Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Ogólnie o serialu "Miodowe Lata"
Autor Wiadomość
Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2011-05-14, 22:36   

GordVadosska napisał/a:
Nie wiem co wy do niej macie, ale jak patrzę na komentarze na YT to mam ochotę tak walnąć komuś w pysk, rzygać się chcę jak się tylko slyszy same negatywy odnośnie Katarzyny Żak. Ja bardzo lubię tę aktorkę.

To wszystko dlatego, że ludzie się przyzwyczaili do Pilaszewskiej. Wyobraź sobie, że nagle teraz w Kiepskich inna aktorka grałaby Halinę. Byłoby podobnie.
GordVadosska napisał/a:
serialowa ''Danka'' haha xD to parodia ''Heleny'' z ŚWK :D

Prędzej odwrotnie. Za czasów Miodowych Lat Helena nie była tak często pokazywana i Marian miał jeszcze prawo głosu w domu. :lol:

GordVadosska 
Mariolka

Wysłany: 2011-05-15, 06:20   

Jak zwał, tak zwał.
Ale Pilaszewska grała krócej niż Żakowa. Doskonale wiem jakie jest to odczucie po zmianie aktora/aktorki (moja kochana aktorka dubbingowa Magdalena Krylik była kilka razy zmieniana na chociażby Joannę Pach czy Beatę Wyrąbkiewicz).

A tak się ciągle zastanawiam, kogo by mogli ściągnąć do roli Anny Kwiatkowskiej gdyby serial był wciąż realizowany ?? ''Rodzina Zastępcza''.

Pozdrawiam

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-15, 08:53   

GordVadosska napisał/a:
A tak się ciągle zastanawiam, kogo by mogli ściągnąć do roli Anny Kwiatkowskiej gdyby serial był wciąż realizowany ?? ''Rodzina Zastępcza''.

Nikogo. Nikt jej nie zastąpi.

karwasztwarz 
Boczek
w dupę węża

Wysłany: 2011-07-07, 18:44   

Ja osobiście kocham ten serial i jest u mnie nr.1 exekwo z kiepskimi i rodziną zastępczą.
Mam taką prośbę czy nie jest ktoś z was w posiadaniu wszystkich odcinków miodowych lat w formacie MP4. A jeżeli nie to czy może ktoś potrafi zmienić ich format plissssssssss!!!!!!!!!
Potrzbuje tego jak najszybciej bo w środę wyjeżdżam za granicę na 2 tygonie i w drodze bym sobie obejrzała. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dzęki!

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2011-07-07, 20:46   

Szkoda, że Miodowych Lat nie wrzucą na iplę :-/ Jak piszą serial jest na amerykańskiej licencji i nie mają pozwolenia na udostępnienie go w internecie.

karwasztwarz,

Poszukaj na chomik, ale wszystkich odcinków raczej nie znajdziesz.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2011-07-07, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

karwasztwarz 
Boczek
w dupę węża

Wysłany: 2011-07-07, 20:51   

Spoko tam już szukałam znalazłam parę odcinków 3 sezonu. Ale dzięki ;-)
Trudno jeszcze coś pokombinuję.

znietrzeźwiony 
Waldek

Wysłany: 2011-07-10, 15:32   

Serial wg mnie najlepszy z najlepszych (tak jak kiepscy) fajnie ze powtarzaja na Polsacie.

DragonPL 
Halinka

Wysłany: 2011-07-11, 21:13   

Miodowe Lata są super. Uwielbiam je tak jak Kiepskich, Karol i Tadzio zawsze mają jakieś pomysły :] Świetny był dla mnie odcinek jak stworzyli partię PTiK = Polska Twarda i Konsekwentna
Również dobre było jak śpiewali piosenkę, Dzisiaj rano niespodzianie znów Alina włącza pranie itd.

Portier92 
Mariolka
Erosoman

Wysłany: 2011-11-29, 14:47   

Oprócz kiepskich to mój najlepszy serial. Dobry humor w wykonaniu Norka i Karola. Ten serial pokazuje że nie trzeba robić grinboxow i tych innych gówien żeby coś się działo. Wszystko tam się dzieje prawie w kuchni i jakoś nie wieje nudą a wręcz przeciwnie.

