Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Kiepscy to już nie to
Autor Wiadomość
Qba 
Boczek

Wysłany: 2011-07-10, 16:06   

Mnie to nie śmieszy i takich niezadowolonych fanów jest więcej. Ale nic nie możemy zrobić.
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.

:mrgreen:

:-D

davvids 
Halinka
I love Speedway :*

Wysłany: 2011-07-12, 14:32   

Cytat:
W 12 sezonie też już było bardzo źle, ale 13 sezon to już TRAGEDIA.

A mi się tam Dwunastka podobała. Zresztą tak jak i Jedenastka i Dziesiątka :) Może nie były tak bardzo śmieszne, lecz można na nie było patrzeć z przyjemnością (czyt. ja na nie patrzałem z przyjemnością). No ale Trzynastka to już niziutko, niziutko...

Pomalutku, po cichutku, powolutku, aż to skutku. Miłe słówko, komplemencik, bombonierka i prezencik. Sratki, kwiatki, duperele- dajesz mało, bierzesz wiele. Ale jaja, ja pierdziele.
Ostatnio zmieniony przez davvids 2011-07-12, 14:33, w całości zmieniany 1 raz  

DragonPL 
Halinka

Wysłany: 2011-07-17, 07:12   

13 sezon nawet wporzo. Nie był on hitem, ani powalającym sezonem, poprostu wyszło jak wyszło. Może im nie za bardzo podoba się kontrakt z Polsatem na 22 minuty, może wolą zrobić dłuższy i ciekawszy odcinek, albo by scenki podłużali. Dla mnie w każdym sezonie było parę fajnych odcinków, a nawet super.

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-07-17, 12:35   

Między innymi dzięki takim osobom jak my, czyli fanom ŚwK, którzy oglądamy każdy odcinek w telewizji, mimo ich jakości, ten serial jest ciągle realizowany i ma taką oglądalność. Osobiście cieszę się bardzo z tego ;-)

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2011-07-17, 13:00   

A ja jestem zażenowany, jak można coś takiego oglądać.

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-07-17, 23:03   

Oglądam , bo jestem fanem. Nie oglądam, więc nie jestem fanem. Tak przynajmniej po części myślę.

MrArti97 
Halinka
MrArti97

Wysłany: 2011-07-17, 23:14   

Ja tez tam oglądam nie zważając na "obecny poziom" i będe wierny Kiepskim do końca :)

www.youtube.com/ARTIunderground

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2011-07-18, 14:22   

Jak dla mnie te najnowsze sezony to wstyd i żenada. Nie wiem jak wy, ale ja mam dość oglądania kiepskich, których obecnie poziom jest tragiczny m.in. ze względu na masakryczną ilość greenboxów, sztuczne zachowanie i nieśmieszne dialogi, żenujące piosenki, których jest zdecydowanie za dużo, bardzo słabi aktorzy drugoplanowi no i fakt, że z kiepskich próbuje się robić tani serial sf (jakieś statki, magia itd.). Dobre pomysły na odcinki wyczerpały się już dawno tak samo zresztą jak wykonanie, które obecnie jest...co tu dużo mówić do dupy. Dla mnie ten serial skończył się kilka lat temu, a teraz jest tylko nieudolna próba ciągnięcia tego wszystkiego jadąc na wcześniejszej dobrej opinii kiepskich z tym, że ludzie już się poznali na nowych odcinkach co widać choćby po oglądalności.

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-07-18, 14:25   

Kiepscy skonczyli sie okolo 307 odcinka, obecne ogladam tylko z sentymentu i wszechogarniajacej nudy.

Kiepski K0neser 
Edzio Listonosz
Bum cyk cyk

Wysłany: 2011-07-26, 16:00   

Mi też było Waldka brak, ale na szczęście już wrócił.
Według mnie Kiepscy się aż tak pod nie obecność Waldka się nie pogorszyli.

