Wystarczy podpisać się pod tą petycją czy to tak wiele???
Nie może być tak Że najlepszy serial komediowy obok Śwk nie jest już produkowany
przypominam że 2006 roku kryzys przechodził ŚWK ale dzięki determinacji fanów przeżył kryzys
tym razem tak może być z rodziną ZAstępczą
były 2 lata przerwy
więc powrót serialu o uznanej marce
może przywrócić damwą świetność serialu
Czekam na wasze opiniee?
Ostatnio zmieniony przez krzysieksuszek 2011-08-10, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Przeniosłem temat ostatni raz, jak jeszcze będziesz umieszczał tego typu posty/tematy w nieodpowiednim dziale to polecą kolejne ostrzeżenia.
A co do tematu, to jestem na NIE. Powody: formuła się wyczerpała, końcowe odcinki były już dość słabe, aktorzy grający w serialu (Gabriela Kownacka i Stanisław Michalski) nie żyją, a zwłaszcza bez tej pierwszej serial nie ma sensu.
Zapytam inaczej: czy gdyby Ryszard Kotys zmarł (co, mam nadzieję, długo jeszcze nie nastąpi, życzę mu dalej zdrowia i utrzymania dobrej formy) to chciałbyś kontynuacji ŚWK?*
* - Żeby była jasność: jest to tylko przykład mający ukazać, jak wielką stratą dla tego serialu jest brak p. Kownackiej.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2011-08-10, 16:52, w całości zmieniany 2 razy
Nie ma to najmniejszego sensu gdyż znaczący aktorzy nie żyją tzn. Gabriela Kownacka czyli Anna Kwiatkowska czy Stanisław Michalski czy dziadek Kuby. Nie zmienia to jednak faktu ,że należy jakoś zakończyć ten serial. Nadal nie wiadomo co z ciąża Alutki co z Wojtkiem i Dorotą itp. Ten serial był naprawdę dobry niestety z biegiem lat się zepsuł podobnie do Kiepskich.
Wiadomo Wojtek i Dorotka wrócili do swojego Ojca który przeszedł odwyk i żyją przyzwoicie... Natomiast Alutka dziecko urodziła w ostatnim odcinku było to ukazane.Pokazali również że charakter Alutki się zmienił.A kontynuacji serialu jakoś nie mogę sobie wyobrazić
_________________ "na tym świecie są rzeczy które sie fizjologom nie śnily"
Była już na temat przywrócenia serialu dyskusja na forum i jestem zdecydowanie na "NIE". Serial został zakończony w odpowiednim momencie i nie musimy oglądać żałosnych resztek humoru, jak w przypadku "Świata według Kiepskich". Odejście z obsady w czasie choroby Gabrieli Kownackiej już pogorszyło serial, a teraz nie ma możliwości, aby zagrała, więc kolejny argument na "minus". Śmierć Stanisława Mikulskiego nic dla mnie nie zmienia, bo odgrywała najbardziej denerwującą postać w całym serialu. Wkurzał mnie. Zdecydowanie lepiej było bez niego.
Nie wyobrażam sobie za bardzo teraz tego serialu. Alutka z dzieckiem byłaby chyba bardziej odpowiedzialna i nie mogłaby być oderwana od rzeczywistości jak zawsze, a to już spora strata.
Nadszedł czas na koniec produkcji i tyle. Pozostają powtórki, albo inne seriale. Mam nadzieję, że ekipa "Kiepskich" pójdzie wreszcie po rozum do głowy i też to uczyni.
Była już na temat przywrócenia serialu dyskusja na forum i jestem zdecydowanie na "NIE". Serial został zakończony w odpowiednim momencie i nie musimy oglądać żałosnych resztek humoru, jak w przypadku "Świata według Kiepskich". Odejście z obsady w czasie choroby Gabrieli Kownackiej już pogorszyło serial, a teraz nie ma możliwości, aby zagrała, więc kolejny argument na "minus". Śmierć Stanisława Mikulskiego nic dla mnie nie zmienia, bo odgrywała najbardziej denerwującą postać w całym serialu. Wkurzał mnie. Zdecydowanie lepiej było bez niego.
