Kafejka internetowa Kuby znajdowała się w UWAGA! Salonie Jędruli i Alutki.
To raczej niemożliwe, przecież w ich salonie regularnie kręcili sceny, nie mogli sobie go tak przerabiać na kafejkę. Co najwyżej, kafejka mogła być w piwnicy tego domu. W sumie to logiczne, przynajmniej plan zdjęciowy zamykał się w dwóch budynkach.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Kafejka internetowa Kuby znajdowała się w UWAGA! Salonie Jędruli i Alutki.
To raczej niemożliwe, przecież w ich salonie regularnie kręcili sceny, nie mogli sobie go tak przerabiać na kafejkę. Co najwyżej, kafejka mogła być w piwnicy tego domu. W sumie to logiczne, przynajmniej plan zdjęciowy zamykał się w dwóch budynkach.
Sam w to nie wierzyłem, ale tak było. Widać nawet podobieństwa. Na czas zdjęć okna zasłaniali płytami.
Przy czym na parterze również jest salon o powierzchni 50,84 m2. Jestem przekonany, że kafejką było to pomieszczenie w piwnicy, zwłaszcza, że miała ona jednak trochę inne kształty niż salon u Jędrulów.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Okazało się teraz że to nie jest nawet serial komediowy bo leci w czasie żałoby.
Bo to nie są typowe jajca, śmichi hi hy. Nie ma też wbudowanych śmiechów w tle. Ale moge Cie zapewnić, ze wiele razy śmiałem śię oglądając ten serial.
Charakter serialu jest inny - żarty na poziomie Rancza (zresztą chyba nawet scenarzysta jest ten sam) - Robert Brutter.
No właśnie to napisałem, to z samego założenia i istoty serialu miało być rodzinne oglądanie w niedziele, bez zbędnego myślenia i przemęczania brzucha śmiechem. Obejrzeć przy obiedzie i tyle.
_________________ *
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-06, 18:20
dla mnie denny serial, taki zbyt inteligencki i na siłę próbujący czynić widza tolerancyjnym
jedynie posterunkowy czasem bawił
Pozwolę sobie odświeżyć temat... Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale od godziny 22 wieczorem, do 24 nie wyłączam Polsatu2- Rodzina Zastępcza plus, potem Świat Według Kiepskich, i na końcu zwykła Rodzina Zastępcza, to taki wieczorny mini maraton z dobrymi polskimi serialami.
Dziwi mnie polityka Polsatu... Sprzedali połowę planu, zakończyli produkcje, ale powtórki serialu puszczają codziennie od kilku lat.
Czy mają jeszcze z tego jakieś zyski? Albo inaczej, ludzie z obsady, czyli Fronczewski, Boberek, Dedek itd dostają coś jeszcze za to, że serial jest nadawany?
Tak, jak pisałem wcześniej : IQ, Junak, w ogóle odcinki od 2004-2006, to najlepsze odcinki RZ+, potem nawet ten koleś, co grał Filipa zaczął zbyt mocno gwiazdorzyć jak na mnie.
Prawda jest taka, że polsat bazuje tylko na swich starych serialach. Pora zadań sobie pytanie, czy naprade już nic śmiesznego nie można wymyślić i nazywać seriale obyczajowe komediowymi?
Czy mają jeszcze z tego jakieś zyski? Albo inaczej, ludzie z obsady, czyli Fronczewski, Boberek, Dedek itd dostają coś jeszcze za to, że serial jest nadawany?
.
Pozwolę sobie odświeżyć temat... Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale od godziny 22 wieczorem, do 24 nie wyłączam Polsatu2- Rodzina Zastępcza plus, potem Świat Według Kiepskich, i na końcu zwykła Rodzina Zastępcza, to taki wieczorny mini maraton z dobrymi polskimi serialami.
A następne nosze to co
Bogdan4674 napisał/a:
ale powtórki serialu puszczają codziennie od kilku lat.
Czemu dziwi, mają nic nie nadawać ?
Najlepsze były wczesne odcinki ale Rz+ też była niezła, lecz te późniejsze epizody to masakra(nowe dzieciaki itd.)
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2012-03-22, 18:59, w całości zmieniany 1 raz
Ja tam Rodzinę Zastępczą bardzo lubię - i te stare i te nowe odcinki. Lekki humor, przyjemna rodzinka - bardzo fajny relaks jest przy tym filmie.
Co do tego, że kafejka była tam, gdzie salon Jędrulów, to nie chce mi się wierzyć. Tak jest naprawdę?