Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Ludzie Chudego
Autor Wiadomość
sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-05, 21:45   Ludzie Chudego

Za chwile koniec, wiec korzystając z reklamy wyrażę swoją opinię o pierwszym odcinku. Zaczęło sie niepozornie, ale teraz rozkrecili sie tak, ze pękam ze śmiechu. Napewno obejrzę kolejne odcinki, pierwszy 9/10

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-09-05, 21:50   

O czym był pierwszy odcinek? I jakie były największe jajca? Może dadzą na iplę...

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-09-05, 22:05   

Elvis Scatter napisał/a:
I jakie były największe jajca?

Jajców to tam żadnych nie było. A serial słaby, do tego stopnia, że w końcu przełączyłem. Więc tak: nudna akcja (w zasadzie brak jakiejkolwiek akcji), denne teksty. Do tego, nudny wątek żony Chudego. To miał być serial komediowy a wyszła taka obyczajówka. Nie wiem czy Żak jest w formie, jeśli nawet, to w tym serialu nie ma się jak wykazać. Kolejnych odcinków oglądać nie zamierzam i nie polecam. Wolę stare dobre jaja w serialach "ŚWK" (odcinki do 2007 roku), "Szpital na perypetiach" i "Miodowe lata".

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-09-05, 22:10   

Muszę przyznać, że jestem zaskoczony. Po słabym początku byłem pewien, że to kolejna nieudana polsatowska produkcja, ale im dalej tym lepiej i po ok 15 minutach odcinek się rozkręcił. Oby kolejne były jeszcze lepsze. Póki co moja ocena 7/10.
Ostatnio zmieniony przez Czak Noris 2010-09-05, 22:13, w całości zmieniany 2 razy  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-09-06, 09:55   

Wczorajsze odcinki są na Ipli jak ktoś chce.

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-09-06, 10:50   

paździoch91 napisał/a:

A wczoraj te dwa złączyli w całość, czy jak?

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-09-06, 13:46   

No dobra, obejrzałem te dwa odcinki na ipli. Na pierwszy plan rzuca się kiepska czołówka, zrobiona jest wręcz amatorsko. Będę oglądał ten serial ze względu na Żaka - aktor znany i ceniony, a do tego trzyma się w niezłej formie. Tak jak pisze paździoch91, Ludzie Chudego to taka obyczajówka. Mało jaj, ale właśnie jako obyczajówka na luzie wypada całkiem dobrze. Oczywiście nie może równać się z takimi produkcjami jak Fala Zbrodni, czy nawet Plebania (choć ten serial nie jest skierowany do wszystkich widzów), ale z ręką na sercu daję 8/10. Szkoda, że serial nakręcili w formacie panoramicznym (16:9) - po prostu mało widać. I na plus idzie w miarę dobra charakteryzacja. Nie to co w Kiepskich... tona makijażu, mizerna czupryna, i tak dalej. Przyczepić mogę się również do rekwizytów. ABS (plastik) aż daje po sobie znać, szczególnie jeśli chodzi o pistolet Desert Eagle. To także duże niedopatrzenie, bo mało która policja na świecie używa tej broni, a już na pewno polska policja nigdy nie widziała na oczy takiego wynalazku :-p Może zrobili to do śmiechu, że glina łazi z wielkim gnatem, ale powinien czymś się wyróżniać (plastikowy pistolecik? Mogli dołożyć kilka stówek i kupić metaliczną perełkę).

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-09-06, 17:08, w całości zmieniany 1 raz  

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-06, 15:28   

fan ferdynanda napisał/a:
paździoch91 napisał/a:

A wczoraj te dwa złączyli w całość, czy jak?

Wydaje mi się, ze pierwszy pilotażowy odcinek był 2- godzinny, a od przyszłego tygodnia będą puszczali po dwa

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-09-06, 16:08   

paździoch91 napisał/a:
Jajców to tam żadnych nie było. A serial słaby. Wolę stare dobre jaja w serialach "ŚWK" (odcinki do 2007 roku), "Szpital na perypetiach" i "Miodowe lata".

Zgadzam się w 100% Właściwie nic mnie nie rozśmieszyło... To jest serial komediowy?! o//
Kiepska obyczajówka. Do tego jęki tej kobiety (nie wiem kim ona była :D ) byłe irytujące
Ostatnio zmieniony przez jblaze 2010-09-06, 16:09, w całości zmieniany 1 raz  

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-12, 21:04   

Dzisiejszy odcinek słabszy, ale podobała mi się ta nowa ekipa (Zelt itd.) a właściwie ich nieporadność, po za tym chyba nie było nic śmiesznego, no moze jak na koniec chcieli by ten gościu wyrzygał tabletki , chyba następny odcinek będzie lepszy, tak przynajmniej wnioskuję po zapowiedzi, akcja się rozwinie pewnie trochę. oglądało sie dosyć przyjemnie, ale dzisiaj bardziej jako obyczajówke z elementami humoru 7/10

Jak dla mnie drugi odcinek rządzi, wtedy mozna było sie uśmiać 8-)
Ostatnio zmieniony przez sobol 2010-09-12, 21:06, w całości zmieniany 2 razy  

locka 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-12, 22:44   

Pierwsze dwa odcinki dobre choć postać żony Chudego tragiczna 7/10. Trzeci odcinek kiepski 4/10
Ostatnio zmieniony przez locka 2010-09-12, 22:44, w całości zmieniany 1 raz  

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-09-12, 23:57   

A mi 3 podobał się najbardziej. Fajny był tekst Chudego: "Muszę jeszcze zajrzeć do starego". Wchodzi "Stary", a Chudy " Do starego archiwum". :mrgreen: Dzisiejszy odcinek oceniam 8/10.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-09-13, 13:42   

Czwartego nie oglądałem, ale trzeci był całkiem fajny. Edyta Olszówka (Barbara) w dwóch poprzednich odcinkach była jeszcze do wytrzymania... Nigdy nie lubiłem tej aktorki i myślę, że wystarczy kilka odcinków z nią. Ten aptekarz był świetny (jeden z niewielu śmiesznych momentów). I dalej jestem w przekonaniu, że Ludzie Chudego to nie serial komediowy.

