Co sądzicie o tym serialu? Według mnie jest świetny i należy do moich ulubionych seriali. Rowan Atkinson genialnie wcielił się w rolę Jasia Fasoli. Te miny, te gesty - po prostu mistrzostwo. Szkoda, że powstało tylko 14 odcinków tego świetnego serialu.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Za każdym razem, kiedy wymieniam moje ulubione seriale komediowe, zapominam dodać "Jasia Fasolę". Może właśnie dlatego, że jest tak mało odcinków. Serial potrafi mnie rozśmieszyć do łez, mimo że tam nie ma praktycznie wcale dialogów - to dopiero geniusz!
Świetny serial, już nie pamiętam kiedy ostatnio go oglądałem.. byłem wtedy bardzo maly ale pamiętam że dawno temu był to mój ulubiony serial. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny wcielił się w rolę Jasia Fasoli.
Sam serial jest świetny, a rola Jasia Fasoli GENIALNa
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
ORANJE!!!
Ostatnio zmieniony przez Kanalia 2010-03-16, 15:20, w całości zmieniany 1 raz
Serial potrafi mnie rozśmieszyć do łez, mimo że tam nie ma praktycznie wcale dialogów - to dopiero geniusz!
Dokładnie. Na tym polega według mnie fenomen Jasia Fasoli. Jest świetny, mimo że nie używa słów.
Nie wiem czy widziałem wszystkie odcinki, a jeśli nie to muszę to czym prędzej nadrobić.
Wydaje mi się, że już 3 raz na tym forum piszę nt. Jasia Fasoli Mam coś z głową?
_________________ Bresso!!!(!11
Ostatnio zmieniony przez jblaze 2010-06-03, 00:01, w całości zmieniany 1 raz
Serial jest super. Nie że jestem jakimś wielkim fanem ale zawsze gdy puszczali w telewizji te nudy - tasiemce i melo-dramaty... Zawsze można było obejrzeć Fasolę i się trochę pośmiać
Serial pokazuje, że mimika, sposób wyrażania uczuć i wykonywania gestów odgrywają bardzo ważną rolę w aktorstwie. Niestety, dzisiejsi aktorzy o tym zapominają i stoją jak kołek.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-12-26, 23:44, w całości zmieniany 1 raz
Kocham Jasia Fasole, jak mialam 2 latka to moj tata nagrywal mi odcinki Jasia na video, ktore w Polsce byly nowoscia, znam wszystkie na pamiec moj ulubiony to o Bozym Narodzeniu (ta pamietna scena z szopka, pamietam jak uwielbialam Jasia Fasolke nasladowac jak dyryguje), wtedy to byl moim idolem ale pare lat pozniej Jasia zastapili mi Kiepscy, ale juz wtedy rozumialam, ze to wszystko jest iluzja zgadzam sie, serial ma malo odcinkow, a wiele mozna by bylo jeszcze wymyslec. Uwielbiam Rowana Atkinsona
Mnie się najbardziej podobał odcinek, w którym Fasola przybył do jakiejś szkoły. Bawił się w chemika (rozpierdzielił pracownię ) i kazano mu malować obrazy z nagą kobietą Najlepszy początek oraz koniec, mistrzowskiej jazdy Pana Jasia nigdy się nie zapomni
Szkoda że Rowan Atkinson jest już w takim wieku, prawdopodobnie nigdy nie zobaczymy już go w roli Fasoli Za to zostal jeszcze Johnny English.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2011-07-08, 00:27, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo fajny serial, Fasola potrafi rozbawić swoją miną nic nie mówiąc .
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Podpisuje się pod wasze posty, zdecydowanie za mało odcinków. Ten serial komediowy <nie wiem jak to nazwać> był genialny. Strasznie mało dialogów a śmieszy jak nie wiem co. Te ruchy a przedewszystkim miny rozbawiają mnie i nie tylko do łez.
Świetne, świetne i jeszcze raz genialne!
_________________ Raz dobrobyt, a raz gnój, a ja na to kładę c**j