Czy macie jakieś wspomnienia zwiazane z meczami lub słynnymi momentami, które często rozpamiętujecie? Chciałabym, aby w tym dziale SPORT w koncu nawiazała sie jakaś interesująca dyskusja....
Ja wymienie swoje wspomnienia
2006 : MŚ 2006 siatkarzy : trafienie asem Semena Połtawskiego przez Łukasza Kadziewicza ( przypominam, że jest to 5. set niezwykle pasjonującego meczu Polska- Rosja) może ktoś oglądał?)
2009: MS szczypiornstów : rzut Artura Siódmiaka do pustej bramki w meczu Polska- Norwegia
2010: iO skoki: wyciągnięty kcuk do telewidzów przez Hannou Lepistou jako gest uskpokajający Polaków przed skokiem Małysza
Podzielcie się swoimi opiniami...nawet jesli sport nie jest waszą pasją to może przypominacie sobie jakies charakterystyczne momenty....
Np. na koniec można wybrać najlepsze............:) Zapraszam do dyskusji
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Formuła 1:
* Walka Hamiltona z Raikkonenem w Spa 2008
* Niezmiernie ciekawe GP Australii 2010
* Wypadek Massy w 2009
* Gnój Vettel rozwalający Kubicę na początku 2009r. (niezapomniane w negatywnym znaczeniu)
* Wszystkie widoki Kubicy stojącego na podium
Lekkoatletyka:
* Wszystkie sprinty Bolta
Skoki:
* Planica 2005 - Ahonen (240 upadek) i Romoeren (WR 239)
* Planica 2010 (MŚ) - piękny konkurs (i tak zniszczony przez głupie przepisy)
* Końcówka konkursu w Whistler Park 2009 (Larinto i Schlieri - 149)
* Skok Schlierenzauera na 150,5m w Lillehammer
* Każdy moment z konkursów, w których Schlieri walczył o zwycięstwo
* Każdy widok Schlieriego na podium (najlepiej na najwyższym stopniu)
_________________ Bresso!!!(!11
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-06-03, 01:52
Rok 1974 Katowice. Polska reprezentacja w hokeju na lodzie pokonała ZSRR 6 do 4.
Oczywiście w Mistrzostwach Świata.
Ostatnio zmieniony przez sigi 2011-07-15, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Po prostu jestem miłośniczką sportu i lubię prawie wszystkie dyscypliny.
Rok 1982 Mistrzostwa Świata w Hiszppani zwycięstwo z Francją o trzecie miejsce. Wynik
3 do 1 dla Polski. Entliczek pentliczek jak śpiewał Bogdan Łazuka....
Bramka Murawskiego w meczu Lecha z Austrią w doliczonym czasie dogrywki, 14 sekund Wenty, skok Małysza w Vancouver, gdy nikt nie mógł dolecieć do 130 m, a on poleciał na 137, jego skoki w Willingen, Val di Fiemme, Zakopanem, mecz Polski z Norwegią, Portugalią, Belgią, spóźnione nieco emocje przy słuchaniu na YT relacji Zimocha z Kopenhagi z meczu Widzewa, już "na żywo" tj. w TV mecze Wisły, Groclinu, Lecha w pucharach...
"W życiu piękne są tylko chwile". Dla takich chwil się żyje...
Mistrzostwa Europy 2000 r. Francja 2;1 Włochy,pierwszy mecz jaki obejżałem w życiu miałem niespełna 7 lat,a mecz ten pamiętam jak byłby wczoraj,mimo młodego wieku przeżyłem naprawde niesamowite emocje.
Ostatnio zmieniony przez ferdzio120 2011-01-29, 20:43, w całości zmieniany 2 razy
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-29, 22:13
No to powiem.
Wembley Londyn 1973. Tomaszewski wszystko trzyma, a Domarski pieczętuje wyjazd na MŚ do RFN.
Aha.
Anglików Polacy wyeminowali.
