Wysłany: 2010-02-14, 00:35 Prison Break(Skazany na śmierć)
Świetny serial wg mnie zwłaszcza pierwszy sezon. Kolejne sezony już nudziły i były nie potrzebne. Ale i tak to pierwszy serial, zagraniczny który obejrzałem od A-Z.
Szczerze pisząc to od samych reklam, które pojawiały się przed rozpoczęciem serialu (czyli jakieś dwa miesiące wstecz) już nie miałam ochoty go oglądać. Ogólnie nie lubię seriali tego typu, więc wątpię czy ten przypadłby mi do gustu.
Nie spodobał mi się. Jakoś te ich intrygi, ucieczki, bójki nie zdołały mnie przykuć do ekranu, obejrzałem więc tylko kilka odcinków. Ciągnęło to się strasznie.
Prison Break to najlepszy serial amerykański! Znakomici aktorzy, trzymająca w napięciu fabuła, ciągle coś się dzieje. I mimo ułatwień w 3 i 4 sezonie (Gretchen), daję temu serialowi 9/10. Oczywiście czwarta seria podobała mi się najbardziej. Amerykanie potrafią stworzyć porządny serial. Polska chała nie może się z nimi równać. Przesyt kolorów, zbyt duży makijaż... tego w PB nie było.
Szczerze mówiąc nigdy nawet chwile tego nie widziałem. Drugi raz mi sie zdarza, ze serial jest powszechnie uważany za kultowy a ja nawet nie ogladałem go przez chwile. A nie, sory 3 - Zagubieni, Prison Break i Dr House