Wysłany: 2011-03-07, 17:33 E-mail do twórców serialu
A więc chciałbym podobnie jak większość, by w Kiepskich zaszły wreszcie zmiany. Aktorzy są, więc nic nie stoi na przeszkodzie by serial wrócił na dawny poziom. Trzeba wreszcie nakierować scenarzystów. Bo to właśnie po ich stronie leży cała wina. Posłuchajcie tylko Sobiszewskiego w w jednym z wywiadów. Mówił w nich, że celowo zmieniono Kiepskich z serialu bardziej jajcarskiego na mniej komediowy, by wsród widzów wzbudzał więcej przemyśleń.
Więc potrzebny jest mi mail do ktoregoś z twórców. Najlepiej bezpośredni. jeśli ktoś owy adres posiada, to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. Bo to w trosce o ten piękny(niegdyś) serial.
Załóżmy że jakimś cudem zdobyłeś ten adres,i co?Nie oszukujmy się,nawet jeśli im nagadasz jak powinień wyglądać serial to nic nie da,nie ma co się łudzić.Oni i tak zrobia co będą uważali za słuszne.Myslisz ze jednym telefonem/mailem coś zdziałasz?
Wiesz ja też bym chciał żeby Kiepscy znów byli śmieszni jak kiedyś,ale niestety jest jak jest i trzeba życ dalej.
_________________ Ja będe nagi nagi na gitarze grał...
Daj sobie z tym spokój. Żaden poważny twórca, nie będzie słuchał internauty. Robią to, co im odpowiada i tak pozostanie, więc sobie odpuść. Nie ma sensu zajmować ich czas i męczyć mailami, bo to i tak nic nie pomoże, a najwyżej zniechęci twórców do fanów.
Jak koledzy wyżej. Sobiszewscy mają swoje marne wyobrażenia na temat serialu. Zrobią co zrobią, wezmą kasę i nie będzie ich obchodzić czy ci się podoba czy nie, skoro oglądalność mają na poziomie 1.9miliona osób - to i tak dużo w porównaniu z niektórymi serialami. Nie masz co się łudzić.
@edit Choociaż, czemu nie. Wiecie co zrobie teraz? Zadzwonie tam.
Ostatnio zmieniony przez kamiqii-k44 2011-03-23, 12:10, w całości zmieniany 2 razy
Ja to myślę by zrobić wielką listę, petycję i napisać do Okiła lub Polsatu/ekipy robiącej serial, o powrót oczywiście. zobaczymy co nam (lub nie) odpisze. Niech ktoś kto ma czas weźmie kartkę papieru, siądzie i napisze petycję. Umieści ją tu na forum a my się pod tym podpiszemy jako fani sitcomu. Wyśle się ją za pokwitowaniem odbioru i poczekamy na odpowiedź. Jako twórcy powinni nam odpisać, tym bardziej, że pismo pójdzie z forum i od ludzi, którzy ten serial kochają.
Wysłany: 2011-03-23, 23:50
Johnny Cage napisał/a:
Ja to myślę by zrobić wielką listę, petycję i napisać do Okiła lub Polsatu/ekipy robiącej serial, o powrót oczywiście.
Ale przecież powrót Okiła niewiele zmieni, jeśli SCENARIUSZE dalej takie będą. Tu jest pies pogrzebany - Sobiszewskim się we łbach poprzewracało i gnioty piszą. Przecież zarówno oni, jak i Yoka napisali dużo super odcinków. Tylko teraz chcą "leczyć" naród. Więc pisanie scenariuszy trzeba dać innym ludziom, bo te ostatnie "dzieła" to o pomstę do Niebios wołają strasznie głośno.
Ostatnio zmieniony przez Gość 2011-03-23, 23:51, w całości zmieniany 1 raz
Petycja dotycząca powrotu Okiła jak dla mnie zupełnie bez sensu. Szkoda roboty, bo to i tak nie przyniesie niczego, poza rozczarowaniem.
On odszedł dobrowolnie z ATM i teraz ma własną firmę producencką, więc nie liczcie na to, że zostawi swój biznes, w którym on decyduje co robić na rzecz serialu, który obecnie upada. On się teraz realizuje w "Dlaczego Ja?" i "Trudnych sprawach" i jak widać z powodzeniem, skoro ten drugi serial jest liderem oglądalności w swoim paśmie. To jak kto te produkcje odbiera, to już zupełnie inna sprawa. Ja się jemu nie dziwię, że odszedł. Postanowił odetchnąć i zmienić coś w życiu, a nie stale produkować ten serial. Teraz ma inne spojrzenie na wszystko, nie ma tej monotonii, więc lepiej dać mu spokój i go nie męczyć. To już zamknięty nieodwołalnie etap w jego życiu.
Okil w 2006 roku dostał polskie obywatelstwo, a w 2007 sam dobrowolnie odszedł z ATM-u, więc teraz robi sobie, co chce i proszenie go, aby wrócił do reżyserowania nic nie da. Przyznam, że dla mnie odcinki w reżyserii Okila mają taki specyficzny swojski klimat. Nie wiem, jak to ująć, brak mi słów.
Ze scenarzystami też raczej niewiele się wskóra, Sobiszewski w wywiadzie powiedział, że jak się wam nie podoba, to wymyślcie lepsze. Tak więc d*&a, ale można spróbować, jak kto chce.
Ostatnio zmieniony przez Splasher 2011-03-24, 01:34, w całości zmieniany 1 raz
Khamidov to już na pewno nie wróci, ale wywalenie Yoki jest jak najbardziej możliwe. Tyle, że to by nic nie dało moim zdaniem.
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Dajcie już spokój... Khamidov odszedł z ATM-u i ma własną firmę. A Yoka jest sprawdzony w kwestii ŚWK to już od dawna pracuje z serialem jako scenarzysta a jako reżyser od trzech lat i nikogo lepszego na jego miejsce raczej nie ma.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ja wiem, że to nic nie wskóra, ale na pewno też nie zaszkodzi, gdy podpiszę się pod tym postem. Ja osobiście cieszę się, że są tutaj ludzie, którzy tak starają się ratować ten serial (chociaż z marnym skutkiem)
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat