Taaa, jasne. Dziś mamy dzięki Bogu 27.01.2012, a porządek na forum, że hoho. Mam dawać kolejne przykłady, czy same zostaną usunięte bez pokazywania palcem?
A jakieś konkretne przykłady tego nieporządku można prosić? Czy to tylko i wyłącznie reakcja na upomnienie z mojej strony za nazywanie użytkownika "dzieckiem Neo"?
Zresztą, chcesz porządek, masz porządek. Posty niezgodne z tematem wyleciały z wątku o petycji.
Pierwsze podałem linkami To nie jest reakcja na "dzieci neo" bo już dawno pisałem (patrz data) w tym temacie czekając co zrobicie. Jak zwykle wielkie G
A tu kolejne przykłady wyszukane przed Dawida:
więc może wybierzemy nowego moderatora, który wspomoże obecną kadrę i pokaże im jak należy uporządkować pewne sprawy?
heh, rozmowa nie potoczyła się w takim kierunku jakiego oczekiwał Johnny Cage domyślam się kto wg niego miał być tym nowym moderatorem
a kandydaturę powyższą popieram
Napisałem, że wybierzemy nowego moderatora, a nie, że ja mam nim zostać. Nie musze pełnić tej funkcji, by wskazywać błędy na forum, których i tak nie ma kto poprawić
david123lost napisał/a:
Johnny zapewne wprowadziłby dyktarurę na forum
Panie, Johnny lubi porządek, co zauważył tylko chyba Dan. Reszta nosy poobrażane, bo pisze prawdę i chcę tego porządku. Jakby to powiedzieć? Nie pasuję do reszty? (pisząc jak najdelikatniej)
Dan-TuTenCham napisał/a:
david123lost napisał/a:
Edit: Johnny zapewne wprowadziłby dyktarurę na forum
Dla kogo dyktaturę, dla tego dyktaturę Johnny jest spoko(w razie czego pora się już teraz podlizac- żart )
Tak, czy siak jest konieczny nowy moderator, bo zostało tylko dwóch.
I Dawida i Johnn'ego widzę w tej roli
Nie musisz się podlizywać Liczę się z Twoim zdaniem i mogę na Ciebie liczyć, podobnie jak Ty na mnie.
W sumie rzeczywiśćie, jesli ma być dwóch moderatorów to David i Johnny. Jęsli jeden to David, bo On przebywa na forum baaaaardzo długo. Johnny jest porywczy i ma wyraziste zdanie (tak jak ja i to w ludziach cenie, mimo, że często się sprzeczaliśmy).
Zgodnie z uwagami użytkowników, uporządkowałem podforum "Forum": usunąłem pojedyncze przestarzałe tematy, połączyłem podobne i wątki i utworzyłem w ten sposób kilka wątków, w których można pisać o sprawach związanych z forum bez konieczności tworzenia nowych (które by zaśmiecały tylko dział):
PROPOZYCJE - tu piszemy, co należy poprawić na forum (nowe działy, połączenie tematów, itd.)
AVATARY I SYGNATURY - wszystko na temat avatarów i sygnatur swoich i innych użytkowników (można zgłosić, że czyjeś są nieregulaminowe)
CO SĄDZISZ O FORUM? - temat założony przez Admina, więc go zostawiłem, choć dla mnie trochę podobny do "Propozycji"
NOWOŚCI NA FORUM - tu Admin informuje o nowościach a Wy komentujecie, ewentualnie sugerujecie poprawki ale tylko w danej sprawie; jak macie jakieś inne propozycje to piszcie w "Propozycjach"
PROBLEMY TECHNICZNE - tu piszemy o sprawach typu: problemy z przeglądaniem forum w danej przeglądarce, problemy z prywatnymi wiadomościami, itp.
UZASADNIENIE DZIAŁAŃ MODERATORSKICH - pomysł wziąłem od jednego z forów o komunikacji miejskiej w Krakowie, chodzi o to by nie zaśmiecać podforum tematami w stylu "Czemu dostałem ostrzeżenie?" - tutaj można się zapytać o takie rzeczy, również o to, dlaczego zniknął jakiś inny użytkownik; nasze działania są jasne i uzasadnione więc nie jest to żaden problem
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Fajno. Będziemy, a przynajmniej ja obserwowali kolejne poczynania naszych moderatorów. Bo nie chciałbym napisać, że "ktoś pełni funkcję moderatora", zamiast "jest moderatorem"
Fajno. Będziemy, a przynajmniej ja obserwowali kolejne poczynania naszych moderatorów. Bo nie chciałbym napisać, że "ktoś pełni funkcję moderatora", zamiast "jest moderatorem"
david123lost napisał/a:
Praca moderatora to przede wszystkim nadzór nad forum. By pełnić funkcje moderatora, nie koniecznie trzeba wprowadzać ciągłe zmiany
Czasem tego nadzoru się nie widzi. Regularnie usuwam z tematów o odcinkach posty typu "Rewelacyjny odcinek 10/10", upominam użytkowników, czasem interweniuję w zabawach jak ludzie się za daleko posuną a ostatnio zbanowałem użytkownika, który rejestrował się tylko po to by coś tam reklamować w postach. Tyle, że to się robi na bieżąco - gość wchodzi, pisze spam, ja jestem na forum godzinę później - usuwam i daję ostrzeżenie/banuję więc w ogóle nie wiecie, że taka sytuacja zaszła.
Na tym forum jest od groma roboty. Gdy tu wchodzę i jest dużo postów, wtedy jest już pewność, że trafi się sporo śmieci. Trzeba je usuwać, przenosić wątki, kasować je i upominać słownie autorów, a także ich karać.
No i jak dotąd wszystko funkcjonuje dośc sprawnie. Na forum nie ma bałaganu oprócz paru śmieci, które zalegają w odchłani historii forum Nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
ostatnio zbanowałem użytkownika, który rejestrował się tylko po to by coś tam reklamować w postach. Tyle, że to się robi na bieżąco - gość wchodzi, pisze spam, ja jestem na forum godzinę później - usuwam i daję ostrzeżenie/banuję więc w ogóle nie wiecie, że taka sytuacja zaszła.
Bardzo dobrze. Dodałbym w regulanimie (nie pamietam czy jest), zakaz reklamowania innych stron np typu "wejdź tu i zagraj" itp., itd.
Co do widzenia, to widzi się niekiedy, że takie strony były i ich już nie ma.
Edit:
Dodałbym jeszcze taką małą podpowiedź moderatorom. Zamykając tematy niepotrzebne i powtarzające się proponuję je od razu usuwać, gdyż niepotrzebnie przecież zaśmiecają forum i nie są do niczego potrzebne.
Ostatnio zmieniony przez Johnny Cage 2012-01-28, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
One są usuwane po pewnym czasie (przynajmniej ja tak robię). Niestety, admin nie udostępnił opcji dodania powodu usunięcia przy kasowaniu, więc chcemy uniknąć niepotrzebnych kłótni i sapań typu "dlaczego gnoju usunąłeś mój temat?".
One są usuwane po pewnym czasie (przynajmniej ja tak robię). Niestety, admin nie udostępnił opcji dodania powodu usunięcia przy kasowaniu, więc chcemy uniknąć niepotrzebnych kłótni i sapań typu "dlaczego gnoju usunąłeś mój temat?".
Dlatego wczoraj połączyłem tego typu wątku i utworzyłem taki temat:
http://www.forum.kiepscy....kich-vt2048.htm
Coś podobnego funkcjonuje na jednym z forów o komunikacji miejskiej w Krakowie, które regularnie czytam. Tu można się będzie zapytać o to, dlaczego jakiś temat został usunięty albo ktoś został zbanowany. Proponuję aby zostawić coś takiego przynajmniej na próbę.
Proszę bardzo: moderatorów było trzech. The Iceman, david123lost i paździoch91. Dwóch pierwszych potrafi z ludem rozmawiać, są przyjaźnie nastawieni do nas, potrafią stawić się za człowiekiem. Ostatni natomiast "rządzi" żelazna ręką - cokolwiek to znaczy. Z góry ma założone - ja tak odbieram i pewnie nie tylko ja - "j*b*ć, karać, nie wyróżniać". Nie był takim dopóki nie został moderatorem. Zapomniał wół jak cielęciem był?
Panie kiepsky, tak się nie robi niestety.
Z tego co się orientuję, prawdopodobnie jestem tutaj najstarszy z moderatorów i administratorów (nie odczytajcie źle zdanie o wieku). I proszę Was zmieńcie ciut swoje postępowanie bo ludzi się od nas odwrócą. I co wtedy? Szkoda by było, nieprawdaż?
Na chwilę obecną nie jestem za tym by paździocha91 odsunąć od funkcji jaką pełni, ale niech zmieni swoje postępowanie. Bo moderatorów jest czterech, z których tylko jeden jest nastawiony wrogo
Ostatni natomiast "rządzi" żelazna ręką - cokolwiek to znaczy.
To bardzo ważne, gdy jest się moderatorem. Potrafi trzeźwo ocenić sytuację i co najważniejsze: może ukarać sprawiedliwie, nie patrząc na zawarte już znajomości. Dlatego paździoch91 jest dobrym moderatorem - bo potrafi wszystkich równo ocenić. Ja na przykład nie mam takiej umiejętności, by banować i dawać ostrzeżenia moim znajomym. Zrobiłbym to, ale z konieczności.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat