Zapomnieliśmy o Gieni, czyli trzecim dziecku Kiepskich Gienia, to bardzo sypmatyczna osoba, mimo że śmierć, ale ja nikomu do metryki nie zaglądam. Pojawił... Pojawiła y.. chyba jednak pojawił się w 74 odcinku ''Śmierć i Ferdynand'', gdy Ferdek się źle czuł. W niewiarygodnie krótkim czasie, zagrał z przyszłym ojcem ponad 17 tysięcy razy w ''trzy karty'' (do tego czasu nawet Waldek ze szpitala nie wrócił) Tym samym, Ferdek zdobył kolejne 50 lat życia. Pierwsza wpadka Gieni Ferdek postanowił, że przygarnie go pod swój dach, potem okazało się, że zostanie na dłużej jako syn Kiepskich. Jego ulubiona potrawa - młode ziemniaczki z karaluszkami. Zagrał go (ją? ) Cezary Rybiński.
Co sądzicie o postaci ? Gienia jest jedną z moich najbardziej ulubionych postaci w serialu.
Ostatnio zmieniony przez monterr07 2011-04-08, 18:12, w całości zmieniany 1 raz
W takim razie w rodzinie kiepskich mamy dwie Gienie. Nie wiem czy pamiętacie, ale w odcinku 'kiepska płeć' Ferdek po przebraniu tytułował siebie jako Genowefa Kiepska .
W takim razie w rodzinie kiepskich mamy dwie Gienie. Nie wiem czy pamiętacie, ale w odcinku 'kiepska płeć' Ferdek po przebraniu tytułował siebie jako Genowefa Kiepska .
Mylisz się. W odc. "Kiepska Płeć" była Teofila Kiepska.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Mylisz się. W odc. "Kiepska Płeć" była Teofila Kiepska.
tak,przypomnialo mi sie przed momentem i mialem korygowac
WaldekKiepski napisał/a:
W niewiarygodnie krótkim czasie, zagrał z przyszłym ojcem ponad 17 tysięcy razy w ''trzy karty'' (do tego czasu nawet Waldek ze szpitala nie wrócił)
Czyżby mega wpadka?
Są na tym świecie rzeczy, o których się fizjologom nie śniło
Co do postaci, bardzo sympatyczna, mozna ją było z przyjemnoscią oglądać.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Fajny bohater. Szkoda, ze tylko na jeden odcinek. Myśle, ze gdyby trafił na stałe do serialu to fajnie by pasował do Jolaśki. Oboje by świrowali pawiana.
_________________ "Udzielać się na forum to każdy jeden umie, ale robić to nie ma komu"
Fajna postać. Dobrze się sprawdził jako śmierć w tym odcinku, w jednym ,ale dłuższym.
Na dłuższą metę by się chyba nie sprawdził i by była druga Jolaśka.
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"