Ostatni odcinek ,,Sobowtór" oglądało 2,09mln ludzi! ostatnio Kiepscy osiągnęli taki wynik chyba na początku 10 serii, co ciekawe oglądalnośc cały czas wzrasta. seria rozpoczęła się z ogladalnoscia na poziomie 1,6mln, a teraz mamy już ponad dwa miliony. W zeszłym Tygodniu SWK pokonał nawet Ludzi Chudego
Oglądalność nie świadczy o jakości serialu. A Świat według Kiepskich oglądają głównie fani, stąd taka oglądalność. Dla moich kumpli ten serial skończył się dobre parę lat temu i go nie oglądają. Dla mnie zresztą też, ale wciąż wierzę, że serial zmieni się na lepsze (przywykłem być naiwnym w tej kwestii).
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-10-20, 06:46, w całości zmieniany 1 raz
Od 10. sezonu (308. odcinek) ŚWK oglądam głównie z przyzwyczajenia, by móc ocenić odcinek. Większości odcinków powyżej 300. nie mam już ochoty ponownie oglądać.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
TYLKO WY JESTEŚCIE TACY DZIWNI I WAM SIĘ NIE PODOBA
Czyli większość ludzi uważasz za głąbów? Zero argumentów mój drogi. Lepiej porównaj pierwsze odcinki (albo nawet te środkowe) Kiepskich z tymi nowymi. Jeśli jesteś na tyle mądry, to zauważysz kolosalne różnice.
Popieram przedmówce nowe odcinki zdarzają sie bardzo słabe ale też są i dobre które pozytywnie odbieram.I wogóle czuje do ŚWK taki sentyment zawsze w środe o 20 oglądam i to już takie przyzwyczajenie także chciałbym,aby kolejne serie jednak były kręcone
_________________ "na tym świecie są rzeczy które sie fizjologom nie śnily"
Przepraszam, że przerwie, ale ja np.nie lubię odcinków z serii 1-4 (oczywiście nie wszystkich).
W tychże seriach co jakiś czas pojawia się stwierdzenia typu : "Mam pomysła" itp.
Mnie to irytowało i nie oddawało w pełni nieróbstwa Ferdka.Czytając forum, zobaczyłem, że ludzie jedynie krytykuje dalej kręcone odcinki które dla mnie są naprawdę fajne, bo wolę, żeby Marian Paździoch co noc przychodził do Ferdka i pił z nim wódkę obmyślając np. plan przeciw Boczkowi niż oglądając Ferdka, który wraz z Waldkiem co odcinek miałby rozkręcać biznes który skończy się po 1 odcinku
Nie rozumiem co śmiesznego może być w chlaniu gorzały. Taka scena jest przydatna raz na kilka-kilkanaście odcinków, ale nie co tydzień. Pomysły Ferdka i Waldusia zawsze były zabawne i spontaniczne...to są prawdziwi "Kiepscy". Chociaż w 5 sezonie (moim ulubionym) mało było takich odcinków, a mimo to poziom humoru był rewelacyjny. Wszystkiemu winny jest reżyser.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Widzisz, co człowiek to inny gust. Mi nie chodzi o samo chlanie gorzały, tylko to o czym oni przy niej rozprawiają.
A jeżeli chodzi o te nowe serie to najbardziej śmieszy mnie sposób wypowiadania słów przez bohaterów w określonych sytuacjach np. rok temu, oglądając odcinek pt."Niedziela wyborcza", moment w którym Ferdek znajdując kluczyk, powiedział "O kude" rozbawił mnie do tego stopnia, że ten moment oglądałem co najmniej 50 razy.
_________________ O, nie kude, tak być, nie bedzie kude!
Ostatnio zmieniony przez adi93 2010-10-29, 15:48, w całości zmieniany 1 raz
Widzisz, co człowiek to inny gust. Mi nie chodzi o samo chlanie gorzały, tylko to o czym oni przy niej rozprawiają.
Jeżeli rozprawiają na jakiś ciekawy temat jak np. w odcinku "Szczur Lądowy", "Szkielet fon Bibersztajna" to bardzo lubię takie sceny, ale w nowszych seriach gadają zwykle o "d*&ie Maryni", albo nudzą jak stare dziady.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Z początku Kiepscy mieli oglądalność 6 000 mln, potem 4 000 i tak to się utrzymywało przez kilka lat. A teraz? W granicach 2 000 mln, a to jest ogromna różnica. Ludzie wiedzą co dobre.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-11-09, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie zapominaj, że ogólnie telewizja na przestrzeni lat zaliczyła spory spadek oglądalności na rzecz internetu. Przy obecnej sytuacji 2,5 miliona, to już dosyć dobra oglądalność i opłaca się kontynuować serial, który taką uzyskuje.