Ja mam zupełnie inne zdanie. Dla mnie Darek Gnatowski w nowszych odcinkach (nie licząc serii 10) gra najlepiej. Zrozumiale wypowiada swoje kwestie, żadnego bełkotu wypowiadanego pod nosem (jak to ma w zwyczaju robić Grabowski i Kotys), zabawny, energiczny. Co prawda scenarzyści zrobili ostatnio z Boczka zupełnego debila, ale sposób, w jaki Pan Gnatowski gra naiwnego jak dziecko grubasa zasługuje na podziw.
Chyba mój ulubiony aktor z serialu. Uważam że gra prze świetne, jego mimika, gesty naprawde potrafią rozbawić, np. "PANIE! AFERA JEST!" - Ta scena była wspaniała! Nie wyobrażam sobie żeby kto inny grał Boczka.
Albo jak z takim zafascynowaniem mówi o jedzeniu... Np. w odcinku "Masakra" jak mówił "A na deser: kremówka!", to aż się głodna zrobiłam xD. Zresztą zawsze tak mam, jak Boczek o jedzeniu gada.
Niekoniecznie. W odcinkach "Umarł odbiornik, niech żyje odbiornik!" i "Ziarno" nie było boczka, a mimo to były to świetne odcinki. Chociaż pewnie jakby nigdy nie występował, byłoby nudno... Bo od czasu do czasu nawet nie za bardzo pasuje (właśnie nie wyobrażam sobie Boczka w odcinku "Ziarno").
Ja jako aktora sobie go nie przypominam prócz tego że gra w tym serialu ale pamiętam w telewizji jak był na polsacie jeszcze taki program "Nasze Dzieci" z tego co pamiętam zawsze po północy leciał to tam właśnie był w/w aktor i opowiadał o wychowaniu dziecka
Powiem że jako aktor akurat w kiepskich to jest genialny ale do jakichś poważnych ról raczej nie pasuję. Bardzo lubię tego aktora.
Moja ocena to 9,5/10
Dzięki tej roli stał się sławny i teraz kasuje na chałturach.......np. pisze książki kucharskie itp.
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Pan Darek Gnatowski zagrał też jedną z głównych ról w polskim filmie sensacyjnym z 1994 r. pt. ''Miasto prywatne''. Zagrał tam obok Bogusława Lindy, Macieja Kozłowskiego, Mirosława Baki i Mirosława Zbrojewicza. Film opowiada o małym miasteczku koło Warszawy rządzonym przez lokalną mafię.
Pan Darek zagrał w tym filmie bardzo dobrze - zagrał bezwzględnego twardziela.
Moim zdaniem to świetny aktor, bez niego ŚWK nie byłoby tym samym ŚWK .
Jednak według mnie jest to aktor niewykorzystany, powinien zagrać dużo więcej ról filmowych. Widać, że w Polsce coraz częsciej nie docenia się prawdziwych i świetnych aktorów, lecz jakichś amatorów którzy nie mają pojęcia o aktorstwie.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Tak, zgadzam się, Boczek na chwilę obecną jest najlepszym aktorem grającym w ŚwK.
Według mnie najlepiej grającym obecnie aktorem w ŚWK jest Ryszard Kotys, bo on jako jedyny gra jak za dawnych lat.
Zgadzam się. Faktycznie gra jak za dawnych lat, dawniej grał jeszcze bardziej energicznie i żywiołowo ale wiadomo, pan Ryszard ma już 78 lat, więc to już nie te same siły i wigor co jeszcze parę lat temu, trzeba jednak przyznać że jak na swój wiek świetnie się trzyma. Oby dalej wytrwał w zdrowiu długie lata.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego