Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy techniczne
Autor Wiadomość
Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2011-12-07, 18:59   

Nie ma nic tak ważnego, co by nie mogło poczekać (ewentualnie jest shoutbox). Chodzi właśnie o to, że to forum jest bardzo zaśmiecone. Wiele osób nie przestrzega podstawowych zasad pisowni. Czasami tworzą taki bełkot, że ciężko zrozumieć. Nikt ich za to nie "nagradza". Do tego dziękują sobie za uzyskaną odpowiedź tworząc kolejny nic nie wnoszący do dyskusji post. Takie coś powinno mieć miejsce na PW, bo się niepotrzebny bałagan robi. Moderatorzy są zbyt pobłażliwi.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2011-12-07, 19:08   

Janusz napisał/a:
Do tego dziękują sobie za uzyskaną odpowiedź tworząc kolejny nic nie wnoszący do dyskusji post.

Zapewne chodzi o temat "W którym odcinku?". Też mnie to denerwuje, już kiedyś wypowiadałem się w tej sprawie. Uważam, że każdy kto zadaje pytanie, niech dziękuje "z góry", lub wcale. Posty typu "Dzięki! ;-) " Powinny być usuwane. Proponuje za pierwszym razem ostrzeżenie na PW, potem już normalne.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-12-07, 21:50   

Cytat:
Zapewne chodzi o temat "W którym odcinku?". Też mnie to denerwuje, już kiedyś wypowiadałem się w tej sprawie. Uważam, że każdy kto zadaje pytanie, niech dziękuje "z góry", lub wcale. Posty typu "Dzięki! ;-) " Powinny być usuwane. Proponuje za pierwszym razem ostrzeżenie na PW, potem już normalne.

Popieram. W sumie to mógłbym "przelecieć" cały ten wątek i usunąć tego typu posty. :-)

Portier92 
Mariolka
Erosoman

Wysłany: 2011-12-11, 23:35   

david123lost napisał/a:
Janusz napisał/a:
Do tego dziękują sobie za uzyskaną odpowiedź tworząc kolejny nic nie wnoszący do dyskusji post.

No bez przesady. A co nie wolno komuś podziękować? Może komuś nie chodzi o nabijanie postów tylko po prostu jest wdzięczny za to że znalazł np.swój ulubiony odcinek. Co to ma być jakaś komuna na forum? Panowie bez jaj.

"Byłaś w niego wpatrzona jak Boczek w serdelową"

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-12-12, 17:47   

Można podziękować "z góry"...
Rozumiem raz ale niektórzy często korzystają z tego tematu ;-) Robi się zwykłe nabijanie postów.

Cytat:
Co to ma być jakaś komuna na forum?

Nie obrażaj tego systemu, do końca nie wiem co ma piernik do dupy ;-) ...

Czy tak ciężko podziękować z góry lub nawet wcale :-P (chyba nikt się nie obrazi, zresztą nie każdy czyta te podziękowania :-P , a już na pewno w takim zalewie postów )
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2011-12-12, 17:57, w całości zmieniany 3 razy  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2011-12-12, 18:04   

I mówi to osoba, której posty niekiedy usuwam, bo nie wnoszą nic do tematu...

Podziękowanie to dobra forma potwierdzenia tego, że podany numer czy tytuł odcinka były prawidłowe.

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-12-12, 18:09   

The Iceman napisał/a:
I mówi to osoba, której posty niekiedy usuwam, bo nie wnoszą nic do tematu...

każdemu się zdarza off... ;-)

The Iceman napisał/a:
Podziękowanie to dobra forma potwierdzenia tego, że podany numer czy tytuł odcinka były prawidłowe.

1 Niektórzy dziękują od razu, bez sprawdzenia
2 Jeśli jest dobry to siedzimy cicho :-P , a jeśli zły to się upominamy ;-)

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2011-12-12, 18:37   

Dajmy temu spokój. Większość osób pytających o nazwę odcinka to jednopostowcy albo tacy, którzy mają zaledwie parę postów na liczniku i wchodzą na forum niezwykle rzadko, więc niech sobie nabijają :-P Oczywiście moglibyśmy wprowadzić pewien skrypt, dzięki któremu żaden z userów nie musiałby pisać posta, ale nie chcemy zbytnio obciążać forum. Aczkolwiek może po pewnych modyfikacjach... Trzeba by to omówić z adminem.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2011-12-12, 18:40, w całości zmieniany 2 razy  

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2011-12-18, 18:07   

The Iceman, popieram to co piszesz.

Łączenie postów zostało wyłączone.

Zobacz koniecznie: Zgłoś posty do usunięcia

Ferdynand K. 
Ferdynand Kiepski
Moje ulubiene !

Wysłany: 2012-01-30, 16:49   

Nie wiem , w którym mam to pisać temacie , więc piszę tutaj :

Nie wiem dlaczego , ale napisałem dzisiaj chyba z 10-15 postów , a liczba napisanych postów jest taka sama czyli 71 .... Zdarzało mi się to nie raz :
Miałem napisane 72 posty potem napisałem jeszcze jeden post i miałem 70 i potem znowu napisałem parę postów i znowu miałem 71 i tak jest do tej pory !

