Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe odcinki ŚWK już od jesieni
Autor Wiadomość
McRochu 
Halinka

Wysłany: 2010-01-05, 20:09   

paździoch91 napisał/a:
McRochu napisał/a:
Nie rozumiesz że Grabowski może być już zmęczony graniem przez 11 lat tej samej postaci ? To jest męczące gdy przez 11 lat musisz grać tą samą postać po prostu z czasem staję się tak automatyczne ze aż nudne, przynajmniej mi się tak wydaję.

To w takim przypadku najlepszym wyjściem jest zakończenie produkcji serialu, nieprawdaż? ;-)

Rozum mówi tak, serce mówi nie :-D Dlatego jestem przeciw zakończeniu emisji, po prostu sentyment.

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-01-05, 20:16   

McRochu napisał/a:
Rozum mówi tak, serce mówi nie Dlatego jestem przeciw zakończeniu emisji, po prostu sentyment.

Racja niech kręcą dalej nowe odcinki, nie ważne jaki będą, najważniejsze że będą. ;-)

tyrek74 
Mariolka

Wysłany: 2010-01-05, 20:35   

"Nie rozumiesz że Grabowski może być już zmęczony graniem przez 11 lat tej samej postaci ? To jest męczące gdy przez 11 lat musisz grać tą samą postać po prostu z czasem staję się tak automatyczne ze aż nudne, przynajmniej mi się tak wydaję"

Rozumiem ale odpowiem ci tak jak często robi to Ferdek , a co mnie to gówno obchodzi , czy jeśli ja pracuję w biurze 10 lat i jestem już tym zmęczony to mam spierdzielić cała robotę czego konsekwencje poczują i inni? , a do tego to jest film rozrywkowy!! ja mam się przy nim bawić a nie patrzyć na czyjeś gwiazdorzenie i amatorkę ! , to jest telewizja , tu ma być show...
Ostatnio zmieniony przez tyrek74 2010-01-05, 20:36, w całości zmieniany 3 razy  

McRochu 
Halinka

Wysłany: 2010-01-05, 20:54   

tyrek74 napisał/a:
"Nie rozumiesz że Grabowski może być już zmęczony graniem przez 11 lat tej samej postaci ? To jest męczące gdy przez 11 lat musisz grać tą samą postać po prostu z czasem staję się tak automatyczne ze aż nudne, przynajmniej mi się tak wydaję"

Rozumiem ale odpowiem ci tak jak często robi to Ferdek , a co mnie to gówno obchodzi , czy jeśli ja pracuję w biurze 10 lat i jestem już tym zmęczony to mam spierdzielić cała robotę czego konsekwencje poczują i inni? , a do tego to jest film rozrywkowy!! ja mam się przy nim bawić a nie patrzyć na czyjeś gwiazdorzenie i amatorkę ! , to jest telewizja , tu ma być show...

No masz w tym dużo racji, ale on ma już 58 lat i nie można od niego oczekiwać żeby emanował energią tak jak 10 czy 11 lat temu (Od razu powiem :-D Paździoch to inna sprawa niby ma już 77 lat ale trzyma się nie najgorzej ( i życzę mu tego) po prostu ludzie są różni). W wieku 60 lat praca jakakolwiek może już naprawdę irytować człowieka.

Tutaj wywiad z Grabowskim, co prawda z 2007 roku, ale już tu widać że jest poirytowany już grą Ferdka.

- Ja nawet w kościele staję z tyłu i chowam głowę, żeby mnie nie dostrzeżono, Tęsknię za czasami, gdy mogłem pójść do kawiarni i w spokoju wypić małą czarną. Nikt mnie nie zaczepiał. Bardzo sobie to ceniłem. A teraz? Zanim wejdę do baru czy restauracji, pierwsze, co robię, to się rozglądam, czy w środku nie ma wielu ludzi. Nie lubię być małpą w klatce.

Pozornie śmieszne sytuacje są dla aktora irytujące i denerwujące. Na pytanie, czy to prawda, ze przegonił kiedyś dzieciaki w barze, odpowiada:

- Ja tylko głośno domagałem się ochrony. Ciekawe, co Pan zrobiłby na moim miejscu? Byłem głodny, ale nie zdążyłem usiąść przy stoliku, gdy nagle otoczyła mnie zgrała dzieciaków i komentowała każdy mój ruch, każdy gest. Uznały, że nagle coś wypadło z telewizora, siadło i wcina. Wtedy nie wytrzymałem.

