Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Co sądzisz o forum?
Autor Wiadomość
Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-02-01, 18:36   

david123lost napisał/a:
Szczerze się przyznam, że sam kiedyś użyłem tego pytania w tej samej zabawie

Ja także ale w innej :-> :oops:

paździoch91 napisał/a:
Ja osobiście proponuję ostrzeżenie dla tego użytkownika

Za pierwszym razem nie(było w dodatku ocenzurowane :-/ )

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-01, 18:39   

Dan-TuTenCham napisał/a:
Za pierwszym razem nie(było w dodatku ocenzurowane )

Zrezygnowałem z ostrzeżenia ale temat zamknąłem.
PontifexMaximus napisał/a:
Nie przesadzajmy. Chłopak zakropkował. Sam często używam ostrzejszych słów.
Pro libertate!

Tu nie chodzi o zakropkowanie tylko o sam poziom zabawy.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2012-02-01, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-02-01, 18:47   

Dan-TuTenCham napisał/a:

Każda z tych zabaw stoi na podobnym poziomie.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-01, 20:52   

Dlatego proponowałem ich usunięcie. Jednak Admin chciał by zostały.

rasrev 
Paździoch
stara łysa pierdoło!

Wysłany: 2012-02-01, 21:03   

To forum jakby to powiedział jest szare bure i sami wiecie do czego ;d;d. Chodzi mi tu o to że jest takie w starszym stylu nie jakieś bajery itp kolory nawalone w p*&^u. A że ja lubię wszystko co starsze więc jest okey :)

A tak się zastanawiałem, nie wiem czy tak się da- myślę że lepiej by było gdyby te rubryczki "Ostatnie posty", "Najwięcej odpowiedzi", "Najczęściej oglądane" były powiększone- zamiast 5 ostatnich było by 10. A tak poza tym to gra gitara :>

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-02, 15:44   

Sądzę że to forum jest przydatne , ja na samym początku gdy nie wiedziałem że takie forum istnieje pisałem na google swoje zapytania np Kamienica, ale z późniejszym czasem jakoś się mi coś kliknęło i wylądowałem tutaj .Ale powiem że przez to obrzydły mi odcinki gdy zacząłem przeglądać recenzje o odcinkach czyli od 13 sezonu . :-(

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-02, 15:49   

ada908 napisał/a:
Ale powiem że przez to obrzydły mi odcinki gdy zacząłem przeglądać recenzje o odcinkach czyli od 13 sezonu

Podobnie ze mną. To forum działa destrukcyjnie 8-) Ja myślę jednak, że nie warto zwazac na opinię innych, tylko mieć swoje własne zdanie. Większość tutejszych usrów jedzie z opiniami takimi samymi, jak w postach wyżej. Czasem jest wrażenie, że piszą to, co przeczytają. Oczywiście nie mam tutaj na myśli wszystkich :->

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-02, 15:58   

Ja jak kiedyś oglądałem czyli w 12 sezonie bardzo mi się podobały odcinki i wtedy nie czytałem różnych tych recenzji , wpadek itp ale teraz czytam i w ogóle jakoś mi się inaczej te odcinki ogląda niż zwykle np w starych odcinkach nic nie odczuwam , mógłbym je oglądać nandstop a te nowe jakoś nie .To forum jakoś źle na mnie działa :-P

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2012-02-02, 17:05   

rasrev napisał/a:
A tak się zastanawiałem, nie wiem czy tak się da- myślę że lepiej by było gdyby te rubryczki "Ostatnie posty", "Najwięcej odpowiedzi", "Najczęściej oglądane" były powiększone- zamiast 5 ostatnich było by 10.

Nie za dużo statystyk jak na stronę główną?
To o czym piszesz możesz zobaczyć tutaj:
http://www.forum.kiepscy.org.pl/statistics.htm

Zobacz koniecznie: Zgłoś posty do usunięcia

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-02-02, 18:50   

Dan-TuTenCham napisał/a:

Co :-P

rasrev napisał/a:
Chodzi mi tu o to że jest takie w starszym stylu nie jakieś bajery itp kolory nawalone w p*&^u. A że ja lubię wszystko co starsze więc jest okey :)

I bogu dzięki :!: :-)
ada908 napisał/a:
Ale powiem że przez to obrzydły mi odcinki gdy zacząłem przeglądać recenzje o odcinkach czyli od 13 sezonu . :-(

A ja chyba mam właśnie na odwrót 8-) :-P
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2012-02-02, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  

rasrev 
Paździoch
stara łysa pierdoło!