Nie wyobrażam sobie za bardzo teraz tego serialu. Alutka z dzieckiem byłaby chyba bardziej odpowiedzialna i nie mogłaby być oderwana od rzeczywistości jak zawsze, a to już spora strata.
Nadszedł czas na koniec produkcji i tyle. Pozostają powtórki, albo inne seriale. Mam nadzieję, że ekipa "Kiepskich" pójdzie wreszcie po rozum do głowy i też to uczyni.
a co wolicie ??? Śwk lub RZ+ czy jakieś zagraniczne gówno no ja bym wolał oglądać Rodzine i Świat ....
A Ty wolisz oglądać "Rodzinę Zastępczą PLUS" staczającą się coraz niżej, czy jednak chcesz zapamiętać ją w dobrym stylu? Takiej postaci jak Anki Kwiatkowskiej NIE DA SIĘ ZASTĄPIĆ, NIE DA. A tłumaczenia w stylu: "Ciocia wyjechała na delegację" są po prostu nie na miejscu.
Ja widzę że masz jakieś góra dwanaście lat, że serial MA BYĆ i już, bo jak nie to pójdę do mamusi. A jak więcej to musisz być cholernie niedojrzały -,-
_________________ Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.
Mi tam obojętnie. Jeżeli tak to super a jak nie będzie no to trudno. Ja się pod tą petycją podpisałam już 20 lutego. Niby serialowej Ani nie ma ale myślę że można by coś pokombinować i wątki by się ciągnęły.
_________________ "to nie jest śmieszne to jest tragiczne"
"Helena nie popisuj się..."
Ostatnio zmieniony przez karwasztwarz 2011-08-10, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
Nadszedł czas na koniec produkcji i tyle. Pozostają powtórki, albo inne seriale
Nic dodać, nic ująć. Wzowienie tego serialu będzie bez sensu. Joanna Kurowska zamiast Gabrieli Kownackiej?
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Nowych odcinków nie trzeba ale wypadało by oddać szacunek Gabrieli Kownackiej która z pewnością na to zasługuje taki specjalny odcinek w którym cała rodzina Kwiatkowskich i ich przyjaciele żegnają serialową Anne Kwiatkowską to byłby piękny gest wobec niej.......... może Polsat kiedyś na to wpadnie
Pozycję zaznaczyłem w ankiecie na NIE
Serial ten od początku mnie się nie podobał bo większość aktorów z tego serialu nie lubię.Zwłaszcza w późniejszych odcinkach jak zaczeła grać Trzepiecińska taką idiotkę to jeszcze bardziej zaczął mnie denerwować ten film.
Ja zaznaczyłem w ankiecie TAK. Lubię rodzinę zastępczą i fajnie byłoby jakby ją przywrócili. Chętnie bym oglądał nowe odcinki. Ale wiem ,że po (chyba) 3 latach nie masz szans na przywrócenie serialu.
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła" "Jedzie Ksiądz na karuzeli"
No raczej nie ma szans na powrót, skoro nie żyje dwóch głównych aktorów Można by jeszcze pójść w strone powrotu Zosi i Romka ale na to raczej nie ma szanas.
Dajcie spokój, nic to nie da. Bez Kownackiej nie ma sensu.
Dlatego nie warto odkopywać tematu sprzed roku
Niektóre odcinki były bez niej,ale to już nie było to samo tym bardziej,że zastępowała ją Kurowska.Nie tylko bez Kownackiej,Michalski też był dosyć istotnym bohaterem,chociaż jego równie dobrze można by było uśmiercić,ale postać Gabrieli Kownockiej to postać kluczowa,jedna z głównych bo Dziadek Kuby to już bardziej taka postać gościnna była.