Jaka jest merytoryczna róznica między tymi dwoma ocenami? Ja postulowałem o przesłankę indywidualizacji odcinka, tylko wprowadzić ją ze skutkiem na przyszłość.
Jest różnica, bo informacja że były śmieszne dialogi jest już jakimś uzasadnieniem oceny.
Ale jak większość moderatorów poprze bardziej rozbudowane oceny to się dostosuję.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2012-01-06, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Jest nawet możliwość wprowadzenia moderacji nowych postów (akceptacja i w odwrotną stronę) w określonym dziale. Opcję taką może włączyć niestety tylko admin, więc trzeba czekać na jego reakcję.
Jestem przeciw. To źle wpłynie na dyskusje. Oczekiwanie na akceptację postu je spowolni, nawet bardzo.
Poza tym co w przypadku, gdy wszyscy moderatorzy i ja zachorują? Albo, by było wiarygodniej, każdy będzie miał inny powód nieobecności?
Hmmm.. Gdybym był nowy, to z trudnością trafiłbym na petycję na forum. W SB link do baneru, link tematu z naszą rozmową, a petycja? Sugerowałbym umieszczenie jakiejś dobrze widocznej reklamy na głównej stronce, najlepiej pod logo, takiej samej szerokości.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-01-15, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Hmmm.. Gdybym był nowy, to z trudnością trafiłbym na petycję na forum. W SB link do baneru, link tematu z naszą rozmową, a petycja? Sugerowałbym umieszczenie jakiejś dobrze widocznej reklamy na głównej stronce, najlepiej pod logo, takiej samej szerokości.
Sam chciałem poruszyć ten temat. Ale tu uprawnienia ma administrator, który pojawia się sporadycznie
_________________ *
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2012-01-15, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
PontifexMaximus,
1) Myślę, że nikogo nie interesuje czytanie postów o tym jaki temat chciałeś poruszyć, ale nie poruszyłeś.
2) Dyskutowaliśmy już kiedyś na ten temat. Nie widzę sensu abyśmy oboje po raz drugi pisali to samo.
Widzę. Za co dziękuję Ale mam jedną uwagę: zareklamowałbym bardziej link do petycji, a nie link do rozmowy na forum. Mniej formalności, jak wiadomo przeciętny user jest zbyt leniwy, by klikać więcej po necie
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-01-16, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Zareklamowałem link do tematu, w którym Johnny Cage objaśnia co, jak i dlaczego oraz namawia do podpisania.
Myślę, że to skuteczniej niż link do petycji - ktoś może trafić na petycje.pl pierwszy raz i potraktować to jako coś do przeczytania nie zdając sobie sprawy, dlaczego podpisanie się pod tekstem jest ważne.
Czy użytkownicy dostają na PW informację o tym, że ich post został usunięty? Jeśli tak, to mogłaby ona zawierać odnośnik do tematu, który mogę utworzyć. Zawarta byłaby tam lista możliwych powodów usunięcia. Można to zrobić edytując pliki językowe forum.
The Iceman, po co? Czy zostają usuwane jakieś posty zgodne z regulaminem?
Pewnie chodzi Ci o problem:
"sapań typu "dlaczego gnoju usunąłeś mój temat?"."
Moderatorzy; albo ignorujcie takie zapytania (jeśli usunięty post był wbrew regulaminowi) albo odpowiadajcie podając sam link do regulaminu.
Strona z wyjaśnieniem niczego nie załatwi (czy już regulamin nie jest takową stroną?), nawet indywidualne wyjaśnienie na PW może sprawić, że i tak nadal moderator będzie 'dupkiem, który usuwa moje wspaniałe posty'.
Postanowiłem trochę przejrzeć dział Mocny Full i tak:
Tematy:
- GRA ---Najlepszy odcinek 10 sezonu--- GRA
- Gra --- Najlepszy bohater --- Gra
- KONTO
- Akcja Charytatywna (2 takie same tematy)
- Liczymy do 1000
- Fizyka
- Wyrobienie dowodu..
- big kiepski
- Cytaty
- Szubienica
Do usunięcia. Sa to tematy zapomniane, nieaktualne, mało popularne.
Tematy:
- Łatwe pytania - trudne odpowiedzi, Kiepskie pytania, Zgadywanki, zabawa i Zagadki
- [ Ankieta ] Rymowanki z Kiepskimi i Rymuj jak Edzio!!!
- Najzabawniejsze znane wam dowc*@y i Klub pośmiej się!
Do połączenia. Tematy o takim samym celu zabawy. Jeśli istnieje taka możlwiość, to warto je połączyć.
Dział 'Ćwiartki 3/4'
Tematy:
- Lekkoatletyka 2009 Berlin
- Składy
- Żużel na Ipli
- [Problem] Obraz czarno-bialy ==> obraz kolorowy
- Fotka.pl , N-k.pl
- Jajka - temat debilny
- Pomoc - Moderatorzy
- Nie mogę nic zrobić
- Pożegnanie...
- 2 MLN PLACZACYCH WARSZAWIAKOW RUSZAJCIE POD TVP
Tak jak w przypadku Mocnego Fulla, do kosza. Nie widze sensu istnienia tych tematów.
Dział "Forum ogólne"
Tematy:
- Aktorka na zdjęciu
- Odcinki Kiepskich - kupię
- PO CO TO?
- Czy tylko Ferdek wystąpił we wszystkich odcinkach? Ranking?
- Sprzedam kapsel MOCNY FULL
Do usunięcia.
Temat:
- Odpowiedzi na pytania i W którym to odcinku?
Połączyć.
Dział "Luźne dyskusje o ŚWK"
Tematy:
- Gaże Odwtorców głownych ról
- Zeszyt z ŚWK
- Jakie odcinki polecacie ?
Również do usunięcia.
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-02-06, 19:49, w całości zmieniany 3 razy
Pousuwałem te tematy, natomiast co do połączenia, to muszę się dokładniej przyjrzeć. Bo jeśli dane tematy były prowadzone równocześnie to łączenie nie ma sensu (wszystkie posty będą ułożone według czasu publikacji a więc wątki się wymieszają).
Ja nie twierdzę, że się nie nadają do łączenia tylko dziś już nie mam siły tego sprawdzać. Jutro zrobię tam porządek. W każdym razie dzięki za sugestie.
Jeszcze jedna propozycja: w najblizszym czasie planuję utworzyć QUIZ na temat wiedzy o serialu. Będzie on zawierał pytania bardzo szczegółowe, z które przeciętnemu widzowi sprawią trochę problemów Szczegółów na razie oszczędzę, wszystko w swoim czasie. Trzech userów z najlepszymi wynikami otrzyma nagrodę. Myślałem nad utworzeniem nowej rangi, tak jak to było w przypadku plebiscytu na najlepszy scenariusz. Stąd moje pytanie: Czy ktoś już teraz byłby w stanie wykonać logo takiej rangi? Wstępna nazwa: "Znawca ŚWK" lub "Kiepski znawca". Quiz chciałbym otworzyć pod koniec tego tygodnia.
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-02-08, 00:31, w całości zmieniany 1 raz