Postać Mariolki jest mi zupełnie obojętna, czasami rzuci jakimś dobrym tekstem, a tak to zazwyczaj przewija się gdzieś w tle siedząc w kuchni albo w living roomie przy telewizorku. W odcinku "Ciemna randka" świetnie szydziła z Waldka razem z Paździochem No i zawsze wkurzali mnie jej chłopacy typu Łysy, strasznie tandetne były te postacie i pod względem tekstów i charakteryzacji.
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
Lubie mariolke jest bardzo fajna pamietam odcinek jak ogladala z Ferdkiem najglupsze ogniwo XD i sie nasmiewala ze szczuki ale byly jaja no poprostu jak strusie az cholera plakalem ze smiechu, a co do mariolki to bardzo pozytywna postac lubie jej zwariowany charakter podoba mi sie takze pod wzgledem fizycznym ma twarz o niezwykle sympatycznym wyrazie, co tu duzo gadac lubie dziewczyne i niech sie nikt nie wazy zlego powiedziec bo bedzie zle!!!!
No Mariolka w sumie taka cicha woda- niby jest w serialu, ale rzadko ma jakąś większą rolę. Czasem coś powie, ale zazwyczaj jest tą postacią drugoplanową. Choć jakoś sobie nie wyobrażam serialu bez niej.
niby jest w serialu, ale rzadko ma jakąś większą rolę
I całe szczęście, jej aktorstwo dziwnym trafem wiele straciło
Faktycznie, niby na nią narzekamy,ale bez Mariolki ten serial byłby dość dziwny, brakowałoby jednej postaci.
_________________ 'When you call my name it's like a little prayer'
Brakowałoby bo przyzwyczaiła nas swoją obecnością od pierwszego odcinka i tak zostało po dzień dzisiejszy. Choć swego czasu (nie pamiętam w którym sezonie) pojawiała się na prawdę rzadko.
Postać ta w dwóch pierwszych odcinkach 13 serii jest dobrym uzupełnieniem serialu.
Po kryzysie jakim był drażniący styl postaci, kreowany dotychczas przez Yokę, widać iż bardziej postarała się ekipa nad rolą dla Mularczyk.
No i bardzo dobrze. Chyba nie znieślibyśmy Jolasix2 ..
Ale widać,że ujawnił się wcześniejszy,zażegnany już problem Mariolki. Tutaj haczyk nie tkwił w grze Basi Mularczyk, ale w scenariuszu i roli dla niej. Oczywiście niektórzy (ja też zresztą) uważali, że winna jest sama aktorka.
Nie wiem, jak innym, ale mnie się bardzo podoba nowy wizerunek Mariolki, widać ten złośliwy charakterek i przynajmniej charakteryzatorzy nie kładą na niej tej żałosnej tapety.
_________________ 'When you call my name it's like a little prayer'
Zdecydowanie Mariola w tym sezonie jest lepsza. Widać podobieństwo do Ferdka, oczywiście do teraźniejszej kreacji. Co najważniejsze wreszcie kiedy słucha się jej jest okazja do śmiechu, kiedyś tylko żenowała. A odcinek poświęcony jej i poszukiwaniom męża dla niej (coś jak klon odcinka "Waldemar") był już w ogóle pogrzebaniem wizerunku córki Kiepskiego. Teraz wreszcie to znacząca postać!
Kiedys piekna, teraz zwyczajna. Szkoda, ze w serialu brak jest jej chłopaka, teraz najblizej z Joasią (nie wychodzi jej to na dobrze, zaczyna sie zachowywac tak samo idiotycznie jak żona Waldka). Z niej juz nic nie bedzie, nie widze na to szans.
Teraz wiadomo że nie...kiedyś typowa nastolatka z problemami życia i zgredzikiem
była siostrą Waldka i nie raz prowadziła z nim kłótnie (Weź ty mnie nie wnerwiaj głupia jedna, albo Cicho tłuku rozwalały )
Mówię w czasie przeszłym bo dla mnie się kiepscy niestety skończyły.