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-07-28, 10:12   

Muszę zgodzić się z jednym z przedmówców. W 12 sezonie zdarzały się raz gorsze, raz lepsze odcinki, ale 13... Poza pierwszym odcinkiem i "Uczniem..." reszta jakoś do mnie nie przemówiła. Zawsze będę oglądał ŚWK( dzień bez przynajmniej 1 odcinka to dzień stracony), ale ile jeszcze będzie można to ciągnąć? Poziom jednak spada z serii na serię i mimo wszystko liczę, że ten 14 sezon będzie ostatni.

kamikaze316 
Boczek
Kanalia

Wysłany: 2011-11-12, 00:16   

Przestałem oglądać....ze względu na moją sklerozę nie wtoczę który sezon mi się podobał bo zwyczajnie zapomniałem który odcinek to który sezon, ale najlepszy był pierwszy (tu pamiętam bo logiczne że 1 sezon to kolebka) i ten gdzie jest odcinek Fryzjer, kolke mizerere, puste butle itp.itd. Później zaczynają się greenboksy, i powoli serial stacza się na dno. Kiedyś haczyk tkwił w prostocie, a teraz technologia, i to zabiło ten serial, wiek aktorów też ma dużo do powiedzenia.

kiemon 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-12-01, 20:42   

Denerwuje mnie to, że wszyscy krytykują obecny poziom kiepskich : ) . To jest inteligentny serial ma swoje drugie lico, nawiązuje do problemów i ogólnych zachowań, gra aktorska jest teraz świetna ale trochę pomysły się wyczerpały chociaż nadal rozwesela ^ ^ . Kto za mną ręka w górę ! : )

hellcabber
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-07, 12:29   

tak się zastanawiałem ostatnio: gdyby alternatywny pierwszy sezon Kiepskich w 1998 r. składał się z odcinków obecnego sezonu 14 i postępował odwrotnie, czyli dziś oglądalibyśmy odcinki sezonu 1-ego jako premiery czy też byłyby one tak skrajnie zjechane? w sensie: czy dzisiejsza słabość odcinków wynika z przyzwyczajenia widzów do dawnych Kiepskich czy z faktycznego osłabienia poziomu serialu?
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-01-07, 12:30, w całości zmieniany 2 razy  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2012-01-07, 12:45   

Odpowiedź nasuwa się sama, nie ma co tu filozofować. Wystarczy porównać poziom pierwszych odcinków z poziomem tych najnowszych. Skazany na śmierć też zaczął się pieprzyć, ale nadrabiał grą aktorską i nie miał tak zrytych scenariuszy. I nadal fajnie się go oglądało, nie to co tutaj, że masz ochotę wyrzucić odbiornik za okno.

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-01-08, 14:31   

hellcabber napisał/a:
gdyby alternatywny pierwszy sezon Kiepskich w 1998 r. składał się z odcinków obecnego sezonu 14

Gdyby 14 sezon był pierwszym sezonem, nie zobaczylibyśmy kontynuacji.

Daro92 
Mariolka
W dupe węża!

Wysłany: 2012-01-09, 19:01   

PontifexMaximus napisał/a:
Gdyby 14 sezon był pierwszym sezonem, nie zobaczylibyśmy kontynuacji.

Ale zauważ, że w 14 sezonie pomysły na odcinki nie były najgorsze, tylko wykonanie tragiczne. W czasach gdy serial był na szczycie, nawet z najgłupszego pomysłu potrafili wycisnąć jak najwięcej.

Ferdynator2000 
Ferdynand Kiepski
Niewidzialna kanalia

Wysłany: 2012-04-07, 08:50   

Ba, reżyser i scenarzyści byli bardziej zaangażowani w to, co robią. Teraz, kiedy serial reżyseruje Patrick Y., twórcy zrobią jakieś g**no i idą do domu czekać na przelew.

Yascarr 
Mariolka
Bob Harlej!

Wysłany: 2012-04-07, 19:05   

Oczywiście, że Kiepscy to nie to samo. Wg mnie 13, 14 i 15 serii nie można zaliczać do tego kultowego serialu, bo jest mi okropnie wstyd za te obecne, żenujące odcinki. Powiedzmy sobie szczerze, tego się nie da oglądać. Jestem już prawie dorosły i dla mnie obecny poziom to g*wno, g*wno i jeszcze raz g*wno! Może gdybym miał 10-12 lat jak niektórzy użytkownicy na tym forum, też cieszyłbym się z nowych odcinków. Pozostaje jedynie śmiać się na siłę, albo schować twarz w dłoniach.

