Ciężko mi było wybrać bo Boczek ma wszystkie powiedzenia fajne, ale wybrałem w końcu ten z wódką "Panie Ferdku wódka drożeje....." rozwalił mnie ten text. Oprócz tego lubię jak Boczek się wkurza i mówi "O w dupę węża"
_________________ "Ludzie ratunku Marian ma zawał ! "
Panie Ferdku, wódka drożeje! Ja rozumiem: masło czy chleb, ale artykuły pierwszej potrzeby?
[ Dodano: 2011-12-17, 17:12 ]
Jezu, Panie Paździoch potem będzie transformacja cos Pan fizyki jądrowej w szkole się nie uczył, czy co? Najlepszy cytat wszech czasów.
Uwielbiam, jak Boczek mówi (w różnych formach) słowo: "rozdupcyć". "W mordę jeża" eipckie i ponadczasowe, jak już ktoś przede mną napisał.
"Bieresz Pan, czy nie bieresz, bo jak Pan nie bieresz to ja biere", "Nie zawracaj mi Pan mandoliny" oraz: "Nie znam Pana Panie Ferdku" - zasługują na miejsca podiumowe
Ja uwielbiam ten tekst - "Bieresz Pan, czy nie bieresz, bo jak Pan nie bieresz to ja biere" . Zaznaczyłam go w ankiecie W odcinku "Ciucholand" Boczek wypowiadał go chyba jakieś 3 razy.
W moim zestawieniu najlepsze są także:
- Panie Ferdku, wódka drożeje! Ja rozumiem: masło czy chleb, ale artykuły pierwszej potrzeby?
- W mordę jeża
- Moja noga więcej tu niepowstanie
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-05-05, 20:28, w całości zmieniany 1 raz