Kiedyś jej postać była dużo lepsza niż teraz. Taka typowa nastolatka z problemami miłosnymi i Łysym. Teraz podchodzi już pod 30-stke i nic nie wnosi do serialu
_________________ "Udzielać się na forum to każdy jeden umie, ale robić to nie ma komu"
Kiedyś miała lepsze kwestie,kochała łysego i potrafiła sie bardziej wcielić w córke.Ale teraz wydoroślała i zrobiła się zajedwabista laska z niej typowa Słowianka.Piękna jest.
Ale jak teraz gra to mało mówna jest poprostu siedzi i nic praktycznie nie mówi.To już Jolasia więcej gra.
Postać jak dla mnie obojętna, nigdy nic specjalnie śmiesznego nie wnosiła. Kiedyś miała taką naturalną "dziewczęcą" urode, więc można było ja uznać za ozdobe serialu, ale niestety, wiek robi swoje. Co do jej gry, to na początku grała dosyć przyzwoicie, później zaczeła sie robić coraz bardziej wyszczekana, ale dało sie ją znieść. Odkąd funkcje reżysera objął Yoka, zaczeła grać co raz bardziej sztucznie. Ostatnimi czasy jest nawet kreowana na "pupcie2" co dla mnie jest całkowicie niesmaczne.
Moim zdaniem Mularczyk mogła by odejść z serialu, myśle że produkcja wiele by na tym nie straciła.
_________________ To jest pożądny dom, tu żadnych książków nima.
Ostatnio zmieniony przez Stachu 2012-04-21, 08:50, w całości zmieniany 1 raz
O tak i nie ma co porównywać jej do Jolaśki bo Jolaśka to jest dno a Mariolka jest w porządku,no może też czasami wkurza,ale tylko czasami a nie tak jak Jolaśka która wkurza niestety zawsze i czy mógłby wreszcie być jakiś odcinek w 15 serii bez jej udziału ? Bo już 8 było i ona w każdym.
Moim zdaniem Mularczyk mogła by odejść z serialu, myśle że produkcja wiele by na tym nie straciła.
O nieee, raczej tego bym nie poparła. Co jak co, ale Mariolka nie mogłaby odejść, to niedopuszczalne. Już lepiej by było gdyby Waldek nie wrócił do serialu i nie przypałętał ze sobą tej swojej Jolaśki. Wtedy wszyscy byliby trochę bardziej zadowoleni. i jakść serialu byłaby znacznie lepsza. A Mariolkę zostawcie w spokoju, to jest perła jak zaznaczył The Iceman.
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-04-21, 12:43, w całości zmieniany 2 razy
Takiej postaci nie można się pozbyć ot tak. Już raz zrobiono to z Waldusiem (a raczej on sam ). Mariola jest od początku serialu i też przyzwyczaiłem się do niej. ale to moje skromne zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać
Była od początku ale w tych początkowych sezonach grała bardzo rzadko a jej kwestie ograniczały się do jednozdaniowych odzywek. Po prostu Okił miał świadomość małego talenta tej dziewczyny a Yoka tej świadomości nie ma i robi z niej główną gwiazdę.
W ogóle wiecie jaki był pierwszy żart ŚWK ? Casting na Mariolkę !
Nie wiem czy zauważyliście ale oni wszystko już robią aby ukryć ciąże Mariolki np w scenie jak wchodzili do Paździochów to Halinka ją zasłaniała a jak siedzieli i oglądali to Mariolka za fotelem siedziała...
Nie wiem czy zauważyliście ale oni wszystko już robią aby ukryć ciąże Mariolki np w scenie jak wchodzili do Paździochów to Halinka ją zasłaniała a jak siedzieli i oglądali to Mariolka za fotelem siedziała...
A Twoim zdaniem, powinni pokazywać ją w ciąży? Przecież bohaterka w ciąży nie jest, tylko aktorka, która ją gra.
Przeniosłem post Victora58 do odpowiedniego tematu - Johnny Cage
Ostatnio zmieniony przez Johnny Cage Wczoraj 22:53, w całości zmieniany 1 raz