- Jest mi cholernie przykro, że ludzie kojarzą mnie tylko z Ferdynandem. Wielu z nich uważa, że ja, podobnie jak Ferdek, jestem bezrobotny i uwielbiam piwo. Gdy tłumaczę, że w serialu zamiast piwa mam wodę mineralną, nie wierzą, A gdy słyszę na ulicy, co, niestety, często się zdarza: "Ferdek, chodźże kurde na browar!", to szlag mnie trafia na miejscu.

Żałuje nawet, że nie zrealizował swoich dziecięcych marzeń, "wtedy miałby święty spokój."

- Bardzo chciałem zostać księdzem. Teraz widzę, że trzeba było tak zrobić.

Jest jednak dobra strona grania Ferdka. Co robi Grabowski, gdy proszą go o autograf?

- Mówię, że Ferdek nie potrafi pisać.

żródło: Twoje Imperium.

tyrek74 
Mariolka

Wysłany: 2010-01-05, 21:10   

Zrozumiałe że ma przez role"Ferdka" różne przygody szczególnie w tak chamskim kraju jak Polska ,ale nie zapominaj że gdyby nie ta rola to nie wiem czy ktoś z nas słyszał by dziś o Grabowskim , rolą jełopa otworzył sobie drogę do ról kinowych oraz telewizyjnych i taka jest prawda , dziad się z niego zrobił narzekający na starość i tyle , po co podjął się nowej serii z tego co wiadomo nie narzeka na brak propozycji...

elendil93 
Waldek

Wysłany: 2010-01-08, 18:13   

Też się gościowi nie dziwię, że ma trochę dość. Pamiętam jakiś filmik na YouTube z jego monologu na którymś kabaretonie. Kilka razy było słychać jak ktoś krzyczy z widowni: "Ferdek! Ferdek! Gdzie masz Waldusia?!!"

Ale z drugiej strony chyba miał świadomość jaką postać będzie grać.... Poza tym nie zrezygnował z roli, więc forsa jednak zatriumfowała.

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-01-16, 18:10   

Ja na jego miejscu w ogóle nie przejmowałabym się, co o mnie mówią na ulicy. Chociaż teraz na jego miejscu byłoby mi trochę głupio i wstyd, że w ogóle nie staram się, aby serial, w którym gram, był lepszy.

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

Grzybek 
Halinka
Helena! Mam zawał!

Wysłany: 2010-02-13, 22:16   

Jestem ciekawy jakie te odcinki będą ;D

locka 
Paździoch

Wysłany: 2010-02-13, 22:18   

Grzybek napisał/a:
Jestem ciekawy jakie te odcinki będą ;D

Mam rozumieć, że nie oglądałeś ich?
Czy pomyliłeś temat :D

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-13, 22:23   

Pewnie myślał że jest mowa o odcinkach z 11 seri.

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-10, 17:23   

Dziś nowy odcinek! Mam pytanie czy na Ipli będzie się dało oglądać go "na żywo", tzn w tej samej chwili?

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-03-10, 17:55   

Raczej wątpie. Prawdopodobnie na Ipli będzię można zobaczyć dopiero jutro.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-03-10, 17:56   

Raczej nie. Ostatnio musiałem ich prosić o wrzucenie najnowszego odcinka (323). Nawet jeśli byłaby taka możliwość, to wymagane byłoby posiadanie konta VIP. I dzięki za przypomnienie.

McRochu 
Halinka

Wysłany: 2010-03-10, 18:15   

Ale dlaczego jest to pisane w temacie 10 serii ? Prosiłbym o rozmowę jednak w temacie o 11 sezonie.

Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-03-10, 20:37   

Odcinek dobry :) Lepszy niż ostatnio :D Baaardzo fatalny koniec. ;) 8/10

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-03-10, 20:46   

Chyba pomyliłeś tematy ;-)

youngwolf 
Halinka
Młody wilk

Wysłany: 2010-03-18, 20:39   

Proponuje usunac ten temat

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-03-18, 21:11   

A po co? Niech ludzie dowiedzą się co inni myśleli (i myślą) na temat tamtych odcinków, wykonania, gry aktorskiej itp.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi