Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
PRZYWRÓCENIE RODZINY ZASTĘPCZEJ!

Czy chcecie przywrócenia Rodziny Zastępczej
Tak
28%
 28%  [ 9 ]
Nie
71%
 71%  [ 23 ]
Głosowań: 31
Wszystkich Głosów: 32
Zakończenie ankiety za: 76 Dni, 44 Minut

Autor Wiadomość
krzysieksuszek 
Mariolka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-08-10, 16:11   PRZYWRÓCENIE RODZINY ZASTĘPCZEJ!

http://www.petycjeonline....a-zastepcza/198

Wystarczy podpisać się pod tą petycją czy to tak wiele???

Nie może być tak Że najlepszy serial komediowy obok Śwk nie jest już produkowany
przypominam że 2006 roku kryzys przechodził ŚWK ale dzięki determinacji fanów przeżył kryzys
tym razem tak może być z rodziną ZAstępczą
były 2 lata przerwy
więc powrót serialu o uznanej marce
może przywrócić damwą świetność serialu
Czekam na wasze opiniee?
Ostatnio zmieniony przez krzysieksuszek 2011-08-10, 16:56, w całości zmieniany 1 raz  

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2011-08-10, 16:18   

Takie coś do oftopicu.

A co do ankiety jestem na nie wg mnie ten serial jest do luftu...

ŚKOW!!!- PRZECZYTAŁEŚ? OCEN!

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-08-10, 16:25   

Cytat:
Link do petycji nie jest prawidłowy lub petycja nie jest jeszcze aktywna

Pamiętaj o dobrowolnym przekazaniu darowizny, aby kampania mogła istnieć i rozpowszechniać się.

* PAYPAL

Bardzo fajna petycja. Widać zupełne nieprzygotowanie, jestem na nie.

krzysieksuszek 
Mariolka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-08-10, 16:40   

http://www.petycjeonline....a-zastepcza/198

Tu macie właściwy Link
Kiedyś ktoś dał szansę ŚWK
teraz kolej na Rodziną
wiem Że ŚWk jest lepszy ale Rodzina Zastępcza też jest super.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-08-10, 16:50   

Przeniosłem temat ostatni raz, jak jeszcze będziesz umieszczał tego typu posty/tematy w nieodpowiednim dziale to polecą kolejne ostrzeżenia.

A co do tematu, to jestem na NIE. Powody: formuła się wyczerpała, końcowe odcinki były już dość słabe, aktorzy grający w serialu (Gabriela Kownacka i Stanisław Michalski) nie żyją, a zwłaszcza bez tej pierwszej serial nie ma sensu.
Zapytam inaczej: czy gdyby Ryszard Kotys zmarł (co, mam nadzieję, długo jeszcze nie nastąpi, życzę mu dalej zdrowia i utrzymania dobrej formy) to chciałbyś kontynuacji ŚWK?*

* - Żeby była jasność: jest to tylko przykład mający ukazać, jak wielką stratą dla tego serialu jest brak p. Kownackiej.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2011-08-10, 16:52, w całości zmieniany 2 razy  

krzysieksuszek 
Mariolka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-08-10, 16:54   

ale ŚWK a RZ+ maj ą inną fabółę nie da się porównać dosłownie tych seriali
sorry że dawałęm w złym miejscu nie wiedziałęm.

kiepscy_thebest 
Mariolka

Wysłany: 2011-08-10, 17:56   

Nie ma to najmniejszego sensu gdyż znaczący aktorzy nie żyją tzn. Gabriela Kownacka czyli Anna Kwiatkowska czy Stanisław Michalski czy dziadek Kuby. Nie zmienia to jednak faktu ,że należy jakoś zakończyć ten serial. Nadal nie wiadomo co z ciąża Alutki co z Wojtkiem i Dorotą itp. Ten serial był naprawdę dobry niestety z biegiem lat się zepsuł podobnie do Kiepskich.

Ferduś93 
Halinka
I Gitara !!!

Wysłany: 2011-08-10, 18:06   

Wiadomo Wojtek i Dorotka wrócili do swojego Ojca który przeszedł odwyk i żyją przyzwoicie... Natomiast Alutka dziecko urodziła w ostatnim odcinku było to ukazane.Pokazali również że charakter Alutki się zmienił.A kontynuacji serialu jakoś nie mogę sobie wyobrazić

kiepscy_thebest 
Mariolka

Wysłany: 2011-08-10, 18:09   

W takim razie musiałem coś przegapić :-(

Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2011-08-10, 21:08   

Była już na temat przywrócenia serialu dyskusja na forum i jestem zdecydowanie na "NIE". Serial został zakończony w odpowiednim momencie i nie musimy oglądać żałosnych resztek humoru, jak w przypadku "Świata według Kiepskich". Odejście z obsady w czasie choroby Gabrieli Kownackiej już pogorszyło serial, a teraz nie ma możliwości, aby zagrała, więc kolejny argument na "minus". Śmierć Stanisława Mikulskiego nic dla mnie nie zmienia, bo odgrywała najbardziej denerwującą postać w całym serialu. Wkurzał mnie. Zdecydowanie lepiej było bez niego.
Nie wyobrażam sobie za bardzo teraz tego serialu. Alutka z dzieckiem byłaby chyba bardziej odpowiedzialna i nie mogłaby być oderwana od rzeczywistości jak zawsze, a to już spora strata.
Nadszedł czas na koniec produkcji i tyle. Pozostają powtórki, albo inne seriale. Mam nadzieję, że ekipa "Kiepskich" pójdzie wreszcie po rozum do głowy i też to uczyni.