Ostatnio zmieniony przez sigi 2011-01-29, 22:19, w całości zmieniany 2 razy
18 marca 2008 roku, o 20.30 w hali Urania zaczyna się 5 mecz I rundy play-off między Mlekpolem AZS Olsztyn, a Asseco Resovią Rzeszów. W tej rundzie gra się do 3 zwycięstw, a stawką jest awans do półfinału Mistrzostw Polski. Stan rywalizacji między zespołami 2-2, ten mecz ma zadecydować o wszystkim, ciśnienie niesamowite, koło 3 tysięcy osób na hali w tym ja też Pierwsze dwa sety wygrywa Resovia, nastrój totalnej klęski, ale AZS się podnosi i doprowadza do tie-breaka. Tie-breaka który zapamiętam do końca życia tak samo jak większość kibiców z Olsztyna i Rzeszowa. Po wyrównanym początku Resovia buduje sobie przewagę 5-10, w zasadzie nikt nie ma już złudzeń co do tego, że ten mecz da się jeszcze wygrać. To co dzieje się potem to po prostu magia, AZS zdobywa 7 punktów z rzędu, wygrywa i w efekcie awansuje do półfinału MP. Takiej euforii i radości nie czułem nigdy wcześniej i nigdy później w związku z jakimkolwiek wydarzeniem sportowym. Jak ktoś chce to zobaczyć i chociaż trochę wczuć się w atmosferę to tutaj link do tego tie-breaka, niecierpliwym polecam oglądanie mniej więcej od 10 minuty, wtedy zaczyna się koncert AZsu http://video.google.com/v...25930499196048#
Ostatnio zmieniony przez Pan Jelonek 2011-01-30, 18:50, w całości zmieniany 1 raz
Motoarena 2010 3 polaków staje na podium. Ten szał, radość i duma nie zapomne do końca życia a ten huk i krzyk po mecie taki że własnych myśli nie słyszałem Oprócz tego mój pierwszy mecz na Lechu coś pięknego od tamtego razu za każdym razem chce tam wracać.
1982-3 gole Bońka w meczu z belgią
1986-mecz polska brazylia na mś w meksyku.Pomimo porażki 0-4 to polska miała masę słupków,poprzeczek.Prócz tego 2 karne niesłusznie podyktowane dla brazyli i ta przewrotka bońka.
2001-niesamowity adam małysz
2006-mecz polska-portugalia w noge
2007-wygrana kubicy w gp kanady
2007-awans na euro 2008
2010-gollob mistrzem świata w żużlu
_________________ BABKA GDZIE JEST RENTA!!!!
DAj mi spokój kanalio
Skoki Narciarskie:
Sezon 2000/01 Trondheim 2001 - Adam Małysz przeskakuje skocznie, nawet Apoloniusz złapał się za głowę z zachwytu jakim Adam nas wtedy zaszczycił.
Ogólnie cały sezon
MŚ Predazzo 2003 - Adam w załamce, ani jednego zwycięstwa, nadszedł czas MŚ i mamy 2 rekordy i 2 złote medale.
Siatkówka:
2006 - Polska - Rosja: 0:2 a jednak zakończyło się 3:2, to była radość.
Liga Światowa 2011 - Polska - Rosja: 1:3 półfinał, ale tak postawić się Rosji mogła oprócz nas tylko Brazylia, która i tak została pokonana. Polska - Argentyna mecz o 3 miejsce: 3:0 Tak! Nareszcie medal i to proszę, nie było Wlazłego, Winiarskiego, Kadziewicza i innych świetnych siatkarzy, był Kurek, Bartman, Kubiak (rok temu nie wiadomo kto to był) to samo to Kosok, Nowakowski, Możdżonek i inni. Właściwie to 5-6 lat temu to był by rezerwowy skład.
Piłka Nożna:
2006 - Polska - Portugalia: To był mecz Smolarka 2:1 i pa pa Portugal
Napewno jest tego więcej, ale to tyle co mi przyszło do głowy teraz.
_________________ Raz dobrobyt, a raz gnój, a ja na to kładę c**j