Ja ze swej strony polecam do konwertowania filmów świetny program Any Video Converter - prosty w obsłudze, polska wersja językowa, szeroki wybór formatów (np. avi, wmv, mp4). Używam tego programu już jakiś czas i jestem z niego zadowolony.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Ja ze swej strony polecam do konwertowania filmów świetny program Any Video Converter
Też sobie pobrałem ten program. Wątpię, aby istniał łatwiejszy w obsłudze program do konwertowania plików. Ale jednak jak przerobi się flv na avi to jakość obrazu jest słabsza. Niestety nie ma wyjścia jak chce się oglądać odcinek na dvd.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Xilisoft Video Converter Ultimate ten program wypróbowałem, jest kilka opcji avi , ale jak każdą wezmę i skonwertuje plik który trwa 11 minut to mi 300 MB wychodzi ;/
tak wiec potrzebne mi są konkretnie ustawienia w programie potrzebne, a nie sam program , bo wiadomo że każdy konrwerter skonwertuje lecz w różnej wielkości pliku ;p
np. jak robi sie że film avi/xvid który trwa półtora godziny zajmuje zawsze około 700 MB
jakim to programem się robi ??
[ Komentarz dodany przez: Elvis Scatter: 2010-05-27, 20:48 ]
Jestem wiernym fanem od wielu lat.
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-28, 05:09
Cytat:
Też sobie pobrałem ten program. Wątpię, aby istniał łatwiejszy w obsłudze program do konwertowania plików. Ale jednak jak przerobi się flv na avi to jakość obrazu jest słabsza. Niestety nie ma wyjścia jak chce się oglądać odcinek na dvd.
Panie fanie Ferdynanda,
Jeżeli chcesz pryegrać na DVD to najlepiej z programem Pazera Free FLV to AVI Converter.
Obraz i głos jest dobrej jakości i nie traci na jakości. Powiem nawet że jest lepsza jakość.
Uruchamiasz Pazera Free FLV to AVI Converter
Dodajesz do programu plik wybierasz opcję PAL DVD i klkni convert.Następnie wypalasz na dysk dowolnym programem jaki posiadasz. Bardzo prosty i darmowy program w języku angielskim i polskim. Albo Nero 9 potrafi fvl pliki konwertować bez straty.
Pobrałem Pazera FLV to AVI, ale jakość jest słabsza
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-28, 16:36
Tu co piszecie to jest wszystko na nie porządku dziennym. Żaden program nie poprawi jakości źródła. Ale co pisałam trzeba to wypalić na DVD i obejrzeć na TV czyli telewizorze i wtedy widać co jest w dobrej jakości. I mogę powiedzieć bo teraz wypalam na DVD tylko iplowskie odcinki bo nawet Harnasia tak super nie wychodzą jak z ipli.
fan ferdynanda napisał/a:
Pobrałem Pazera FLV to AVI, ale jakość jest słabsza
Ustawienia są ważne. Miałam te same problemy.
Ostatnio zmieniony przez sigi 2010-05-28, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
znalazłem zaj#@iaszczy porogram do konwertowania
nazwa Allok Video Joiner , jest w wersji PL.
Trzeba ściągnąc full wersje ponieważ trial tylko konwertuje do 5 minut klipy.
Przykładowo plik skonvertowany na xvid avi o długości 11 minut zajmuje 110MB przy jakości wysokiej wideo, przy jakości normalnej wideo poniżej 100MB..
Jesto możliwość przycinania klipów i ich łączenia.
Format wejściowy nie ma znaczenia jeźeli konwertujemy na xvid/avi jeżeli chodzi o rozmar.
Jeżeli konwertujemy pod wmw lub flv to wejściowy format ma znaczenie pod wzgledem rozmiaru pliku wyjściowego(najlepszy mpeg,wmw,avi bez kodeka z frapsu nie polecam).
Ostatnio zmieniony przez creaultra 2010-05-28, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-28, 19:57
Fajny i super program. Znam go od paru lat. ALE?
Ostatnio zmieniony przez sigi 2010-05-28, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
To ALE to to że ten program nie potrafi przerabiać plików z fvl. Potrafi tylko na odwrót. Pozatym dobry jest.
nie wiem jak u cCebie ale u mnie "przerabia"
zrobiłem najpierw z wmv na flv , a nastepnie z flv na wmv oraz avi i wszystko działało.
może Ci chodzi o jeszcze jakiś inny format, którego nie znam fvl??
Ostatnio zmieniony przez creaultra 2010-05-29, 09:44, w całości zmieniany 2 razy
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-29, 10:23
Ten fvl to dziwny plik. Bo np. Nero 9 ptrafi sobie pradzić z plikami flv kiepskich od odc.323 czyli sezonu 11 a z pozostałymi nie. Trochę to dziwne. I może masz tu rację że ten fvl to nie tylko jeden format a może jest ich więcej i podobnych do siebie. Zajmę się tym.
Flash Video (FLV)
Ten plik ma dwa kodeki video :
H264/AVC i specjalny dla tego programu Flash video.
Być możne teraz "kiepskich" robią w innym kodeku , którego program nie czyta.
Często mam tak z avi, niektóre pliki do "programu obróbki wideo" nie mogę wrzucić/załadować bo ma inny kodek chociaż jest także ogolnie avi.
Ostatnio zmieniony przez creaultra 2010-05-29, 10:46, w całości zmieniany 3 razy
mam pytanie z innej beczki.
Jeżeli podłącze laptopa do telewizora przez port HDMI nie mając karty telewizyjnej w laptopie mogę jakoś nagrać obraz z telewizji jednocześnie zapisując go na HDD w laptopie ??
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-29, 11:36
Oj niewiem raczej nie. Ale spróbuj z programem cyberlink power producer. Aby coś nagrać musi być karta telewizyjna bo potrzebna jest antena czyli wtyczka antenowa podłączona do laptopa albo kompa. Jeżli coś takiego psiadasz to niema problemu. Za powyższe info dzięki.
Ostatnio zmieniony przez sigi 2010-05-29, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
Ja zawsze nagrywam Frapsem. Jak wiadomo, kompresja bezstratna, bo jej po prostu nie ma. Nie wiem jak sigi, ale myślę, że zrobiła tak samo, z tym że przy konwersji użyła większej kompresji. Sigi dała ~313kbps dla RMVB, ja dałem ~1644kbps. Sprawdzenie różnicy pozostawiam tobie. Na telewizorze.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-06-03, 09:25, w całości zmieniany 2 razy