The Iceman, po skonwertowaniu ile waży jeden odcinek?
W nowym Xilisoft Video Converterze sami możemy wybrać ile ma zajmować plik wideo. Optymalnie powinno być to 275 MB, ale jeśli materiał jest kiepskiej jakości, to i tak obraz będzie słaby.
Cytat:
Haa, a ja jestem w posiadaniu Świat Według Kiepskich - od kuchni, czyli jak powstaje serial
To byś zgrał ten film i wrzucił na forum, bo wiele osób o niego pytało.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-11-26, 11:20, w całości zmieniany 2 razy
Ten odcinek jest już tutaj, ale w słabej jakości, wrzuć skoro go masz.
The Iceman, ja konwertuję programem Format Factory, łączę odcinki i mi je scala w jeden, próbowałem Xilisoft Video Conventer i VirtualDub łączą i konwertują odcinki, ale na obrazie są paski, na całym ekranie i dodatkowo skaczą. A w Format Factory jeden odcinek ma 210 - 330 mb. Odcinek Wielki Bal ma 350 mb, a trzy pierwsze odcinki pierwszej serii mają po 240 mb.
Dobry jest do tego również program HiDownload Platinum.
1.Uruchamiamy wyżej wspomniany program.
2.Następnie Iplę, wybieramy interesujący nas materiał i zaczyna się pobieranie.
3.Pliki są zapisywane w formacie flv
Minusem jest, że program zapisuje na dysk ewentualne reklamy.
Może się komuś przyda to zamieszczam link do programu HiDownload PRO
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-12, 12:42
locka napisał/a:
Dobry jest do tego również program HiDownload Platinum.
Minusem jest, że program zapisuje na dysk ewentualne reklamy.
No to polecam WM Recorder. Naciskasz start jak się dopiero film zaczyna i zero reklam.
Bardzo łatwy w obsłudze. Minusem jest tylko go ustawić, trochę skomplikowane.
Czyli tak samo jak HiDownload, flv. Cóż. Niedługo kupię sobie vipa na ipli i zacznę zgrywać odcinki w tej lepszej jakości.
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-14, 15:13
Powiem tak. Dobra jakość to tylko HD na ipli. Ale HD opcji jest bardzo mało. Opcja EXT to prawie niczym się nie różni od opcji STD. W formacie flv wygląda to jeszcze dobrze a w avi tak samo jak standard.
Tak wiem o tym, pobrałem sobie z 60 odcinków sezonu pierwszego w STD. Jakość ok, przy konwersji na avi obraz traci na jakości - szkoda konwersji. Ale się nie poddam, mimo, że niczym się praktycznie nie różnią opcje EXT i STD, taki jestem i muszę je mieć na dysku.