Nie wiem co wy do niej macie, ale jak patrzę na komentarze na YT to mam ochotę tak walnąć komuś w pysk, rzygać się chcę jak się tylko slyszy same negatywy odnośnie Katarzyny Żak. Ja bardzo lubię tę aktorkę.
To wszystko dlatego, że ludzie się przyzwyczaili do Pilaszewskiej. Wyobraź sobie, że nagle teraz w Kiepskich inna aktorka grałaby Halinę. Byłoby podobnie.
GordVadosska napisał/a:
serialowa ''Danka'' haha xD to parodia ''Heleny'' z ŚWK
Prędzej odwrotnie. Za czasów Miodowych Lat Helena nie była tak często pokazywana i Marian miał jeszcze prawo głosu w domu.
Wysłany: 2011-05-15, 06:20
Jak zwał, tak zwał.
Ale Pilaszewska grała krócej niż Żakowa. Doskonale wiem jakie jest to odczucie po zmianie aktora/aktorki (moja kochana aktorka dubbingowa Magdalena Krylik była kilka razy zmieniana na chociażby Joannę Pach czy Beatę Wyrąbkiewicz).
A tak się ciągle zastanawiam, kogo by mogli ściągnąć do roli Anny Kwiatkowskiej gdyby serial był wciąż realizowany ?? ''Rodzina Zastępcza''.
Ja osobiście kocham ten serial i jest u mnie nr.1 exekwo z kiepskimi i rodziną zastępczą.
Mam taką prośbę czy nie jest ktoś z was w posiadaniu wszystkich odcinków miodowych lat w formacie MP4. A jeżeli nie to czy może ktoś potrafi zmienić ich format plissssssssss!!!!!!!!!
Potrzbuje tego jak najszybciej bo w środę wyjeżdżam za granicę na 2 tygonie i w drodze bym sobie obejrzała. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dzęki!
_________________ "to nie jest śmieszne to jest tragiczne"
"Helena nie popisuj się..."
Miodowe Lata są super. Uwielbiam je tak jak Kiepskich, Karol i Tadzio zawsze mają jakieś pomysły :] Świetny był dla mnie odcinek jak stworzyli partię PTiK = Polska Twarda i Konsekwentna
Również dobre było jak śpiewali piosenkę, Dzisiaj rano niespodzianie znów Alina włącza pranie itd.
_________________ Raz dobrobyt, a raz gnój, a ja na to kładę c**j
Oprócz kiepskich to mój najlepszy serial. Dobry humor w wykonaniu Norka i Karola. Ten serial pokazuje że nie trzeba robić grinboxow i tych innych gówien żeby coś się działo. Wszystko tam się dzieje prawie w kuchni i jakoś nie wieje nudą a wręcz przeciwnie.
_________________ "Ludzie ratunku Marian ma zawał ! "
"Byłaś w niego wpatrzona jak Boczek w serdelową"
Kazik151 [Usunięty]
Wysłany: 2011-11-29, 15:06
Portier92 napisał/a:
Oprócz kiepskich to mój najlepszy serial. Dobry humor w wykonaniu Norka i Karola. Ten serial pokazuje że nie trzeba robić grinboxow i tych innych gówien żeby coś się działo. Wszystko tam się dzieje prawie w kuchni i jakoś nie wieje nudą a wręcz przeciwnie.
Zgadzam się w zupełności. Miodowe Lata moim zdaniem są nawet lepsze od Kiepskich.
Prawie wszystko dzieje się w jednym pomieszczeniu a mimo to serial jest ciekawy i zapewnia olbrzymią dawkę humoru.
Ostatnio zmieniony przez Kazik151 2011-11-29, 15:07, w całości zmieniany 1 raz
Normalnie wspomnienia z dzieciństwa wracają Jaki to kiedyś klimat miały seriale i telewizja ...
Dla miłośnika tramwajów i zawodu motorniczego, ten serial to prawdziwa gratka
Szkoda że go tak zepsuli, jego tragiczną kontynuacją...
