Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Mistrzostwa Świata w piłce nożnej RPA 2010
Autor Wiadomość
sigi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-08, 16:28   

A po za tym chciałabym aby Miro Klose strzelił jeszcze dwa gole i wtedy przeszedł by do historii jako król strzelców wszystkich mistrzostw. Na razie prowadzi Ronaldo z 15-toma golami Gerd Mueler i Klose po 14.

AdaśM 
Paździoch
AdiM

Wysłany: 2010-07-08, 16:31   

Najbardziej go nie lubie z całej kadry niemiec

Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2010-07-08, 18:08   

Klose może nie zagrać- coś czytałam na WP, że ma kontuzje pleców czy cos,,,,
Zapraszam:)

ORANJE!!!

Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2010-08-03, 18:14   

Choć po mundialu już ani śladu, to ja i tak nie mogę przestać o nim myśleć...
Dziś ogladałam powtórkę meczu Holandia-Brazylia i ...strasznie go przeżyłam xD
Choć dokładnie znałam jego przebieg, to i tak wciąż podskakiwałam, wyrywałam włosy z głowy i krzyczałam :Weż to wybij" XD I powiem wam, że ten mecz to chyba najlepsze, co mogło mi się zdarzyć na tych wakacjach. Pamiętam, że miał on miejsce 2.07 br. Piękna data ;d To wtedy też dowiedziałam się, że zostałam przyjęta do szkoły. Uświadomiłam sobie, że to mój szczęsliwy dzień:) Choć nikt mi do końca nie wierzył poparł mnie jedynie kolega z gimnazjum, obecny na ogłoszeniu listy przyjętych do LO.
Dzień był naprawdę upalny. Przed meczem poszłam jeszcze przewietrzyć głowę xD, spotkalam kolegę, który mówił "choc nad jezioro. co tak będziessz się nudzić", a ja mu na to :"Nie, ja idę na mecz". Wyśmiał mnie... Nie żałuję, że przez te pamiętne 90 minut, wyłam i śmiałam się na przemian. Bo to był mój najpiękniejszy dzień wakacji:)
W altanie mieliśmy remont, mama sprzątałam, ja samotnie oglądałam mecz. W 10 minucie napisałam do brata SMS: Holandia przegrywa. To już koniec". I zdarzył sie "Cud". Brat, który delikatnie mówiąc za mną nie przepada, przyjechał i denerwował się razem ze mną..."Futbol jednoczy ludzi i leczy konflikty"=święte słowa :!:
Całą pierwszą połowę miałam łzy w oczach, kiedy brazylia była przy piłce czułam dziwne skurcze w sercu...A potem taka odmiana. Holandia dominowała i wygrała!!! :idea: Oszalałam ze szczęścia. Ucałowałam brata (chociaż się szybko powycierał xD), ucałowałam malarza xD, natychmiast oznajmiłam mamie dobrą nowinę, a ona na to spokojnie :"A nie mówiłam'<mądra XD
Mówie WAm, ten mundial całkowiecie odmienił moje życie...Pokochałam mały, waleczny Urugwaj, doceniałam niemieckich "nieNiemców", zrozumiałam ślepą miłość do Anglii, znienawidziałam Hiszpanię, zawiodłam się na Francji, biłam brawo USA i Ghanie, a każdy dzień Mistrzostw będzie kojarzył mi się z czymś innym. Z jakimś istotnym wydarzeniem.
Ot choćby 11.06.2010-dzień inauguracji....Moja wychowawczyni chciała, żebym jechała ze szkołą na wycieczkę do teatru, a ja się broniłam rękami i nogami XD przyjechalam do domu, zjadłam obiad i z zapartym tchem oglądałam piękne otwarcie:) Przeczytałam także w gazecie artykuł o Suarezie (wcześniej o nim nie wiedziałam,...) "Uwaga na tego napastnika!" i od tego czasu moje zainteresowanie Urugwajem wzrastało. Pokochalam ich wszystkich, z Forlanem na czele! Szczególną dramaturgią stał się dla mnie moment meczu o 3.miejsce, kiedy Forlan uderzyl w poprzeczkę i przegrał medal... nIe umiem zdecydować, kto był na tym turnieju lepszy..Urusi czy Niemcy. Z jednej strony waleczni Latynosi, wychodzący z "grupy śmierci", bijący dzielną Koreę, cudowni oszuści, a z drugiej zanotowujący wpadki z Serbią i gromiący Anglię i Argentynę, młodziency niekoniecznie z nIemiec. Trudny wybór.... Szkoda, ze mecz o brąz ktos musiał przegrać...
Niezapomnę nigdy tej fatalnie nie uznanej bramki dla Anglii, po której wpieniłam sie do granic możliwości...
Najlepsze mecze moim zdaniem:
1.Niemcy-Anglia 4:1
2.Holandia-brazylia 2:1
3.Kamerun-Dania 1:2
4. Urugwaj-Ghana k.4:2
5. Niemcy-Argentyna 4:0
6. Hiszpania-Paragwaj 1:0
7.Włochy-Słowacja 2:3

Najpiękniejsza bramka: ta z półfinału van Broncthorsta i ta o 3.miejsce Foralan(chocia jego gole były wszystkie piękne!)
Najlepszy zawodnik: Forlan: za heroiczną walkę
Wesley Sneijder: za charakter
Thomas Muller: za talent
Zapraszam:)

ORANJE!!!

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-03-14, 20:31   Re: Mistrzostwa Świata w piłce nożnej RPA 2010

[quote="Kanalia"]
Ja typuję finał Holandia-Anglia
o 3.miejsce Hiszpania-Niemcy
quote]

Czytam sobie z nudów i co widze? Kanalia (wiem, ze juz jej nie ma) - trafiła 3 z 4 półfinalistów - Anglicy jak wiadomo odpadli z Niemcami :mrgreen:

Co do turnieju... kocham mistrzostwa świata! Ten klimat poczatku wakacji - poczatek czerwca hrrr. Cudo! Turniej był bardzo fajny, chociaż za Hiszpanami nie przepadam (ani Holendrami). Moje drużyny odpadły wcześniej :-D

Odpowiedz do tematu