Świat według kiepskich 1999-2008
R.I.P [*]
Ostatnio zmieniony przez Yascarr 2012-04-07, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

Kazik151
[Usunięty]

Wysłany: 2012-04-07, 19:06   

Yascarr napisał/a:
Może gdybym miał 10-12 lat jak niektórzy użytkownicy na tym forum, też cieszyłbym się z nowych odcinków.

Ja ma tyle lat co ty, a nie które nowe odcinki mnie śmieszą, np. "Trzeba zabić tą miłość" czy "Plajtajszyn"...

Yascarr 
Mariolka
Bob Harlej!

Wysłany: 2012-04-07, 19:28   

Kazik151 napisał/a:
Ja ma tyle lat co ty, a nie które nowe odcinki mnie śmieszą, np. "Trzeba zabić tą miłość" czy "Plajtajszyn"...

Bardzo chętnie pośmiałbym się razem z tobą. Wytłumacz mi tylko proszę z czego? Z tego, że nowe odcinki nie mają żadnego sensu i są o d*pie marynie? Z tego, że siedzą przy jakimś stole ubrani na czarno i Boczek drze się "olaboga", zupełnie bez sensu? Z tego, że gra jakaś Lolasia i "Walduś", którzy swoimi nowoczesnymi tekstami typu "kuźwa", "rejczel" itp. mają wszystkich śmieszyć? A może mam się śmiać z tego, że Ferdek stał się jakimś dziadem bez życia, albo Boczek zachowujący się sztucznie, grając jakby był upośledzony? Co jest w tym śmiesznego? To, że przez pół odcinka wszyscy zwracają się do siebie tekstami "co? -g*wno!"? Mam się śmiać z tego, że odcinek jest o jakiejś rybie, którą na końcu zjada sztuczny kot? Ręce opadają, to już przestaje być irytujące i żenujące, to zaczyna być jakimś koszmarem bez końca! Co oni zrobili z tego serialu? Zaczyna mi już powoli brakować słów, żeby opisać to g*wno, po prostu ten serial jest tak beznadziejny, że żyć się człowiekowi odechciewa na samą myśl o nim. Pytam się was, z czego mam się cieszyć? Żeby chociaż jakieś śmieszne teksty były, ale nic, zero! Do tego wszystkiego dochodzą nawet takie małe szczegóły, jak telewizor na cały ekran, muzyczka w tle podczas zwykłej pogadanki. ŻE-NA-DA, wszystko zniszczyli, wszystko jest inne i gorsze niż było wcześniej. Nie ma już Kiepskich, jest TOTALNE ZERO!

R.I.P [*]

Matrixo 
Halinka

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-07, 20:48   

Taa... Nowe odcinki są do niczego... Bezsensowne i idiotyczne, to lepiej jak pokazywali by powtórki starych odcinków.

Yascarr 
Mariolka
Bob Harlej!

Wysłany: 2012-04-07, 22:28   

Matrixo napisał/a:
Taa... Nowe odcinki są do niczego... Bezsensowne i idiotyczne, to lepiej jak pokazywali by powtórki starych odcinków.

Domyślam się, że to była ironia. Mimo wszystko masz rację. Nowe odcinki to największy chłam jaki świat widział. Wolę oglądać stare, po kilka razy. Przynajmniej można było się szczerze pośmiać.

R.I.P [*]

Matrixo 
Halinka

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-07, 22:33   

Też racja, szkoda tylko że pamiętasz te odc. ale i tak potrafią rozbawić. Yoka robił nawet dobre odc. a teraz ? Co to ma być ?

KorK 
Edzio Listonosz
Mam pomysła!

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-07, 23:11   

Kazik151 napisał/a:
Yascarr napisał/a:
Może gdybym miał 10-12 lat jak niektórzy użytkownicy na tym forum, też cieszyłbym się z nowych odcinków.

Ja mam 14 i mnie to też nie śmieszy :evil: :-P

"Panie Edziu, gdzie jest moja renta babki, panie!?"

Odpowiedz do tematu