Wysłany: 2010-03-31, 20:53 Jak oceniacie pracę moderatorów?
W związku z tym, że dostaję pojedyncze wiadomości i maile w sprawie bałaganu na forum chciałbym zapytać: jak oceniacie pracę obecnej ekipy moderatorów?
Ja powiem tak: nie czytają większości tematów do końca. Jest taki temat "Bitwa aktorów". Kompletna spameria. Już nawet po tytule jest podejrzany. Prosiłem dwa razy o przeniesienie go do innego działu - bez skutku. Dopiero musiałem wbić na SB, dalej już wiesz sam.
P.S. Jak była Kiepska Fanka, to nie było takiego burdelu, choć i tak źle nie jest.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-03-31, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
Jest spory bałagan... A moderatorzy obecni rzadko są na forum.
Dużo jest niepotrzebnych wątków i powtarzających się jak np. w dziale odcinki są po dwa tematy do jednego odcinka od dłuższego czasu i nikt się tym nie zajmuje.
No trochę bałaganu jest, szczególnie w dziale odcinki, no i w niektórych tematach jest bardzo dużo spamu.
_________________ ...Przecież ku*** nie ślepi i nie głusi...
...Widzę co się dzieje słyszę co kto prawi
Tak naprawdę przeje**ne to mają w Jugosławii...
Czy uważacie, że na forum przydałby się nowy moderator?
Dostałem zgłoszenie od pewnego użytkownika, w którym argumentował swoje zgłoszenie:
"Na forum jest troszkę bałaganu, posty nie w tych tematach co trzeba, powtarzajace się tematy itp. itd"
Pytam o wasze zdanie, gdyż sam mało ostatnio przebytam na forum i nie mogę tego ocenić.
Z tym bałaganem to troszeczkę prawda, lecz źle nie jest. Trójka obecnych moderatorów jak dla mnie wystarczy
Żeby zmniejszyć choć trochę bałagan na forum, wpadłem na pomysł, aby założyć osobny temat, w którym użytkownicy mogliby umieszczać linki dotyczące "Świata według Kiepskich". Obecnie jest ich masa w tematach o aktorach (między innymi to też moja robota).
Nie wiem, co ostatnio dzieje się z The Icemanem. Loguje się raz na dzień lub dwa i to na 1 minutę.
Sam codziennie staram się ogarniać forum, ale przez następne 4 dni nie będę miał możliwości odwiedzania forum, a więc troszkę bałagan może się zrobić (Sigi może moderować tylko dział download)
Uważam, że mógłby się ktoś nowy przydać. Nie wiem czy na miejsce Icemana, czy jako czwarta osoba.
Tymczasowo, do powrotu The Icemana (jak podaje sigi jest on w szpitalu), moderatorem zostaje sigi.
Po jego powrocie zastanowimy się co dalej i czy w ogóle będą potrzebne jakieś zmiany.
W szpitalu byłem, to fakt. Niebawem planuję powrót na forum. Przez ten czas paździoch91 mógłby pełnić funkcję zastępcy, ale bardziej rozsądnym rozwiązaniem byłoby umieszczenie go na stałe na stanowisku moderatora.
Wysłany: 2011-06-02, 20:48 Re: Jak oceniacie pracę moderatorów?
Kiepsky napisał/a:
W związku z tym, że dostaję pojedyncze wiadomości i maile w sprawie bałaganu na forum chciałbym zapytać: jak oceniacie pracę obecnej ekipy moderatorów?
Porządkujemy forum ale wszystko po kolei. Utworzyliśmy podforum "Sezony". Przy okazji, padła propozycja by posegregować tematy o odcinkach na sezony. Jeśli większość będzie za, to tak zrobimy. Stare tematy połączy się albo wyrzuci. Zresztą, mam taki pomysł by usunąć podforum "Sezony" (fakt, że niedawno chciałem je założyć ale skoro wyszła propozycja podzielenia odcinków to wpadłem na nieco inny pomysł) i na podforum "Odcinki" zrobić subfora o wszystkich sezonach. W każdym subforum byłyby tematy o odcinkach oraz te ogólne z ankietami co teraz są w "Sezonach". Ponadto, na podforum "Odcinki" znalazłyby się inne tematy o odcinkach, na przykład jakieś plebiscyty (mowa tu o archiwalnych tematach). Bo rzeczywiście na podforum "Forum ogólne" jest straszny nieład i jest tam w zasadzie wszystko.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
3mam za słowo Panie Paździochu
[ Komentarz dodany przez: sigi ] Trzymam za słowo Panie Paździochu, a nie 3mam. To forum, a nie rebus. Więc wypowiadaj się jak należy.
Trzymam za słowo Panie Paździochu, a nie 3mam. To forum, a nie rebus. Więc wypowiadaj się jak należy.
Jak kiedyś pisałem, będę patrzył moderatorom na ręce - najbardziej tym cwaniakującym - więc patrzę i wytykam nie robienie nic i lekceważenie swoich obowiązków
Johnny Cage napisał/a:
Kiepsky napisał/a:
Taaa, jasne. Dziś mamy dzięki Bogu 27.01.2012, a porządek na forum, że hoho. Mam dawać kolejne przykłady, czy same zostaną usunięte bez pokazywania palcem?
Druga sprawa, to osoba jblaze. Użytkownik pojawia się dwa razy na pół roku, więc może wybierzemy nowego moderatora, który wspomoże obecną kadrę i pokaże im jak należy uporządkować pewne sprawy?
Hmm, dziękuję za poparcie i miłe słowa Chociaż w mojej ocenie, bałaganu na forum nie ma za dużo. Jeśli chodzi o jblaze, to będę musiał poprzeć Wasze zdanie. Pojawia się bardzo rzadko na forum, a jak wiadomo moderatorzy muszą mieć oczy szeroko otwarte.
Jednoczesnie przyznaję, że obowiązki związane z nauką troszkę mi przeszkadzają w częstym przebywaniem na forum. Jak wiadomo masa egzaminów, czasem trzeba zostawać po godzinach. Ale gdy tylko mam czas, to wchodzę i się udzielam.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Ostatnio zmieniony przez david123lost 2012-01-27, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
Taaa, jasne. Dziś mamy dzięki Bogu 27.01.2012, a porządek na forum, że hoho. Mam dawać kolejne przykłady, czy same zostaną usunięte bez pokazywania palcem?
A jakieś konkretne przykłady tego nieporządku można prosić? Czy to tylko i wyłącznie reakcja na upomnienie z mojej strony za nazywanie użytkownika "dzieckiem Neo"?
Zresztą, chcesz porządek, masz porządek. Posty niezgodne z tematem wyleciały z wątku o petycji.
Co do użytkownika david123lost w roli moderatora, popieram. Ale decyzję wyda oczywiście admin.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-27, 21:13
Johnny Cage napisał/a:
więc może wybierzemy nowego moderatora, który wspomoże obecną kadrę i pokaże im jak należy uporządkować pewne sprawy?
heh, rozmowa nie potoczyła się w takim kierunku jakiego oczekiwał Johnny Cage domyślam się kto wg niego miał być tym nowym moderatorem