Może pamiętacie piosenkę śpiewaną przez Edzia w odcinku 161 - Balcyrewicz musi odejść?Jeśli nie, to obejrzyjcie odcinek na Ipla. I tu pojawia się moje pytanie. Ktoś wie, jak nazywa się oryginalna piosenka i kto ją wykonuje? Domyślam się, że piosenka śpiewana przez Edzia jest parodią istniejącego już utworu. Dzięki z góry.
Witam państwa na zabawie.
Pozwólcie, że się przestawię.
Jestem Waldek, a wołają na mnie Cyc.
Lubię piłkę i browary i zupełnie jak mój stary,
w swoim życiu to nie robię kurde nic!
Raz pod wozem, raz na wozie,
tak się żyje w panderozie,
którą czasemk w telewizji Polską zwą.
Dzisiaj żyjesz, jutro gnijesz,
co zarobisz to przepijesz,
co wyrazić dzisiaj prawdę piosnką tą.
Wysłany: 2009-08-17, 21:47 Piosenki z Festiwalu Pieśni Piwnej
Czy mógłby ktoś napisać teksty piosenek śpiewanych przez Boczka i Edzia na Festiwalu Pieśni Piwnej, w odcinku "Browar z kominem"?
Dokładnie chodzi mi o to: http://www.youtube.com/watch?v=TBTqkBh_X6Y
U Edzia niezbyt mogę zrozumieć, co śpiewa( tylko "Oczy piwne, bardzo zimne"), a u Boczka też niezbyt mogę zrozumieć fragment, w którym te dwie dziewczyny śpiewają "Ma browarek witaminy...(?)".
Czołem wszystkim chciałbym was się spytac czy zna ktos wszystkie piosenki z ŚWK a może niech ktos napisze przynajmniej po 1 znam kilkanascie mam nawet taki śpiewnik załozony xD jest tam z 15 piosenek
te piosenki a kurat mam prosiłbym o piosenke która spiewaja w odcinku "krótki dzien parcy" ale cała i prosba jeszcze o piosenke z odcinka "morfeusz" ja poszukam na necie jakbyco
a ja bym prosił piosenkę z kilku odcinków a szło to tak : Latała pani z panem ,.., aeroplanem , puszczali sobie pszczoły na dupy gołe , parampama parararpmama xDDD
szukam piosenki albo chociaż nazwy odcinku w którym wszyscy oprócz ferdka wybierali się pracować za granicę i na samym końcu wszyscy siedzą przy stole a ferdek przebrany w ludowy strój śpiewa piosenkę, pamiętam że było tam: "żono mojaaaa"
Ja mogę tu dodać dwie piosenki. Jedna ta po rosyjsku w odcinku "Matrioszka" (Nawiasem mówiąć świetny odcinek!". Druga to ta z odcinka gdy Mariola uczyła się grać na gitarze i nauczyciel śpiewał:
"Dziewczyno, dziewczyno, gdy zerkasz na mnie z taką miną,
dziewczyno, dziewczyno, przy Tobie moje troski giną.
Dziewczyno, dziewczyno, przy Tobie smak traci najtańsze wino,
dziewczyno, dziewczyno...
Dla Ciebie, dziewczyno, uzbieram pienidzą
I w przyszłym roku wczasy, spędzimy na Majorce!
Dziewczyno, dziewczyno..."
Co do wcześniejszych piosenek, znalazlem taki tekst:
ja znam
-latała pani z panem(min.odc pływak żółtobrzerzek)
-piosenka o pazdziochu(zakazane piosenki)
-kantry kurde(kantry kurde)
-ta okropna niedziela
-rożne piosenki kibiców śpiewane przez waldka i ferdka
jak sobie cos przypomne to dam znac
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Krzys133, ja ją nagrałam na aparat i już wrzuciłam ją na komputer. Ale na internet nie dodam, bo dużo czasu zajmie wgrywanie się. Ale zaraz nagram w wersji bez obrazu (sam dźwięk) i dodam.