Byłem przed chwilą na moim profilu i nacisnąłem przycisk ''Zobacz wszystkie posty'' i tam było napisane , że od zarejestrowania napisałem aż 129 postów !!!

Wiecie co z tym zrobić :?: :?: :?:

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-01-30, 16:54   

Po pierwsze: od tego jest podforum "Forum", gdzie przeniosłem post choć powinienem usunąć.
Po drugie: na podforum "Mocny Full" posty nie są liczone a że czasem się przenosi jakieś tematy z i na to podforum to liczba postów może wzrosnąć lub zmaleć. Inny powód może być taki, że po prostu jakieś Twoje posty zostały usunięte za niezgodność z regulaminem. Nie wiem czy to były akurat Twoje bo nie pamiętam bo codziennie się coś usuwa. Najczęściej są to spłycone oceny odcinków.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-30, 19:10   

Ja też tak mam bo wyświetla mi się,że napisałem 147 postów a tymczasem różnica jest kolosalna bo faktycznie napisałem ich 277.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2012-01-30, 19:30   

Z czego duża część znajduje się w podforum Mocny Full, a tam, jak już wyjaśnił kolega powyżej, POSTY NIE SĄ NALICZANE - to znaczy: nie są wliczane do oficjalnego licznika.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2012-01-30, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-16, 21:20   

Kurde, czy z tym problemem nie da się nic zrobić? Dziś od godz. 14:00 do godz. 17:00 nie mogłem wejść na forum - próbując co chwilę!!! Później zrezygnowałem z prób, bo ileż można :-/

I tak co 2-3 dni :-/

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-16, 21:24   

To nie tylko Twój problem. Mi też często wyświetla się ten błąd...
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-02-16, 21:24, w całości zmieniany 1 raz  

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-02-16, 21:27   

david123lost napisał/a:
To nie tylko Twój problem. Mi też często wyświetla się ten błąd...

Rozmawiałem w tej sprawie z Kiepskym i z tego co on pisał nie da się nic zrobić, wiec jesteśmy w d*&ie u Murzyna :-/

Ale to wku.wiające zaczyna się stawać :evil:

Ferdynand K. 
Ferdynand Kiepski
Moje ulubiene !

Wysłany: 2012-02-16, 21:27   

Mi też to się wyświetla , ale przez chwilę ...

rasrev 
Paździoch
stara łysa pierdoło!

Wysłany: 2012-02-16, 22:04   

o dziwne że tak masz Johnny. Mi się to pojawia, dam odśwież i już wszystko gra.

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-02-16, 22:20   

Ja tak samo.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2012-02-17, 15:19   

Taki serwer, cóż poradzimy.

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2012-02-18, 12:47   

Dokładnie.
Największą zaletą boo.pl jest możliwość płatności SMS, czyli nieraz gdy nie miałem możliwości opłacić serwera/były konieczne dodatkowe opłaty pomagaliście mi wysyłając SMS.
Wraz ze wzrostem popularności forum wzrosły bowiem jego koszty utrzymania.
Bez takich pomocy musiałbym przenieść forum na jakiś darmowy serwer, a to dobiero oznaczałoby kłopoty ;) Nieraz takie serwery znikały z dnia na dzień.
A wady wymieniliście, ale chciałbym przy tym zaznaczyć, że ani razu w historii forum nie padła baza danych i nie zostały utracone posty/tematy/użytkownicy z X dni.
Więc nie można twierdzić, że boo.pl jest najgorszą usługą, gdyż problemy z padem bazy danych (związane z niewykonywaniem kopii) miały liczne serwery z podobnej półki cenowej.

Rozwiązanie to wykupić inny serwer za jakieś 100-150zł - sugerując się pozytywnymi opiniami klientów itp.
W cenie boo.pl można znaleźć serwery z dużo leszą renomą i bez problemów opisywanych przez Was. Wystarczy poczytać wht.pl forum, na którym oceniane są firmy hostingowe.
Tylko, że ja nie mam na to pieniędzy. Przenosiny wymagałyby zrzutki (poprzez przelewy) i następnie wykupienia serwera z góry na rok, a nie jak teraz płatności co miesiąć.
W historii forum była już zrzutka na domenę kiepscy.org.pl, ale wzięła w niej udział jedna osoba - sigi.

Zobacz koniecznie: Zgłoś posty do usunięcia

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-18, 12:49   

Akurat obecny serwer oceniam dobrze. Czasem wyskoczy jakiś błąd ale wystarczy wtedy odświeżyć. Wolę to od darmowych serwerów, które totalnie przymulają i mają masę wkurzających reklam.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2012-02-18, 13:08   

Kiedyś na webd.pl była możliwość przedłużenia konta przez wysłanie sms-a. Nie wiem jak jest teraz. Pewnie dotyczyło to tych słabszych pakietów.

Dawid Kiepski 
Kiepski Znawca

Wysłany: 2012-02-18, 13:18   

Nie jest źle. Błędy zdarzają się sporadycznie i występują na krótko, więc nie widzę potrzeby zmiany serwera.

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-02-18, 18:10   

U mnie pojawia sie taki komunikat, ale po odświezeniu strony problem znika. Zdarza się raczej sporadycznie.

Odpowiedz do tematu