"Byłaś w niego wpatrzona jak Boczek w serdelową"

Kazik151
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-29, 15:06   

Portier92 napisał/a:
Oprócz kiepskich to mój najlepszy serial. Dobry humor w wykonaniu Norka i Karola. Ten serial pokazuje że nie trzeba robić grinboxow i tych innych gówien żeby coś się działo. Wszystko tam się dzieje prawie w kuchni i jakoś nie wieje nudą a wręcz przeciwnie.

Zgadzam się w zupełności. Miodowe Lata moim zdaniem są nawet lepsze od Kiepskich.
Prawie wszystko dzieje się w jednym pomieszczeniu a mimo to serial jest ciekawy i zapewnia olbrzymią dawkę humoru.
Ostatnio zmieniony przez Kazik151 2011-11-29, 15:07, w całości zmieniany 1 raz  

WWEF 
Halinka

Wysłany: 2012-01-20, 13:02   

Użytkownik Vary Gana udostępnia odcinki miodowych lat w całości:

http://www.youtube.com/us...re=g-user-s#p/u

Przykład :

http://www.youtube.com/watch?v=q2VH5x6E7is

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-03-04, 01:36   

Dzięki rozmowie na pw z Matrixo, ponownie, po wielu latach zaczynam oglądać Miodowe lata! :-)

Serial jest fenomenalnie zrobiony :-) Obejrzałem pierwszy odcinek i co ! :?: Świetne :mrgreen: http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Normalnie wspomnienia z dzieciństwa wracają :-D Jaki to kiedyś klimat miały seriale i telewizja :-? ...

Dla miłośnika tramwajów i zawodu motorniczego, ten serial to prawdziwa gratka :-P

Szkoda że go tak zepsuli, jego tragiczną kontynuacją...

Ps. W napisał końcowych czeka mała niespodzianka ;-)

hellcabber
[Usunięty]

Wysłany: 2012-03-04, 01:50   

zepsuli go już jak Pilaszewską zastąpiło to beztalencie - a dalej już było coraz gorzej
też bardzo lubiłem Miodopolskich - Kurski wymiatał, odcinek z meczem derbowym był świetny

ciekawostka - Kiepscy to nie jedyny crosssover z Miodowymi, K. Krawczyk pojawił się też w dość słabym serialu "Dziupla Cezara" - wyrzuca tam tytułowego bohatera (który to chciał przewieźć półtuszę) ze swojego tramwaju, komentuje to potem: "Facet z nieżywą świnią w tramwaju - Tadek mi nie uwierzy"
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-03-04, 01:55, w całości zmieniany 2 razy  

Matrixo 
Halinka

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-03-04, 10:13   

To prawda Miodowe Lata to kawał dobrych wspomnień.Chociaż serial ograniczony do zaledwie kilku miejsc to i tak dobrze się go oglądało... I te ich głupie pomysły niczym ''wspaniałe biznesy '' Kiepskiego ;-)

despero97 
Halinka
Mocny Full

Wysłany: 2012-03-04, 18:03   

O tak, zgadzam się z Wami. Ja niedawno oglądałem na Youtube jakiś odcinek w którym mieli chyba Krawczykowi przyznać jakieś mieszkanie za to, że jego rodzina jest patologiczna. :mrgreen:

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-03-04, 20:06   

I wy się tak dziwicie, że "zniszczyli" Kiepskich :roll:
Jak patrzyłem na "Całkiem nowe lata miodowe" :roll: to aż nie wyrabiałem( a byłem wtedy jeszcze dzieckiem) :-?

Przypominam że był to jeszcze "świetny" 2004 rok, a Kiepscy to już 2012 :-> ;-)

Jestem ciekaw, jakby dzisiaj wyglądały Miodowe lata (brrr)

Czasami jednak dobrze jest zakończyć serial w pewnym jego momencie ...

Jednak 8-) na Kiepskich jeszcze nieprzyszła pora ;-) :!:
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2012-03-04, 20:09, w całości zmieniany 1 raz  

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-03-04, 20:13   

despero97 napisał/a:
O tak, zgadzam się z Wami. Ja niedawno oglądałem na Youtube jakiś odcinek w którym mieli chyba Krawczykowi przyznać jakieś mieszkanie za to, że jego rodzina jest patologiczna. :mrgreen:

To mój ulubiony odcinek.