8/10

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-13, 16:14   

Czwarty dopiero za tydzień, teraz puszczają tylko jeden odcinek, dwa były tylko w pierwszym tygodniu.
Musimy zajrzeć do starego..... do archiwum starego :mrgreen: Ten tekst mnie rozwalił a zapomniałem o nim zupełnie

Parco 
Boczek
W mordę jeża!

Wysłany: 2010-09-13, 16:15   

Było się z czego pośmiać ja akurat trafiłem na tą dalszą część i powiem że też się uśmiałem.

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-09-19, 21:02   

Dzisiejszy odcinek gorszy od 3 poprzednich, ale nie był zły. Oceniam 6,5/10. Kolejny zapowiada się bardzo interesująco.

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-19, 21:04   

Dziesiejszy odcinek świetny, jak tego Zarembę za oknem trzymali, to myślałem ze padnę ze śmiechu, dobre były akcje tej grupy Chudego (Zelt itd.) a właściwie ich idiotyzm :mrgreen: , albo jak tego świadka przygnietli drzwiami od kibla, a potem nic nie pamietał, ogólnie przyjemnie się oglądało 9/10

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-09-19, 21:08   

sobol napisał/a:
jak tego Zarembę za oknem trzymali, to myślałem ze padnę ze śmiechu

Racja to było świetne. To może dam nawet 7/10. :-D

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-09-30, 21:05   

Odcinek piaty zeje**sty, 9,5/10 fabuła i dialogi genialne

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-09-30, 22:00   

sobol napisał/a:
Odcinek piaty zeje**sty, 9,5/10 fabuła i dialogi genialne

Ja nie miałem czasu obejrzeć, ale chyba w soboty lecą powtórki to na pewno nie zapomnę.

creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-10-11, 14:44   

ogladałem wczoraj pierwszy raz ten serial i powiem , że było sie z czego usmiać.
Cezara Zak dobrze gra ;d
mysle , ze jest to udany serial
hmm leci tylko jeden odcinek w Niedziele ??

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-10-11, 21:45   

Tak w każdą niedziele jeden odcinek. Co do wczorajszego, to poprzednie były lepsze, ale ten tez był całkiem całkiem. Lubię ten serial, można go sobie obejrzeć na luzie, i czasami nieźle sie uśmiać.

creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-10-14, 14:12   

The Iceman napisał/a:
No dobra, obejrzałem te dwa odcinki na ipli. Na pierwszy plan rzuca się kiepska czołówka, zrobiona jest wręcz amatorsko. Będę oglądał ten serial ze względu na Żaka - aktor znany i ceniony, a do tego trzyma się w niezłej formie. Tak jak pisze paździoch91, Ludzie Chudego to taka obyczajówka. Mało jaj, ale właśnie jako obyczajówka na luzie wypada całkiem dobrze. Oczywiście nie może równać się z takimi produkcjami jak Fala Zbrodni, czy nawet Plebania (choć ten serial nie jest skierowany do wszystkich widzów), ale z ręką na sercu daję 8/10. Szkoda, że serial nakręcili w formacie panoramicznym (16:9) - po prostu mało widać. I na plus idzie w miarę dobra charakteryzacja. Nie to co w Kiepskich... tona makijażu, mizerna czupryna, i tak dalej. Przyczepić mogę się również do rekwizytów. ABS (plastik) aż daje po sobie znać, szczególnie jeśli chodzi o pistolet Desert Eagle. To także duże niedopatrzenie, bo mało która policja na świecie używa tej broni, a już na pewno polska policja nigdy nie widziała na oczy takiego wynalazku :-p Może zrobili to do śmiechu, że glina łazi z wielkim gnatem, ale powinien czymś się wyróżniać (plastikowy pistolecik? Mogli dołożyć kilka stówek i kupić metaliczną perełkę).

dobry jesteś , ubolewasz ze w panoramie krecą.
Jest 21 wiek i wszystko kreci sie w panoramie 16:9, 4:3 to gówniana przeszłość
Ostatnio zmieniony przez creaultra 2010-10-14, 14:12, w całości zmieniany 1 raz  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-10-14, 14:27   

Cytat:
Jest 21 wiek i wszystko kreci sie w panoramie 16:9, 4:3 to gówniana przeszłość

Czepiasz się. Jakbym tego nie zauważył. Mam prawo nie lubić panoramy. Jak nie masz niczego ciekawego do powiedzenia, to nie zabieraj głosu.

Poza tym, już się do tego przyzwyczaiłem 8-) I serial na dodatek trzyma poziom, ale nie podoba mi się ten wątek z koleżanką żony Tadka.

EDIT:

Ah tak, chodzi mi o Barbarę :-? Jakieś nowe postacie by do dali. Wiem, wiem, to dopiero siódmy (tak?) odcinek, ale to JUŻ staje się irytujące.

Chciałbym jeszcze dodać, że ten Michał Żurawski idealnie pasuje do roli takiego gliniarza. Obsada zła nie jest.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-10-14, 14:38, w całości zmieniany 2 razy  

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-10-17, 21:05   

ten serial jest genialny, dzisiejszy odcinek super. Mało nie padłem jak Marian przytulał się do Łukasza podczas rozmowy, akcja z obrazem, jak Marian po nim rysował, a potem okazało się ze to oryginał :mrgreen: 8/10

Odpowiedz do tematu