Niezła robota Hmm.. Tylko jedna rzecz mnie zaciekawia.. Ojcem Ziomka nie powinien być Władek?(Wnioskuję z odcinka Telejajka, ale niestety nie pamiętam dialogów, tylko wnioskuję. IPLA mi nie działa, by sprawdzić tą informację)
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Niezła robota Hmm.. Tylko jedna rzecz mnie zaciekawia.. Ojcem Ziomka nie powinien być Władek?(Wnioskuję z odcinka Telejajka, ale niestety nie pamiętam dialogów, tylko wnioskuję. IPLA mi nie działa, by sprawdzić tą informację)
Mi też się takt wydaje. Bo Ziemowit chyba mówił coś takiego :
"Jestem Ziemowit od wujka Władka".
Kilku osób brakuje:
-Wujka Staśka (o jego pogrzebie było w odc. "Stypa", prawdopodobnie był to brat Władka, wspomniano tam również wielu innych członków rodziny).
-Kuzyna z Mongolii (odc. "Zerwane więzi")
-Rozalia miała 4 mężów, jednym z nich był faraon egipski Tutencham III, mieli z nim dziecko.
-W jednym z najnowszych odcinków (chyba "Tradycja rodzinna") pokazano ojca Ferdka, a także jego dziadka i pradziadka.
-Mariolka musi mieć dziecko - jakieś 5 lat temu był odcinek, w którym mówiła, że jest w ciąży.
_________________ A zastanawialiście się państwo nad problemem wolności? Tylko układ nerwowy wyposażony w duży potencjał tworzenia struktur czynnościowych może pozwolić sobie na luksus oderwania się od konkretnych potrzeb ustroju na przyjęcie postawy abstrakcyjnej.
edit; Wujek Władek jest bratem ojca Ferdka tak? Wiec powinien byc na rownym poziomie co jego ojciec [pokrewienstwo agnacyjne]. Według stopni...
edit: Jeszcze jedno, drzewo rysuje sie odwrotnie wstepni (rodzice, dziadkowie) - powinni byc na gorze, zstepni = dzieci itd na dole. Po prostu musisz odwrocic to drzewo.
_________________ *
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2011-07-03, 13:21, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 17 Dołączył: 25 Kwi 2011 Posty: 217 Skąd: Liverpool
Wysłany: 2011-07-03, 15:23
oni w tym odcinku(Krew z krwi kość z kości) nic przydatnego nie mówią . tylko ze pradziadek nazywał sie Bartłomiej
może ktoś narysować w paint taki proste drzewa genealogiczne rodziny kiepskich ?(z tymi wszystkimi szczegółami)( (posłuży mi to jako pomoc w robieniu mojego drzewa) bo daliscie tyle tych informacji ze ja nie ogarniam .
Ostatnio zmieniony przez skibol 2011-07-03, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze jedno, drzewo rysuje sie odwrotnie wstepni (rodzice, dziadkowie) - powinni byc na gorze, zstepni = dzieci itd na dole. Po prostu musisz odwrocic to drzewo.
Nie ma żadnej zasady mówiącej o tym, że dzieci w drzewie genealogicznym mają być na dole. Jest to obojętne