Ps. W napisał końcowych czeka mała niespodzianka
Wysłany: 2012-03-04, 01:50
zepsuli go już jak Pilaszewską zastąpiło to beztalencie - a dalej już było coraz gorzej
też bardzo lubiłem Miodopolskich - Kurski wymiatał, odcinek z meczem derbowym był świetny
ciekawostka - Kiepscy to nie jedyny crosssover z Miodowymi, K. Krawczyk pojawił się też w dość słabym serialu "Dziupla Cezara" - wyrzuca tam tytułowego bohatera (który to chciał przewieźć półtuszę) ze swojego tramwaju, komentuje to potem: "Facet z nieżywą świnią w tramwaju - Tadek mi nie uwierzy"
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-03-04, 01:55, w całości zmieniany 2 razy
To prawda Miodowe Lata to kawał dobrych wspomnień.Chociaż serial ograniczony do zaledwie kilku miejsc to i tak dobrze się go oglądało... I te ich głupie pomysły niczym ''wspaniałe biznesy '' Kiepskiego
O tak, zgadzam się z Wami. Ja niedawno oglądałem na Youtube jakiś odcinek w którym mieli chyba Krawczykowi przyznać jakieś mieszkanie za to, że jego rodzina jest patologiczna.
O tak, zgadzam się z Wami. Ja niedawno oglądałem na Youtube jakiś odcinek w którym mieli chyba Krawczykowi przyznać jakieś mieszkanie za to, że jego rodzina jest patologiczna.
To mój ulubiony odcinek.
A co do ML to stwierdzam że jako całość od odcinka 1 do ostatniego są lepsi niż Kiepscy.
Właśnie ja kiedyś byłem fanem Miodowych Lat , jakieś dwa lata temu wolałem Miodowe lata niż Świat według kiepskich , Miodowych Lat oglądałem chyba wszystkie odcinki ale z czasem zacząłem oglądać właśnie Świat według kiepskich, i tak pozostało do tego czasu szczerze to wolę Miodowe lata bo oni nie rozśmieszali takimi wulgarystycznymi słowami i wgl , a Świat według kiepskich na tym polega
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Mój ulubiony serial komediowy po ŚWK i 13-tym Posterunku. Ten serial nie potrzebował wulgaryzmów żeby rozbawiać do łez. Świrnięte pomysły, świetnego duetu Karola i Tadka, świrtne sytuacje, plus teksy to była mieszanka wybuchowa. O kontynuacji nie będę mówił, bo nie mam co. Po prostu był słaby i tyle. Mam nadzieję, że nie wpadnie komuś do głowy pomysł, żeby kontynuować ten kultowy serial, w jakiej kolwiek formie.
Przecież ten serial można śmiało reaktywować. Nie wszystkie oryginalne odcinki zostały przez nas adaptowane (pomijam odcinki krótsze niż 15-minutowe oraz zaginione):
* "Christmas Party"
* "Vacation at Fred's Landing"
* "Santa and the Bookies"
* "New Year's Eve Party"
* "This Is Your Life"
* "Lawsuit"
* "The Next Champ"
* "Stand-In for Murder"
* "The Man in the Blue Suit"
* "Game Called On Account Of Marriage"
* "The People's Choice"
* "Teamwork Beat The Clock"
* "Brother-in-Law"
* "Songwriters"
* "Peacemaker"
* "The Adoption"
* "Stars Over Flatbush"
* "One Big Happy Family"
* "Boys And Girls Together"
* "Princ*@le Of The Thing"
* "Songs And Witty Sayings"
* "The Safety Award"
* "Good Night, Sweet Prince"
* "Two-Family Car"
* "Finders Keepers"
* "Catch A Star"
* "My Fair Landlord"
Jak widać, odcinków sporo - starczy na 2 sezony. Powstało również 38 krótkometrażowych 10-minutowych odcinków, z których 2-3 można połączyć w 1 - już mamy kolejne.
_________________ A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.
No nie wiem, ale tytuły kilku odcinków mówią że one były już wykorzystane - "Songwriters" -> "Kanalersi" ?
Poza tym trzeba też by było śmiesznie dopasować do naszy realiów więc kilka może nie pasować.
Edit: Okazało się, że nieemitowanych odcinków jest... jeszcze więcej. Umieszczona wyżej lista dotyczy bowiem tylko lat 1951-1957. Później serial był kontynuowany w latach 1966-1970, powstało również pełno odcinków specjalnych (prawdopodobnie żaden z nich nie był emitowany w Polsce). Pełna lista znajduje się tu http://www.classic-tvseri...60&cat=0&page=1 Ponadto, holenderska wersja serialu "Toen Was Geluk Heel Gewoon" liczyła jeszcze więcej odcinków - 228, więc z ich pomysłów też warto by było skorzystać.
_________________ A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.
Ostatnio zmieniony przez GigiLacrimoso 2012-03-06, 15:51, w całości zmieniany 1 raz