A co do ML to stwierdzam że jako całość od odcinka 1 do ostatniego są lepsi niż Kiepscy.

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-03-04, 21:20   

Właśnie ja kiedyś byłem fanem Miodowych Lat , jakieś dwa lata temu wolałem Miodowe lata niż Świat według kiepskich , Miodowych Lat oglądałem chyba wszystkie odcinki ale z czasem zacząłem oglądać właśnie Świat według kiepskich, i tak pozostało do tego czasu szczerze to wolę Miodowe lata bo oni nie rozśmieszali takimi wulgarystycznymi słowami i wgl , a Świat według kiepskich na tym polega :-P

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-03-04, 21:24   

adam908 napisał/a:
a Świat według kiepskich na tym polega :-P

Ale tylko w swojej "pierwszej warstwie" ;-)

DakuJin 
Mariolka
Pic na wodę

Wysłany: 2012-03-04, 21:43   

Mój ulubiony serial komediowy po ŚWK i 13-tym Posterunku. Ten serial nie potrzebował wulgaryzmów żeby rozbawiać do łez. Świrnięte pomysły, świetnego duetu Karola i Tadka, świrtne sytuacje, plus teksy to była mieszanka wybuchowa. O kontynuacji nie będę mówił, bo nie mam co. Po prostu był słaby i tyle. Mam nadzieję, że nie wpadnie komuś do głowy pomysł, żeby kontynuować ten kultowy serial, w jakiej kolwiek formie.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-03-05, 01:12   

Jedynym mankamentem była Żakowa jako Halinka.

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-03-05, 01:21   

Kizior napisał/a:
Jedynym mankamentem była Żakowa jako Halinka.

Chyba jako Alinka :-P

Fakt, wszyscy w domu woleli poprzednią aktorkę... ;-)

GigiLacrimoso 
Mariolka

Wysłany: 2012-03-05, 17:18   

Przecież ten serial można śmiało reaktywować. Nie wszystkie oryginalne odcinki zostały przez nas adaptowane (pomijam odcinki krótsze niż 15-minutowe oraz zaginione):
* "Christmas Party"
* "Vacation at Fred's Landing"
* "Santa and the Bookies"
* "New Year's Eve Party"
* "This Is Your Life"
* "Lawsuit"
* "The Next Champ"
* "Stand-In for Murder"
* "The Man in the Blue Suit"
* "Game Called On Account Of Marriage"
* "The People's Choice"
* "Teamwork Beat The Clock"
* "Brother-in-Law"
* "Songwriters"
* "Peacemaker"
* "The Adoption"
* "Stars Over Flatbush"
* "One Big Happy Family"
* "Boys And Girls Together"
* "Princ*@le Of The Thing"
* "Songs And Witty Sayings"
* "The Safety Award"
* "Good Night, Sweet Prince"
* "Two-Family Car"
* "Finders Keepers"
* "Catch A Star"
* "My Fair Landlord"
Jak widać, odcinków sporo - starczy na 2 sezony. Powstało również 38 krótkometrażowych 10-minutowych odcinków, z których 2-3 można połączyć w 1 - już mamy kolejne.
A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-03-05, 18:37   

No nie wiem, ale tytuły kilku odcinków mówią że one były już wykorzystane - "Songwriters" -> "Kanalersi" ?
Poza tym trzeba też by było śmiesznie dopasować do naszy realiów więc kilka może nie pasować.

GigiLacrimoso 
Mariolka

Wysłany: 2012-03-06, 15:44   

Edit: Okazało się, że nieemitowanych odcinków jest... jeszcze więcej. Umieszczona wyżej lista dotyczy bowiem tylko lat 1951-1957. Później serial był kontynuowany w latach 1966-1970, powstało również pełno odcinków specjalnych (prawdopodobnie żaden z nich nie był emitowany w Polsce). Pełna lista znajduje się tu http://www.classic-tvseri...60&cat=0&page=1 Ponadto, holenderska wersja serialu "Toen Was Geluk Heel Gewoon" liczyła jeszcze więcej odcinków - 228, więc z ich pomysłów też warto by było skorzystać.
A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.
Ostatnio zmieniony przez GigiLacrimoso 2012-03-06, 15:51, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu