Lays'y i Chrunchips Kiedyś moje jedyne i ulubione, a teraz w porównaniu do tego jakie były, jeden szajs
Zwłaszcza Chrunchips serowo-cebulowe. Kiedyś pyszne, intensywny smak z charakterem , a teraz - Jak papier - spierpapier...
W ogóle, to duża częśc produktów spożywczych(niestety nie tylko) zeszła na psy, najczęściej przy zmienie opakowań.
Teraz kupiłem sobie Kubusia , nowa plastykowa butelka, zamiast szklanej.
Spytacie co się stało Gów... Sok jak woda(a kiedyś, nawet czasami dolewałem do niego wody ) i kompletnie pozbawiony smaku.
Cholera, jaki był na to szał w podstawówce.. Każdy to kupował, bodajże 80gr za paczkę. Nadal czuję ten zapach 'octowych' chipsów Od kilku lat niespotykane u mnie.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
jeszcze nie tak dawno widziałem je w biedronce Ale jak tak się bliżej przyjrzeć to wszystko chemia i trucizna...
Dan-TuTenCham napisał/a:
W ogóle, to duża częśc produktów spożywczych(niestety nie tylko) zeszła na psy, najczęściej przy zmienie opakowań.
Kolego tylko w Polsce zeszły na psy, jedź sobie do Niemiec czy innego kraju... Różnica kolosalna czy w słodyczach czy w chipsach. To tylko w Polsce złodzieje oszukują i robią tak żeby najwięcej zarobić najmniejszym kosztem...
Kolego tylko w Polsce zeszły na psy, jedź sobie do Niemiec czy innego kraju... Różnica kolosalna czy w słodyczach czy w chipsach. To tylko w Polsce złodzieje oszukują i robią tak żeby najwięcej zarobić najmniejszym kosztem...
Prawda.
Kiedyś słuchałem audycji radiowej na temat tych "samych" produktów na rynek polski i zagraniczny.
"Taki sam" proszek w polskiej wersji, wywołał alergię, a zagraniczny...
Duszki ostatnio kupowałem w HitPolu i bardzo mi smakowały. Przeszkadzała mi tylko cena, bo zapłaciłem 4 złote z groszami, a paczka nie była zbyt duża. Mogłem zakupić coś innego, ale trudno.
Co do tych różnic w produktach w Polsce i na świecie, polecam zapoznać się z artykułem na temat różnic w Coca Coli w różnych krajach. Nie tyczy się to tylko Coli czy chipsów, ale i kaw, przypraw, itd..
Dokładnie tak u nas jest, koncerny traktują Polskę jak trzeci świat i zalewają nasz rynek towarami trzeciej kategorii.
Na przykład kawa - tej samej dobrej marki kupionej zagranicą stawia na nogi a w Polsce to samo - drogie tak samo a jakością nie róźni się niczym od najtańszych kaw.
Chcą nas potruć a wcześniej wydoić z kasy.
Wysłany: 2012-02-18, 16:16
Jak już wcześniej pisałem Maczugi są w sprzedaży Cena u mnie to 60 gr, kiedyś to 50 gr. Paczka była mała a teraz jest że tak powiem bardzo mała ( dodam że jest dużo powietrza )
Mi najbardziej smakują Lay's, śmietanowe, o smaku kurczaka, paprykowe; zwykłe i pikantne, strongi i cebulowe Lubię też wiejskie ziemniaczki oraz lay's prosto z pieca
Ja kupuję tylko i wyłącznie Lay's, Pringles'y, Cheetos'y i takie chipsy jakie są u mnie w spożywczym (nazwy nie pamiętam). Za 2,50zł paka na cały dzień, a na dodatek są smaczne (bekonowe ). I kiedyś jeszcze kupowałem Maczugi które były w kiosku. Pamiętam, chyba to był jeden z 3 kiosków (jeśli nie jedyny) z Maczugami w mieście Ale już ich nie ma.
Ostatnio zmieniony przez Eramis 2012-04-04, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Zawsze kupuję sobie chipsy Lay's STRONG o smaku Ostre Chilli (piekielnie palą w gębę). Bez nich nie wyobrażam sobie oglądania TV w soboty i niedziele. Mniam!