Wysłany: 2011-05-28, 00:25 Denerwujące sceny, zachowania
Jakie sceny, miny bohaterów utkwiły wam w pamięci jako te wkurzające? Mnie ta z konstruowaniem samolotu przez Paździocha jak kładł go tak blisko kibla. . ..
Wysłany: 2011-05-28, 00:40 Re: Denerwujące sceny, zachowania
waldus napisał/a:
Jakie sceny, miny bohaterów utkwiły wam w pamięci jako te wkurzające? Mnie ta z konstruowaniem samolotu przez Paździocha jak kładł go tak blisko kibla. . ..
To Cię wkurzało? Dziwne.
Mi jedna ze scen która utkwiła w pamięci to wycie głównych bohaterów jak psy w odcinku Kasa chorych.
Śpiewy krasnali w Łonderpolandzie, program telewizyjny w odc. "Pejzaż Powyborczy", darcie ryja na Waldka przez Ferdka (kilka odcinków 13. sezonu), odejście Halinki do zakonu ("Niestabilność") czy większość scen odcinka "Nienagrodzony".
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ja osobiście nie cierpię odcinków, w których wystąpują elementy lub język rosyjski. Są to np. Towariszcz Komandir, Matrioszka, Kazachstanskije wieciera. Oprócz tego są to jeszcze sceny z najnowszych odcinków:
- przede wszystkim sceny w źle wykonanym (sztucznym) greenboksie
- niektóre sceny z piosenkami w najnowszych odcinkach (Sobowtór, Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym, Przeterminowani, Łonderpoland)
- darcie ryja na Waldka przez Ferdka w 13 sezonie (zupełnie nietrafiony wątek)
- podkład muzyczny w niektórych najnowszych odcinkach (Marcin Mirowski m.in.)
Jest tego w cholerę.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Ogólnie nie przepadam za różnym sajens fikszyn ale na pewno nie licząc odcinka "Uczeń czarnoksiężnika"
Było także, dużo głupich zakończeń odcinków np. Pływak żółtobrzeżek, Papierowy motyl, Wampiry są wśród nas, Pogoda, Wielkij konstruktor, Perpetum mobile.
Ze scen to na pewno:
Ożywiona pizza(odc. Okrutna pizza), przodkowie Ferdka na chmurkach(Kośc z kości, krew z krwi), wyklucie się ludzi z kwadratowych jajek, gadające jajko(Kiepska bajko o zlotym jajku), ogromny Boczek(łzy Wasyla), dryfująca kamienica(Titanic), ogromny kibel i wypicie fekaliów przez Ferdka( Dzień w którym zatkał się kibel), ogólnie cały odcinek Matrioszka, robienie spirytusu w odcinku Spirytyści, ożywione lalki(Cicha noc) i wiele, wiele innych.
Cytat:
david123lost-podkład muzyczny w niektórych najnowszych odcinkach (Marcin Mirowski m.in.)
Jak nie, jak tak
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2011-05-28, 11:29, w całości zmieniany 2 razy
Podpisuję się pod postem Johnny Cage scena z kasy chorych to debilizm, w ogóle cały odcinek jest szary bury i sami wiecie do czego. Jakbym jeszcze tak pomyślał to balanga w odcinku Dług, z zachowań to wydzieranie się Ferdka na Cyca w odcinku Stąd do wieczności zdaje się to było co od debili go wyzywał. Na razie wszystko.
Wysłany: 2011-05-29, 06:53
A mnie w całych Kiepskich nudzą odcinki gdzie przez pół dnia oglądają TV ;/ jedyny taki dobry odcinek który pamiętam, to był chyba ''Akademia Umiejętności'' oraz ten sylwestrowy 2002 choć też szału nie było ;/ (czyli krótko mówiąc odcinku 3-5 sez. bodajże)
No i nie muszę już wspominać o wyciąganiu na flaszkę Ferdka bo się wtedy powtórzę prawda?
Denerwuje mnie też w nowych odcinkach to, że jest mało komiczności. Msza święta już ma większą dynamikę.
Pozdrawiam
Denerwujące sceny, zachowania? Przede wszystkim jakieś idiotyczne gesty Ferdka, tj. w odcinku "Zwierzę Medialne" - "gugugugu". Grabowski robi z siebie tylko debila w takich scenach
Denerwujące sceny, zachowania? Przede wszystkim jakieś idiotyczne gesty Ferdka, tj. w odcinku "Zwierzę Medialne" - "gugugugu". Grabowski robi z siebie tylko debila w takich scenach
Niestety to prawda, kiedyś jak robił z siebie debila to przynajmniej śmieszyło, a teraz?
mnie denerwują sceny kłótni Waldka i Ferdka, A w odcinku "Salto" nie podobało mi się zachowanie Malinowskiej te jej bez sensu przekleństwa i głupie zachowania w kobiet w odcinku "Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym".
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
-rodzina boczka
-zachowanie boczka od 9 sezonu(jak jakiś kosmita)
-pupcia
-kłótnia Waldka i FErdka
-ZAchowanie cyca,marioli i pupci w odcinku więcej,lepiej weseleh
_________________ BABKA GDZIE JEST RENTA!!!!
DAj mi spokój kanalio
Aha, zapomniałem o bardzo ważnej rzeczy. Do mojej listy wkurzających scen dodaję jakieś 75% odcinka "Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym". Poza tym, wszystkie sceny darcia ryja przez Ferdka w odcinku "Krew z krwi kość z kości".
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-10, 22:54
wkurzają mnie odcinki z Joanną Kurowską (zresztą to się tyczy nie tylko Kiepskich) - strasznie tej baby nie lubię, wkurza swoją "grą"
A mnie najbardziej wnerwiają sceny gdy ktoś wprasza sie do ferdka na krzywy ryj (był odcinke co taka jedna ciocia co nic nie mówił wprowadizła sie do Ferdka) a on biernie sie zachowuje.NOrmalnie to Ferdek by kogos takiego wygonił a tu biernosć
_________________ BABKA GDZIE JEST RENTA!!!!
DAj mi spokój kanalio
Mnie część piosenek czy "Filmów w filmie" denerwuje. Jak w "panu Gałganku" te dwie wizje Mariana na temat przyszłości Marioli( zbyt długie) czy piosenka Waldka w "Długu".
Sceny z rodzną Boczka. Tak mnie ta rodzina wkurzała, że nie wiem co:)
Mnie bardziej wkurzała ciapowata postawa Kiepskich w tym odcinku - dwa kopy w zady takim grubasom i poszli !
Kazik151 [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-27, 10:22
Kizior napisał/a:
Mnie bardziej wkurzała ciapowata postawa Kiepskich w tym odcinku - dwa kopy w zady takim grubasom i poszli !
Tak, ciekawe czy ty dałbyś radę takim grubasom. Wsadzili by cie do gara i ugotowali w pięciu smakach
Mój spis najbardziej denerwyjących scen w Śwk :
- "Andromeda" - pajacowanie Paździocha na dachu,
- "Dług" - impreza na dachu i tańce Paździochów na korytarzu,
- "Skowyt" - gadanie po staropolsku, ogólnie jakieś 75% odcinka,
- "Świąteczna ballada o problemach sąsiada" - Zchowanie Halinki, jakieś patetyczne gadki o miłości itp.
- "Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym" - jakieś 75% odcinka
- "Czułe słówka" - wróżka kredytuszka, przemiana postaci z reklam w potwory
- "Trzystu" - scena z tubylcami, parodia "Mam talent",
- "Myszy i ludzie" - scena w kanale
- "Pożegnanie z Afryką" - czarnobiały film
- "Dzieło życia" - scena na dachu
- "Dzieje grzechu" - scena gdy śmierć pokazuje Ferdkowi jego grzechy,
- "Wampiry są wśród nas" - czarnobiały film
Było tego jeszcze więcej, ale nie chce mi się już wypisywać , za dużo tego.
Ostatnio zmieniony przez Kazik151 2012-01-27, 10:27, w całości zmieniany 3 razy
- Gdy Ferdek kłóci się z Waldkiem
- Jolaśka
- Walduś pantoflarz
- Amerykański styl Waldka
- Sztuczne wąsy Ferdka
- Ferdek na złomowisku
- Tańce na dachu
- W odcnku 379, gdy wszyscy mówili:
- I co pan wtedy zrobisz ?
- No co ?
- Gówno
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Ostatnio zmieniony przez Mati1996 2012-01-27, 11:50, w całości zmieniany 1 raz
Mnie denerwuje większość scen z odcinka Ferdynand K nienawidzę tego odcinka. A najgorsza ta rozprawa jak Ferdek był oskarżony i jak nikt nie chciał powiedzieć jakie są zarzuty tylko mówili:"Że zarzuty są ciężkie".
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"
Mnie niemiłosiernie rażą te greenboxy, które po prostu kują w oczy sztucznością. Wyglądają jak jakieś plakaty przyklejone za grającymi aktorami. Niemniej jednak można by rzec że greenboxy są takim znakiem charakterystycznym tego serialu. ; D
Drugą rzeczą która mnie doprowadza do szału była właśnie ta rodzina Boczka, o której wspomniał Pontifex w swojej wypowiedzi. Krew mnie zalewała, gdy oni pochłaniali kolejne ilości jedzenia.
A tak poza tym, to: te wszystkie takie "dziwne" postacie, jak np: sztuczna pizza, kosmita itd, niektore wypowiedzi bohaterów, oraz wykorzystywanie fragmentów z Biblii, bądź też przebieranie za księży, za zakonnice, wykorzystywanie znaku krzyża itd.
No i oczywiście, JOLASIA PUPCIA, wraz z jej mężem.