Co sądzicie o nowej czołówce ŚWK(od odc 283)? Według mnie to dobrze, że ją zmienili, ponieważ poprzednia była od samego początku i występował w niej Walduś i Babka, którzy już nie grają w serialu.
Błąd. Od odcinka 245 była inna czołówka bez Waldka, Edzia, Boryska.
Nowa mi się nie podoba. Ta druga, z tymi scenkami z różnych odcinków była chyba najlepsza, ale moim zdaniem powinni ciągnąć tą pierwszą czołówkę cały czas. Co z tego, że jest trochę nieaktualna....
Błąd. Od odcinka 245 była inna czołówka bez Waldka, Edzia, Boryska.
Ta czołówka wg mnie również była najlepsza (bez Waldka i babki + scenki z różnych odcinków), natomiast ta stara za bardzo się dłuży, a nowa nie podoba mi się w ogóle
Ostatnio zmieniony przez zepi 2009-11-18, 00:01, w całości zmieniany 1 raz
Chodzi o to, że za długa? Przecież każda z dotychczasowych czołówek ma wersję długą i krótką (w przypadku pierwszej czołówki tą skróconą zaczęto stosować od odc. 155).
Jak dla mnie ta czołówka 245-282 jest zbyt sztuczna. Natomiast ta od 283 jest nawet nawet.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Nowa czołówka to totalna porażka. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Zero dynamizmu, nic interesującego. Ja na miejscu twórców nakręciłbym nową czołówkę opartą na starej zastępując sceny z niewystępującymi aktorami innymi. Moglibyśmy wtedy sobie porównać co i jak się zmieniło przez te lata.
Mi się podoba ta od 1-244 zaś kolejna czyli 245-282 niby ta sama, ale żałosna ze względu, że została okrojona i to świadczy o braku jakiegoś pomysłu i pójściu na łatwiznę. Natomiast obecna jest jak najbardziej w porządku.
Mi się podoba ta od 1-244 zaś kolejna czyli 245-282 niby ta sama, ale żałosna ze względu, że została okrojona i to świadczy o braku jakiegoś pomysłu i pójściu na łatwiznę.
Nie została okrojona z powodu braku pomysłu. Zastąpiono po prostu fragmenty z Waldusiem i Babką innymi, gdyż nie występują już w serialu. A w niektórych odcinkach czołówka jest skrócona prawdopodobnie dlatego by zmieścili się w czasie antenowym, jaki jest dla nich przeznaczony (coś ok. 20-25 minut).
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ja nie wiem co sie dzieje ale wiem ze czasy sie zmieniły i technika poszła w góre z oświetleniem trochę przesadzają no i czołówka mogła by być taka jak z początku
Najlepsza czołówka to oczywiście ta pierwsza (wg mnie to ona powinna zostać, no, chyba że aktorzy już nieaktualni się domagali zmiany...), ta z zamienionymi scenami niezła, lecz mogliby wybrać inne sceny, bo te średnio pasują. Natomiast ta najnowsza - porażka. Latające graty po ekranie, Ferdek i Boczek wywracający gałami: wypisz wymaluj jak czołówka z jakiejś "Niani" czy innych "Agentek". Totalny niewypał w mojej opinii.
Nowa czołówka - kolejna zmiana na siłę. Moim zdaniem zdecydowanie powinna pozostac stara doskonała czołówka, z wyciętymi scenami z Babką, Boryskiem i Waldusiem i zamiast tego wstawione jakieś fajne sceny ze starych odcinków (taka czołówka była np. w odcinku 249 ''Bob''.) Ale wiadomo, jak nowy reżyser, to i własne zmiany chciał wprowadzić.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
A ja tak się zastanawiam, czemu z tej drugiej czołówki wycięli Edzia?
Ta najnowsza niezbyt mi pasuje, jest zwyczajnie sztuczna, ale zapewne jeśli kiedyś ją zmienią to na podobną - komputerową. Raczej nie cofną się już do zwykłej, prostej czołówki ze scenkami.
Nowa czołówka - kolejna zmiana na siłę. Moim zdaniem zdecydowanie powinna pozostac stara doskonała czołówka, z wyciętymi scenami z Babką, Boryskiem i Waldusiem i zamiast tego wstawione jakieś fajne sceny ze starych odcinków (taka czołówka była np. w odcinku 249 ''Bob''.) Ale wiadomo, jak nowy reżyser, to i własne zmiany chciał wprowadzić.
Masz racje.. przyklad czołówki która podales na 249 odcinek byla najlepsza, najbardziej mi sie podobala ze wszystkich. Ta tez jest fajna ale rzeczywiscie mogliby dodac jakies scenki z różnych odcinków.