Wysłany: 2011-01-28, 16:56
Witam jestem przedstawicielem "AKCJA PRZYWRÓCIĆ RODZINĘ ZASTĘPCZĄ" celem naszej akcji jest wywalczenie wznowienia produkcji tego serialu który zniknął z anteny prawie dwa lata temu. Nasza akcja wystąpiła do stacji z oficjalnym pismem i petycjami obecnie pracujemy nad stabilnym portalem internetowym, na razie mamy stronę na facebooku linki zamieszę pod spodem. Idziemy wzorem fanów serialu "Ranczo"emitowanego w konkurencyjnej stacji TVP tam fanom się udało wywalczyć ich serial to i nam się uda wywalczyć nasz.
Dlatego zapraszam was wszystkich do udziału w naszej akcji jestem tutaj na forum jakiś czas widzę że są tutaj ludzie porządni dlatego proszę was o pomoc.
Jeżeli chcesz, aby ktoś włączył się do akcji, to najpierw przekonaj ludzi do tego.
W jaki sposób wyobrażasz sobie teraz serial?
Już nieobecność Pani Kownackiej w czasie choroby sporo zmieniła w serialu. Zaczął się staczać. Gdy wprowadzono męża Elizy i jej matkę, a później jeszcze bliźniaków, to była już totalna tandeta.
Jaki masz pomysł na nowe odcinki? Kto miałby tak grać i jaka byłaby tam ich rola?
Gdzie miałyby odbywać się zdjęcia, skoro budynki służące za plan zdjęciowy dla domów Kwiatkowskich i Kossoniów zostały sprzedane?
Jestem na nie, chyba że jakoś mnie do tego pomysłu przekonasz.
Jeżeli chcesz, aby ktoś włączył się do akcji, to najpierw przekonaj ludzi do tego.
Już nieobecność Pani Kownackiej w czasie choroby sporo zmieniła w serialu. Zaczął się staczać. Gdy wprowadzono męża Elizy i jej matkę, a później jeszcze bliźniaków, to była już totalna tandeta.
Jaki masz pomysł na nowe odcinki? Kto miałby tak grać i jaka byłaby tam ich rola?
Gdzie miałyby odbywać się zdjęcia, skoro budynki służące za plan zdjęciowy dla domów Kwiatkowskich i Kossoniów zostały sprzedane?
mialem pisac posta zawierajacego podobne przeslanie, rowniez nie wiem DLACZEGO ten serial mialby wrocic, sucha informacja jest nic nie warta informacja. przekonaj
Wysłany: 2011-01-28, 20:51
Janusz napisał/a:
1.Wiem że nie obecność pani Kownackiej zmieniała dużo w tym serialu,ale nie oznacza że było tragicznie.
2.Robię to na prośbę fanów którzy chcą powrotu tego serialu.
3.Postacie Joanny Kurowskiej Krzysztofa Dracza i Michała Korcza nie były fatalne podobała mi się ich gra zajmuję się branżą filmową nie od dziś więc wiem co mówię rozumiem też że nie wszystkim się podoba.
4.Co do nowych odcinków to już w tym głowa scenarzystów tego serialu oraz producentów.
5.Domy nie zostały sprzedane zostały wycofane z sprzedaży.
Ogólnie serial po 2 letniej przerwie powinien wrócić na antenę bo myślę że była by duża oglądalność bo ludzie kochają ten serial oczywiście mogły by się przydać nowe postacie ale to nie zależy od mojej osoby ja tutaj tylko chcę pomóc fanom wywalczyć ich ukochany serial. Osobiście wolę aby na antenie górowały nasze Polskie produkcję a nie zagraniczne które mają niską oglądalność.
Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania proszę pytać śmiało spróbuję odpowiedzieć na każde wasze pytanie.
Ostatnio zmieniony przez Nabela 2011-01-28, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
3.Postacie Joanny Kurowskiej Krzysztofa Dracza i Michała Korcza nie były fatalne podobała mi się ich gra zajmuję się branżą filmową nie od dziś więc wiem co mówię rozumiem też że nie wszystkim się podoba.
"No nie rozśmieszaj mnie, bo zaraz tu kolki dostanę."
Wytłumacz mi co ma "zajmowanie się branżą filmową" (cokolwiek to znaczy w Twoim przypadku), do posiadania jedynej, słusznej racji w przypadku opinii?
Mnie zarówno postaci grane przez Dracza, jak i Kurowską bardzo irytowały.
Nabela napisał/a:
4.Co do nowych odcinków to już w tym głowa scenarzystów tego serialu oraz producentów.
