Wysłany: 2010-09-19, 13:43 Programy telewizyjne w "ŚWK"
Co sądzicie o programach telewizyjnych, które pojawiają się w serialu? Kilkakrotnie były bardzo zabawne. Najbardziej podobały mi się te z odcinków:
"bo dziś Andrzeja"
"rachunek sumienia"- dwa słowa na niedzielę
"galareta społeczna" - Kuba Rarytas
"Cios w nos" - program sylwestrowy
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-19, 15:12
Super.
W odcinku Plastuś Też było dobre.
"Szkoła ci wszystko wybaczy...."
Ostatnio zmieniony przez sigi 2010-09-19, 15:13, w całości zmieniany 1 raz
Mi najbardziej podobały się programy telewizyjne z odcinków:
- ''Lista Mariana'' - program ''Między oczy'', w którym byli poseł Andrzej Pierdzimąka i poseł Leszek Czopek był po prostu rewelacyjny. Kłótnia tych posłów genialna(Czopek do Pierdzimąki: ''Paaanie, ja sie dziwie że wogóle takie coś jak pan pokazują w telewizji'')
- ''Kicha kręcona'' - dwa programy kulinarne z Maciejem Kuroniem. Zarówno pierwszy, na początku odcinka(''Wyprawy kulinarne Damiana Obwarzana'') jak i drugi (jak Kuroń gotował w więziennej celi ) bardzo fajne.
- ''Bo dziś Andrzeja'' - program telewizyjny z tego odcinka to też cud, miód i orzeszki. Najlepszy był ten redaktor i jego teksty (jak na początku programu mówił ''Dobry wieczór Państwu,no tarara tarara ten tego, jest z nami w studio pan eeeah, pan, jak mu tam, no, nieważne albo później do jednego z gości ''ja od razu mówiłem że pan to mi się nie podoba'' no i na końcu jak się przewrócił na nich wszystkich )
-''Tadarassa tadarassa'' - Andrej Gałła fajnie zagrał redaktora, no i oczywiście kolejny świetny tekst Heleny do Mariana: ''Marian, no co tak leżysz jak ksiądz po kolędzie, zapierdzielaj do chlewa, podściółkę z gnojownika na kompostownik zrucić ale już!!''
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Tak. Ten wiersz był dobry. Ale nic nie przebije programu "Wesoła kuchenka" i gotowania grzybicy niedzielnej z Kuroniem w odcinku "Ta okropna niedziela".
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Mi się podobał program informacyjny, nie pamiętam w którym odcinku, gdy prezesa telewizji publicznej siłą odwołali, jak na stół wskoczył i nie chciał zejść
A mi się podobał program "dwa słowa na niedziele" chyba, nie pamiętam w którym to było odcinku. Wiem, że ksiądz straszył "nadejdzie taki dzień, że piorun pierdyknie"
O, właśnie zobaczyłem w pierwszym poście, że był wymieniony ten program.
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Ostatnio zmieniony przez Qba 2011-07-03, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Ja zapamiętałam program w odcinku Pejzaż powyborczy co ta babka weszła na stół i śpiewała daj mi noge
i ten z odcinka sylwester bez granic z Genowefą Nawtykałą.
_________________ "to nie jest śmieszne to jest tragiczne"
"Helena nie popisuj się..."
Przypomniał mi się, jeszcze jeden program, naprawdę warty uwagi
Wiadomości, "relacja z pobytu" Mariana Paździocha w Krakowie z odcinka "Naczynia połączone"
Ja zapamiętałam program w odcinku Pejzaż powyborczy co ta babka weszła na stół i śpiewała daj mi noge
Dla mnie to było żałosne i za dużo było w tym programie nawiązań do polityki.
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
mleko czy kakao - Telewidz
koncert życzeń - z odcinka znieczulica społeczna
Kuba Rarytas - Galareta społeczna
Program 0007 - z odcinka Polowanie na Szczura
może mi sie potem coś przypomni jeszcze to dopisze
_________________ "to nie jest śmieszne to jest tragiczne"