Wysłany: 2011-05-07, 12:36 Miasta wymienione w Świecie Według Kiepskich
Jak wiemy w naszym ukochanym serialu wiele razy jest powtarzany wątek Rzeszowa,miasto położne w południowo-wschodniej Polsce,stolica Podkarpacia.Ciekawi mnie dlaczego te miasto jest ciągle wspominane.Zapraszam do dyskusji
Mieszkam niedaleko Rzeszowa,dlatego jestem ciekawy.
[ Komentarz dodany przez: paździoch91: 2011-09-25, 11:47 ]
Oto lista miast, jakie zostały wymienione w tym wątku. Są one uporządkowane alfabetycznie.
Acapulco - odc. 11 Gumowy interes Bielsko-Biała - odc. 140 Cios w nos; odc. 149 Testament Berlin - odc. 305 Krótki dzień pracy; odc. 360 Jajko pokoju Bydgoszcz - odc. 277 Koniec świata męskiego bata; odc. 352 Świąteczna ballada o problemach sąsiada Bytom - odc. 315 Dance Macabre Chojniak - odc. 350 Cztery noce z Marią Cichago - odc. 278 Sylwester bez granic Ciechocinek - odc. 49 Spirytyści Częstochowa - odc. 13 Kiepscy dają czadu; odc. 167 Odlot; odc. 360 Jajko pokoju Duszanbe - odc. 264 Zerwane więzi Elbląg - odc. 218 Kolke Mizerere; odc. 249 Bob Gdańsk - odc. 140 Cios w nos Glasgow - odc. 248 Ogór Gorzów Wielkopolski - odc. 140 Cios w nos Grójec - odc. 86 Kantry Kurde Hanower - odc. 205 Afera kryminalna Irkuck - odc. 1 Umarł odbiornik, niech żyje odbiornik Jarocin - odc. 13 Kiepscy dają czadu Jelcz-Laskowice - odc. 269 Szczupak Kalisz - odc. 346 Po prostu być Kielce - odc. 124 Krwawy sport Kopytkowo-Dziadowo - odc. 177 Pogoda (miejscowość fikcyjna)
Koszalin - odc. 28 Gość w dom - nie ma kołaczy Kraków - odc. 26 Klątwa Tutenchama; odc. 41 Eksperyment sen; odc. 51 Zrób sobie Babkę; odc. 140 Cios w nos; odc. 170 Serce Chopina; odc. 253 Salomon Baba Kurnik Dolny - odc. 8 Kiepskie żarty (miejscowość fikcyjna)
Kurzeszyn - odc. 77 Pępek świata; odc. 109 Betonowe pośladki Lądek Zdrój - odc. 272 Lądek Zdrój Lublin - odc. 29 Złote kierpce Łowicz - odc. 3 Kiepscy zboczeńcy; odc. 88 Korzenie; odc. 140 Cios w nos Łódź - odc. 26 Klątwa Tutenchama Mielec - odc. 223 Sandały Ojca Gaudentego Mielno - odc. 167 Odlot Monachium - odc. 4 Rekord Guinnessa Monte Cassino - odc. 37 Powóz zajechał Moskwa - odc. 278 Sylwester bez granic Mrągowo - odc. 86 Kantry Kurde Murzasichle - odc. 29 Złote kierpce; odc. 365 Sprawa dla redaktora Nowy Targ - odc. 56 Ferdosik Obcęgowo - odc. 163 Humor telewizyjny (miejscowość fikcyjna)
Oborniki Śląskie - odc. 358 Zwierzę medialne Olsztyn - odc. 140 Cios w nos Oława - odc. 2 Wiara czyni cuda; odc. 253 Salomon Baba Opole - odc. 227 Bezpieczeństwo i higiena życia; odc. 256 Marsz Paryż - odc. 27 Kreatura mody; odc. 260 Podróżnik; odc. 305 Krótki dzień pracy Parzymięchy Dolne - odc. 38 Ciemna randka (miejscowość fikcyjna)
Pekin - odc. 264 Zerwane więzi Piła - odc. 140 Cios w nos Posuwałki - odc. 177 Pogoda (miejscowość fikcyjna)
Praga - odc. 4 Rekord Guinnessa Puck - odc. 236 Smak życia Pyzówka - odc. 365 Sprawa dla redaktora Radom - odc. 117 Akademia Umiejętności; odc. 266 Ferdynand K.; odc. 350 Cztery noce z Marią Rzeszów - odc. 168 Wniebowzięci; odc. 220 Szkielet fon Bibersztajna; odc. 305 Krótki dzień pracy; odc. 356 Stąd do wieczności; odc. 360 Jajko pokoju Rzym - odc. 360 Jajko pokoju Sandomierz - odc. 204 Trendi Sejny - odc. 58 Kazachstańskije Wieciera Serock - odc. 128 Waldek Tour Sieradz - odc. 219 Zaczadzony umysł; odc. 227 Bezpieczeństwo i higiena życia Skierniewice - odc. 362 Więcej lepiej taniej weselej Słupsk - ?
Sochaczew - odc. 256 Marsz Solec Kujawski - ?
Sosnowiec - odc. 66 Hiperferdex; odc. 226 Stypa Sulistrowiczki - odc. 269 Szczupak Suwałki - odc. s1 Wielki bal; odc. 189 Emigranci Szczecin - odc. 140 Cios w nos Szczytno - odc. 346 Po prostu być Tłuszcz - odc. 87 Protest Szoł Toruń - odc. 256 Marsz Trzebiatów - odc. 248 Ogór Warszawa - odc. 26 Klątwa Tutenchama; odc. 140 Cios w nos; odc. 227 Bezpieczeństwo i higiena życia; odc. 346 Po prostu być; odc. 362 Więcej lepiej taniej weselej Wąchock - odc. 88 Korzenie; odc. 131 Wata Mariana; odc. 187 Lunatyk Weimar - odc. 359 Dług Wisła - odc. 169 Zatruta strzała Władysławowo - odc. 51 Zrób sobie Babkę Włodawa - odc. 274 Złota rączka Wrocław - odc. 140 Cios w nos; odc. 322 Sylwester narodów Wyszków - odc. 177 Pogoda Zad*&ie Wielkopolskie - odc. 239 Grunt to rodzinka (miejscowość fikcyjna)
Zakopane - odc. 140 Cios w nos; odc. 307 Ufo Zgorzelec - odc. 305 Krótki dzień pracy
Z podobną częstotliwością jak Rzeszów pojawia się Bydgoszcz, między innymi Paździoch miał kiedyś na tamtejszym dworcu budkę z zapiekankami, jakaś ciotka Halinki ześwirowała, chłopu w Bydgoszczy od zmutowanych kurczaków wyrosły cycki, było pewnie coś jeszcze.
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
To jak już wymieniamy miasta, w którymś odcinku był Szczecin, a moje miasto było wymieniane na pewno 3 razy, być może więcej, szkoda, że raz negatywnie , ale chyba (poza Wrocławiem oczywiście) najczęściej wymieniany jest Rzeszów
_________________ Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.
a pamiętacie słupsk,żona mendy jechała tam na pogrzeb i mieszka tam lekarz u którego był ferdek czyli alojzy świderek.A wg mnie rzeszów pada bo to troche zad*&ie na drugim końcu polski
_________________ BABKA GDZIE JEST RENTA!!!!
DAj mi spokój kanalio
_________________ Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.
E tam czyli nigdy nie padło w serialu Bo aż się zdziwiłem, że nigdy nie zwróciłem uwagi na ten fakt z życia Ferdka, mimo że oglądałem chyba wszystkie odcinki.
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.