Owszem ich, ale trzeba im podsunąć jakieś pomysły, zachęcić i pokazać, że warto reanimować ten serial. Więc samo "chcę, bo fajny serial" nie wystarczy.
Jak dla mnie, to formuła serialu wyczerpała się, gdy dzieciaki wyrosły. Później z Dorotą i Wojtkiem jeszcze zdarzały się ciekawe wątki, ale po zmianie na bliźniaków było już totalnie beznadziejnie.
Nabela napisał/a:
Ogólnie serial po 2 letniej przerwie powinien wrócić na antenę
Z tego, co się orientuję, to emisja serialu zakończyła się w grudniu 2009, a to ledwie rok i jeden miesiąc (nie licz kalendarzowo lat w takich przypadkach).
Nabela napisał/a:
Osobiście wolę aby na antenie górowały nasze Polskie produkcję a nie zagraniczne które mają niską oglądalność.
To bardzo ogólnikowe stwierdzenie. Jest sporo polskich oraz zagranicznych produkcji w telewizji.
Te informacje podpierasz konkretnymi danymi, czy są takie "od czapy"?
Przy okazji poćwicz pisanie w języku polskim, bo robisz błędy.
Wysłany: 2011-01-28, 21:21
Czepiasz się mojej gramatyki dobra poprawie ją, nie chce się z tobą spierać ty masz swoje zdanie ja mam swoje ja tylko chcę pomóc wyjść z inicjatywą. Mówisz podsunąć pomysły nie ma sprawy jestem otwarty na każde propozycje po to założyłem tą akcje.
Jeżeli chodzi o produkcje to ja akurat jestem koneserem Polskich produkcji i mnie irytuję to że większość z nich to powtórki albo w zamian lecą zagraniczne.
Wysłany: 2011-01-28, 21:38
Nie wiem co cię ugryzło czepiasz się mnie... napisałem grzecznie informacje o tej akcji chcesz argumentów rozumiem ale nie musisz zaraz być taki uszczypliwy wobec mnie...
Ta konwersacja nie zmierza w dobrą stronę. Nabela szyfrem nie pisze, dlatego czepianie się go o gramatykę i interpunkcję akurat w tym temacie jest bezpodstawne. Pod resztą opinii Janusza się podpisuję Mam nadzieję, że nie wybuchnie tu jakiś flame war, bo taki przebieg konwersacji będę musiał skasować.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2011-01-28, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Nabela, nie odbieraj tego jako celowe zaczepki w Twoją stronę.
Co ja na to poradzę, że denerwuje mnie, gdy ktoś pisze z błędami? Źle mi się to czyta po prostu. Brak przecinka, albo postawienie go w nieodpowiednim miejscu, może zupełnie zmienić znaczenie zdania. Dbajmy po poprawność języka polskiego również w internecie, a wyjdzie nam to wszystkim na dobre.
Nie dziw się, że chcę konkretnych argumentów, bo mogą mnie (i inne osoby) przekonać, do tego, by wspomóc "walkę" o serial.
Ostatnio zmieniony przez Janusz 2011-01-28, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
Po pierwsze, błedy o których wspomina Janusz nazywają się błędami wieloznaczności syntaktycznej - inaczej błędami amfibologii (niepoprawnie uzyta składnia, przecinek, akcent) - to tytulem doprecyzowania, po drugie owszem jestem za wskrzeszeniem Rodziny Zastępczej ale nie w takiej formie jaka miała miejsce ostatnio (przede wszystkim bez Pani Kownackiej nic nie jest takie samo, po drugie dzieci dorosły a blizniaki, ktore doszly do mnie nie przemawiaja. Po trzecie , czyli to co mnie nurtuje, czemu nie sprzedano tych domów? Nie daje Ci to do myslenia? Skoro domow nie sprzedaja to znaczy ze mysla o kolejnych seriach, inaczej spakowaliby walizki, popieram Twoja akcje ale musisz doprecyzowac cele jakie stawiasz scenarzystom i postulaty, dlaczego akurat Twoja wizja powinna przekonac i pociągnąć za Tobą tłumy. Najlepsza akcja to przemyślana i skonkretyzowana akcja. Ja widze tu chaotyczna i rwaną opowieść osoby, która podaje sie początkowo za osobę zajmująca sie branża filmowa a pozniej koneserem polskich produkcji, chyba każdy widzi ze miedzy tymi nazwami nie ma zamienności, więc moze nam po prostu powiedz co dokładnie robisz, bo niestety to wszystko jest niespójne logicznie i zawiera multum luk.