Wysłany: 2012-02-02, 21:10   

Kiepsky napisał/a:
rasrev napisał/a:
A tak się zastanawiałem, nie wiem czy tak się da- myślę że lepiej by było gdyby te rubryczki "Ostatnie posty", "Najwięcej odpowiedzi", "Najczęściej oglądane" były powiększone- zamiast 5 ostatnich było by 10.

Nie za dużo statystyk jak na stronę główną?
To o czym piszesz możesz zobaczyć tutaj:
http://www.forum.kiepscy.org.pl/statistics.htm

o widzisz pan nie wiedziałem że coś takiego jest :) Gra gitara

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-02-04, 23:40   

A był przecież temat "usunięcie działu download", co się z nim stało :-/ :?:

Został usunięty. Kwestię DOWNLOADU wyczerpuje Regulamin. - Kiepsky

Skoro został usunięty, proponuję ten zostawic na przyszłosc :!:

Ps. Pozwolę sobie zamieścic statystyki :-P

Najwięcej nowych użytkowników w miesiącach:

Styczeń 2011- 459
Styczeń 2012- 59 :-) :lol: Tak mało nowych użytkowników nie było od list. 2007 :-P (początki forum) , no raz był tylko 1 nowy w marcu 2010 :shock: , a miesiąc w przód i w tył było ok trzystu.

Ale za to liczba postów wzrosła :-) Wniosek jest jeden- Po prostu nie dochodzą nowi, "hiperzainteresowani" forum użytkownicy(ich motto "ściągnę i do widzenia, a forum mam w D" ) i bardzo dobrze :!:

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-02-04, 23:50   

Dan-TuTenCham napisał/a:
Styczeń 2011- 459

Sam się wtedy zarejestrowałęm - powrót Waldka.

Dan-TuTenCham napisał/a:
Ale za to liczba postów wzrosła Wniosek jest jeden- Po prostu nie dochodzą nowi, "hiperzainteresowani" forum użytkownicy(ich motto "ściągnę i do widzenia, a forum mam w D" ) i bardzo dobrze

Świetnie to podusmowałeś, ostatnio wzrosła liczba osób, która pisze dużo i z sensem!

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2012-02-05, 12:13   

Dan-TuTenCham napisał/a:
raz był tylko 1 nowy w marcu 2010

Wtedy przez jakiegoś natręta ze zmiennym IP musiałem zablokować rejestrację ;)
To był topowy "bad motherfucker" w historii forum :P

Dan-TuTenCham napisał/a:
Tak mało nowych użytkowników nie było od list. 2007

Ja myślę, że im dłużej forum będzie istniało tym mniej będzie przybywać nowych.
W pewnym momencie większość osób, która ma potrzebę rejestracji na takim forum już będzie miała konto. Niektórym fanom np. wystarcza oglądanie w TV i komentowanie wśród znajomych, lub brak komentowania...

hellcabber
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-06, 22:18   

nie wiem czy tylko mi się to udziela, ale poziom tego forum spada na łeb na szyję
rejestrowałem się pół roku temu i był tu całkiem wysoki poziom dyskusji, każdy post właściwie coś wnosił, a użytkowników, którzy nie mieli nic do powiedzenia było jak na lekarstwo - zresztą forum szybko im się nudziło i wygasali po kilku tygodniach
a od kilku tygodni napływa nowych userów, niestety od poziomu postów większości z nich łapie się za głowę i zastanawiam jak można pisać takie pierdzieluchy
przed chwilą wszedłem na forum - 77 nowych postów - przejrzałem wszystkie i jakieś 10 z nich było sensownych, reszta, cóż - zasłona milczenia
mam nadzieję, że to po prostu efekt ferii - zimno, nie ma gdzie iść, nuda - i po ich zakończeniu wszystko wróci do normy

