Znalazłem zobaczcie o tej pory nie mam samochodu, a ostatecznie, przez tyle lat, mogłabym. Nie mam komórki ani tego diabła komputera. Nie chcę być niewolnikiem pewnych rzeczy. Ktoś zapytał mnie kiedyś: „A jakimż to niewolnikiem lodówki można być?” Jak to jakim – ile razy trzeba tam zaglądać, czyścić, coś kłaść. A co ja tam mogę wkładać? Gospodarstwa nie prowadzę, 5 deka szynki na śniadanie – na to mi lodówka nie jest potrzebna.
W autobusie o numerze 1840, który kursuje na linii nr 74 znajduje się tabliczka upamiętnająca Krystynę Feldman, oddaną pasażerkę poznańskiej komunikacji. Tabliczkę umieszczono na miejscu, na którym najczęściej w tym pojeździe siadała.
Taka mała ciekawostka.
Dodam że maja babcia i dziadek spotkali Panią Feldman w tramwaju.
Możliwe że ja także ją widziałem, ale nie jestem przekonany czy to była ona.
Krystyna Feldman to naprawdę świetna aktorka, genialnie zagrała i Babkę i Nikifora. Trzeba oddać hołd tak wspaniałym kreacjom tej aktorki. Jako Babka była niezastąpiona i idealnie dobrana do roli! Szkoda, że już nie żyje...
Krystyna Feldman to naprawdę świetna aktorka, genialnie zagrała i Babkę i Nikifora. Trzeba oddać hołd tak wspaniałym kreacjom tej aktorki. Jako Babka była niezastąpiona i idealnie dobrana do roli! Szkoda, że już nie żyje...
Cieszmy się,że żyła prawie 91 lat a to wcale nie jest tak mało,mało komu udaje się dożyć takiego wieku,np.niedawne odejście Ireny Jarockiej czy Bogusława Meca,czyli ludzi,którzy byli dopiero po 60.Niektórym jednak udaje się przeżyć jeszcze więcej,np.Irenie Kwiatkowskiej udało się przeżyć ponad 98 lat a Danuta Szaflarska jak na razie ma 97 lat i również 97 skończy w listopadzie Nina Andrycz.Feldman miałaby dzisiaj 96 lat a więc czemu nie mogłaby nadal żyć,ale i tak myśle,że nie chciałaby grać w nowych odcinkach,bo ich poziom jest za niski.Pani Feldman na szczęście grała w ŚWK gdy serial był w swojej szczytowej formie i zawsze podnosiła poziom danego odcinka,a więc może nadal by tak było ? Ciekawe jak Rozalia zareagowałaby na powrót Waldusia i co by powiedziała o tej jego Jolaśce.