedy wrócę". Jeśli scena z tym "skajpajem" jest najlepszą sceną serialu, to dziękuję bardzo ... do widzenia.
Paździoch91 to jest coś zupełnie innego niż Rodzina Zastępcza i jeszcze gorsze.
Ostatnio zmieniony przez Dawid Kiepski 2012-04-14, 14:30, w całości zmieniany 1 raz
Jest wiele różnic, m.in.
- W "Rodzinie Zastępczej" jest więcej dzieci (5>3)
- W "Rodzinie Zastępczej" rodzice z dziećmi nie siedzą całe dnie przed telewizorem
- W "Rodzinie Zastępczej" w domu Kwiatkowskich nie chodzi się w czapkach i butach
- W "Rodzinie Zastępczej" dom Kwiatkowskich jest skromniejszy
- W "Rodzinie Zastępczej" nie ma hałasu, wygłupów i darcia ryja