Widząć ostatni nasyp nowych użytkowników, często bezsensowność postów, które zawierają kilka słów myslęże warto byłoby pomyśleć na rozwiązaniem 4 moderatorów. Myślę, że moderator powinien też na kolorowo (zielono) popawiać BŁĘDY, ktore zdarzają się często w co drugim słowie. Nie wiem jak długo utrzyma się taki stan rzeczy, ale ostatnio forum przeżywa rozkwit ilościowy, co w parze z jakością zupełnie nie idzie. Dyskusja jest na poziomie bardzo niskim, pytania podstawowe, które wałkowane były wielokrotnie. 4 moderatorów myślę, ze przy obecnym stanie faktycznym byłoby dobrym rozwiązaniem.
Dobra, zrobiłem na próbę taką korektę postu, jaką sugerowałeś. Jednak, jest ona dość pracochłonna i myślę, że nie ma sensu czepiać się szczegółów (pojedyncze literówki, brak polskich znaków) u osób, które piszą sensownie. Natomiast na pewno będę więcej tępić analfabetyzm u ludzi, którzy nabijają bezsensowne posty. Zresztą, już były za to ostrzeżenia (np. @Matik).
Obawiam się, że nawet 4 moderatorów by nie wystarczyło. Postów jest nierzadko masa, a my nie zamierzamy bawić się w zarozumiałych polonistów, tracąc czas, w wyniku czego poprawa zapewne by nie nastąpiła. Przymykamy jeszcze oko na komentarze, które można rozszyfrowć bez konieczności konsultacji z zaprzyjaźnionym specjajalistą. Posty napisane chaotycznie rzecz jasna usuwamy, a ich autorów nagradzamy warnami. Wszystko w swoim czasie. To polityk musi chcieć przestać kraść, my nie jesteśmy z TVNu, żeby tuszować sprawę na jego korzyść
Dobra, zrobiłem na próbę taką korektę postu, jaką sugerowałeś. Jednak, jest ona dość pracochłonna i myślę, że nie ma sensu czepiać się szczegółów (pojedyncze literówki, brak polskich znaków) u osób, które piszą sensownie. Natomiast na pewno będę więcej tępić analfabetyzm u ludzi, którzy nabijają bezsensowne posty. Zresztą, już były za to ostrzeżenia (np. @Matik).
Haha, przyznam panie Pazdziochu, że wypunktowałeś mnie na maxa . Nieżle się uśmiałem.
Dodam tylko, że miałem na myśli błędy ortograficzne i przecinki, bo raczej kropek nad 'ś, ć' mozna się spokojnie domyślić
Nowym moderatorem zostaje david123lost. Gratuluję!
Edit: Temat zablokowany
Obecnie nie poszukujemy nowych moderatorów. Jeśli będą potrzebni to będą nowe zgłoszenia. Także nie zgłaszajcie się na zasadzie "na przyszłość"
W związku z ostatnim gwałtownym wzrostem ilości pisanych postów ogłaszam kolejny nabór.
Zgłaszajcie się
Forma zgłoszenia i wymagania: patrz pierwszy post tematu.
Podobnie jak ostatnio zbieram chętnych i zrobię ankiete, w której każdy będzie mógł oddać głos i uzasadnić.
Kto z chętnych ma najwięcej głosów zostaje nowym moderatorem. Chyba, że większość naszej ekipy (ja+moderatorzy) uzna, że zwycięzcą została niekompetentna osoba wybrana po znajomości. Od razu to zastrzegam.