Pasmo krótkich filmów animowanych, emitowanych przez telewizję młodzieżową 4fun.tv tylko w poniedziałki o godzinie 15.00 (od 12 lat), od poniedziałku do czwartku o godzinie 20.00 (od 16 lat), w przerwach między teledyskami. W soboty i niedziele emitowany jest specjalny blok "The best of Kartony" o godz. 20.00 (od 16 lat) i 23.00( tylko niedziele, od 18 lat), gdzie pokazywane są najlepiej ocenione odcinki minionego tygodnia (w tych dniach nie są emitowane pasma o 15.00). Do tej pory odcinki "Kartonów" ukazały się na 9 płytach DVD.
W skład Kartonów wchodzą:
Czesiek hydraulik
Człowiek Biegunka
Generał Italia
Inspektor Erektor
Kapitan Bomba
Koleś Git
Kot Kaboom
Miś Filemon
Miś Push Upek
Osa Aldona i bąk Andrzej
Piesek Leszek
Pindol : Historia pewnego kurczaka
Pod gradobiciem pytań
Przychodzi baba do lekarza
Reggae Rabbits
Robot Chrobot
Stojący Wąż
Szarlotka i przyjaciele
Troo
Bardzo lubię to oglądać. Zawsze mnie rozśmieszają przygody Pieska Leszka i innych bohaterów. Moje ulubione produkcje to: Piesek Leszek, Generał Italia, Kapitan Bomba, Reggae Rabbits i Kurczak Pindol. Jaka jest wasza opinia na temat Kartonów?
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Ostatnio zmieniony przez Czak Noris 2010-02-11, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś to oglądałem. Zawsze dla mnie najlepsi byli "Czesiek hydrauli" i "Inspektor erektor" ale też lubiełem "Pod gradobiciem pytań" i "Człowiek biegunka". Teraz już tego nie oglądam i niektórych wymienionych przez ciebie kartonów nie znam.
Oglądałem tylko kilka i zdecydowanie nie przypadło mi to do gustu. Narysowane jak przez 10-latka, animowane jeszcze gorzej - ja rozumiem, że to specjalnie, ale i tak mi się nie spodobało. No i ten typ humoru absolutnie nie jest dla mnie.
Kapitan bomba-super serial co prawda poczucie chumoru może jednym nie przypaść do gustu ale mi się bardzo podoba najbardziej lubię choroążego głusia i kapitana bombę
Generał italia-Też fajny ale tylko nowe odcinki gdzie zmienili czołówkę bo ta stara była okropna najlepsze było jak lecieli na trytona
troo-też fajne choć w trochę dziwny sposób pokazali emo bo co jak co ale kilka emo widziałem ale tak wymalowanego to nigdy najberdziej lubię skaeta bardzo fjna jest ta muzyczka na końcowych napisach
Robot Chrobot i Pindol : Historia pewnego kurczaka
chyba są najlepsze z wybranych.
"Robot Chrobot" według mnie jest bardzo słaby, ale "Pindol" po prostu wymiata, szczególnie odcinki z Dostojnym Kocurem. Najlepsze są te ciągłe nawiązania do Marcina Prokopa.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]