Nie chce CIe obrazać, powiem wiecej sam jestem za tym aby Twoj pomysl wprowadzic w zycie, ale pamietaj, ludzie za kimś mało wiarygodnym i snującym rózne hisorie 'nie pójdą'. pozdrawiam
_________________ *
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2011-01-28, 22:38, w całości zmieniany 1 raz
Co do wznowienia produkcji serialu całkowicie zgadzam się z Januszem. Myślę że serial zakończono w najlepszym momencie odcinki od 314 do 329 były jakimś nieposzumieniem. Te bliźniaki były jakieś strasznie sztuczne do tego Kurowska jako nadopiekuńcza matka i Dracz który nie ma nic do powiedzenia. kompletna kicha jak mawiali bohaterowie w pierwszych odcinkach.
_________________ Nie zgadzam się na kopiowanie moich linków na inne fora ani na udostępnianie plików w sieciach p2p oraz p2m
Teraz ja napiszę kilka słów o wznowieniu tej produkcji.
Jak dla mnie Serial w tej chwili nie ma racji bytu. Dzieciaki są już o wiele za duże żeby grać dzieci, pozatym nie ma już Anny Kwiatkowskiej :(
Jak dla mnie jeżeli ma się już reaktywować Rodzinę Zastępczą to w innej formie.
Po pierwsze powinno to być Rodzina Zastępcza ale z dopiskiem 2. Nowi aktorzy (niektórzy starzy mogą być jak Kwiatkwoski, Jendrula czy Alutka ale jako postacie zepchnięte raczej na drugi plan). Jak dla mnie to powinno wyglądać tak. Majce urodziło się 2 dzieci i 2 adoptowała, razem z mężem mieszkają teraz na obrzeżach Warszawy. Często odwiedzają Dziadka oraz jego sąsiadów jako serdecznych przyjaciół rodziny. Chciałbym także żeby od czasu do czasu wspomniano coś o Anni że np umarła na raka, a nie jak to było w Kiepskich z Ś.P Babką.
Ostatnio zmieniony przez XXXD 2011-02-06, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Co do Anki Kwiatkowskiej to nie została ona potraktowana jak Rozalia Kiepska. Czasem Jacek rozmawiał z nią przez telefon, lub wspominał że wiecznie jest na jakichś delegacjach. Także przynajmniej mimo choroby także przynajmniej nie została zapomniana. Nie jestem za kontynuacją, bez Gabrieli Kownackiej i dziadka Kuby to nie ma większego sensu, a z doświadczenia wiem że opieranie nowego serialu na starym z wielkimi zmianami nie wypala. Serial się skończył i pozostaje nam cieszyć się starymi odcinkami. Amen.
Drawski, przyznaje racje no bez Anki i dziadka to już nie da się nic co by zainteresowało widzów zrobić. A robienie drugiego serialuz innymi postaciami o takiej samej podstawie nie miało by sensu.
_________________ Nie strasz Pan nie strasz, bo się Pan zesrasz!
No to po małpce!
Witam jestem przedstawicielem "AKCJA PRZYWRÓCIĆ RODZINĘ ZASTĘPCZĄ" celem naszej akcji jest wywalczenie wznowienia produkcji tego serialu który zniknął z anteny prawie dwa lata temu. Nasza akcja wystąpiła do stacji z oficjalnym pismem i petycjami obecnie pracujemy nad stabilnym portalem internetowym, na razie mamy stronę na facebooku linki zamieszę pod spodem. Idziemy wzorem fanów serialu "Ranczo"emitowanego w konkurencyjnej stacji TVP tam fanom się udało wywalczyć ich serial to i nam się uda wywalczyć nasz.
Dlatego zapraszam was wszystkich do udziału w naszej akcji jestem tutaj na forum jakiś czas widzę że są tutaj ludzie porządni dlatego proszę was o pomoc.
http://www.petycjeonline....a-zastepcza/198
wiem że to nie związane
ale proszę jedynie o podpisanie się pod petycją nie może być tak że takie seriale jak RZ+ umierają
akcja jest również na facebooku
pod nazwą
[ Komentarz dodany przez: paździoch91: 2011-08-10, 08:12 ] Jak wiesz że nie na temat to czemu piszesz w zupełnie nieodpowiednim temacie? Przeniosłem, gdzie trzeba. - mod. paździoch 91
[ Dodano: 2011-08-11, 15:42 ]
Nowych odcinków nie trzeba ale wypadało by oddać szacunek Gabrieli Kownackiej która z pewnością na to zasługuje taki specjalny odcinek w którym cała rodzina Kwiatkowskich i ich przyjaciele żegnają serialową Anne Kwiatkowską to byłby piękny gest wobec niej.......... może Polsat kiedyś na to wpadnie