krzysieksuszek 
Mariolka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-08-10, 21:26   

Janusz napisał/a:
Była już na temat przywrócenia serialu dyskusja na forum i jestem zdecydowanie na "NIE". Serial został zakończony w odpowiednim momencie i nie musimy oglądać żałosnych resztek humoru, jak w przypadku "Świata według Kiepskich". Odejście z obsady w czasie choroby Gabrieli Kownackiej już pogorszyło serial, a teraz nie ma możliwości, aby zagrała, więc kolejny argument na "minus". Śmierć Stanisława Mikulskiego nic dla mnie nie zmienia, bo odgrywała najbardziej denerwującą postać w całym serialu. Wkurzał mnie. Zdecydowanie lepiej było bez niego.
Nie wyobrażam sobie za bardzo teraz tego serialu. Alutka z dzieckiem byłaby chyba bardziej odpowiedzialna i nie mogłaby być oderwana od rzeczywistości jak zawsze, a to już spora strata.
Nadszedł czas na koniec produkcji i tyle. Pozostają powtórki, albo inne seriale. Mam nadzieję, że ekipa "Kiepskich" pójdzie wreszcie po rozum do głowy i też to uczyni.

a co wolicie ??? Śwk lub RZ+ czy jakieś zagraniczne gówno no ja bym wolał oglądać Rodzine i Świat ....

davvids 
Halinka
I love Speedway :*

Wysłany: 2011-08-10, 21:38   

A Ty wolisz oglądać "Rodzinę Zastępczą PLUS" staczającą się coraz niżej, czy jednak chcesz zapamiętać ją w dobrym stylu? Takiej postaci jak Anki Kwiatkowskiej NIE DA SIĘ ZASTĄPIĆ, NIE DA. A tłumaczenia w stylu: "Ciocia wyjechała na delegację" są po prostu nie na miejscu.

Ja widzę że masz jakieś góra dwanaście lat, że serial MA BYĆ i już, bo jak nie to pójdę do mamusi. A jak więcej to musisz być cholernie niedojrzały -,-

Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.

karwasztwarz 
Boczek
w dupę węża

Wysłany: 2011-08-10, 22:29   

Mi tam obojętnie. Jeżeli tak to super a jak nie będzie no to trudno. Ja się pod tą petycją podpisałam już 20 lutego. Niby serialowej Ani nie ma ale myślę że można by coś pokombinować i wątki by się ciągnęły.
Ostatnio zmieniony przez karwasztwarz 2011-08-10, 22:34, w całości zmieniany 1 raz  

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2011-08-10, 23:57   

Janusz napisał/a:
Nadszedł czas na koniec produkcji i tyle. Pozostają powtórki, albo inne seriale

Nic dodać, nic ująć. Wzowienie tego serialu będzie bez sensu. Joanna Kurowska zamiast Gabrieli Kownackiej? :roll:

krzysieksuszek 
Mariolka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-08-11, 15:41   

Nowych odcinków nie trzeba ale wypadało by oddać szacunek Gabrieli Kownackiej która z pewnością na to zasługuje taki specjalny odcinek w którym cała rodzina Kwiatkowskich i ich przyjaciele żegnają serialową Anne Kwiatkowską to byłby piękny gest wobec niej.......... może Polsat kiedyś na to wpadnie

Ferdek Kanalia 
Mariolka
Mam pomysła !

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-08-11, 18:04   

Pozycję zaznaczyłem w ankiecie na NIE
Serial ten od początku mnie się nie podobał bo większość aktorów z tego serialu nie lubię.Zwłaszcza w późniejszych odcinkach jak zaczeła grać Trzepiecińska taką idiotkę to jeszcze bardziej zaczął mnie denerwować ten film.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-04-25, 17:48   

Ja zaznaczyłem w ankiecie TAK. Lubię rodzinę zastępczą i fajnie byłoby jakby ją przywrócili. Chętnie bym oglądał nowe odcinki. Ale wiem ,że po (chyba) 3 latach nie masz szans na przywrócenie serialu. :->

sayid jarrah 
Mariolka

Wysłany: 2012-04-25, 17:51   

No raczej nie ma szans na powrót, skoro nie żyje dwóch głównych aktorów :( Można by jeszcze pójść w strone powrotu Zosi i Romka ale na to raczej nie ma szanas.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-04-25, 18:30   

Dajcie spokój, nic to nie da. Bez Kownackiej nie ma sensu.

Dlatego nie warto odkopywać tematu sprzed roku 8)

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-25, 18:48   

david123lost napisał/a:
Dajcie spokój, nic to nie da. Bez Kownackiej nie ma sensu.

Dlatego nie warto odkopywać tematu sprzed roku 8)

Niektóre odcinki były bez niej,ale to już nie było to samo tym bardziej,że zastępowała ją Kurowska.Nie tylko bez Kownackiej,Michalski też był dosyć istotnym bohaterem,chociaż jego równie dobrze można by było uśmiercić,ale postać Gabrieli Kownockiej to postać kluczowa,jedna z głównych bo Dziadek Kuby to już bardziej taka postać gościnna była.

Odpowiedz do tematu