Dawid Kiepski 
Kiepski Znawca

Wysłany: 2012-02-06, 23:16   

No niestety poziom nieco spadł.
Wchodząc na forum i widząc 80 nieprzeczytanych postów, które nabiły się w ciągu kilku godzin, miałem nadzieję, że będą to jakieś ciekawe posty dotyczące rzecz jasna "ŚWK".
Tymczasem około 50-60 z nich jest pisana w dziale "mocny full". Sam czasami coś tam napiszę, ale kiedy widzę zabawy typu "X czy Y" to aż mi się niedobrze robi. Rozumiem takie tematy, jak "Obrazki", czy bardzo fajny temat, w którym wybieramy najlepszą postać ŚWK, ale tematów "X czy Y", "Byłeś czy nie..." nie trawię. Forum patrząc na ilość postów trochę przyspieszyło od jakiegoś czasu (tak mi się wydaje), ale jak już wspomniałem większość postów jest w offtopicu.
Bardzo przydałyby się nowe tematy związane ze ŚWK, które trudno byłoby wyczerpać, no ale cóż...nie tak łatwo znaleźć taki temat.

Ostatnio zmieniony przez Dawid Kiepski 2012-02-06, 23:18, w całości zmieniany 1 raz  

hellcabber
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-06, 23:19   

najgorsze jest to, że ja mówię o postach nie z działu Mocny Full (gdyż mam go w całości w ignorowanych i nowe posty w tym dziale nie wyświetlają mi się), a o tych on-topic
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-02-06, 23:20, w całości zmieniany 1 raz  

Dawid Kiepski 
Kiepski Znawca

Wysłany: 2012-02-06, 23:38   

Rzeczywiście dużo postów jest bez większego sensu (pisanych by nabić licznik).
Może i to dotyczy też mnie (staram się pisać sensowne, pomocne posty, lecz mogłem gdzieś napisać jakieś pierdoły za co z góry przepraszam :-> ). Kiedyś też były posty bezsensowne, ale zazwyczaj pisał je jeden i ten sam delikwent, który po czasie został zbanowany. Użytkownicy, którzy tu przybywają, przychodzą, by coś napisać (kiedyś rejestrowali się by ściągnąć odcinki Kiepskich), ale piszą tylko po to by coś było, a nie po to by miało to sens.
Na prawie każdym forum jest podobny problem, który trudno rozwiązać.
Wydaje się, że jedynym antidotum na tak pisane posty jest wlepianie ostrzeżeń, po uprzedniej reprymendzie (np. użytkownik pisze bezsensowny post i pod jego postem, bądź też na pw upomina go moderator. Ten sam użytkownik pisze kolejny pozbawiony sensu post - otrzymuje ostrzeżenie)

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-07, 10:23   

A zatem, zgodnie z sugestiami użytkowników, niczym minister Stefan Kozłowski z odcinka "Ostatni cham", wypowiadam wojnę prymitywizmowi, chamstwu, spamowi i braku znajomości podstawowych zasad poprawnej polszczyzny na forum. :-) Użytkownicy łamiący regulamin zostaną poddani procesowi intensywnego ukulturalnienia i mają obowiązek zastosować się do tego bez możliwości odwołania. :mrgreen: Egzaminu nie będzie, podatków też za to będą ostrzeżenia dla łamiących regulamin.

A tak już całkiem poważnie: nie ma co popadać w przesadę. Wiadomo, że nie będę się czepiał pojedynczych literówek u osób piszących sensownie ale już posty nic nie wnoszące, z totalnie kaleczoną ortografią i interpunkcją i ich autorzy będą tępieni regularnie. Chodzi o dbałość o poziom forum.

A jeszcze odnośnie zabaw, to kiedyś proponowałem ich likwidację. Admin zarządził, że mają zostać. Usunąłem tylko "Byłeś czy nie byłeś?" za wyjątkowo niski poziom. Z tych samych powodów proponuję usunąć "X czy Y?" oraz "Masz czy nie masz?", resztę zostawić. Proszę zatem o sugestie na ten temat, również Admina.
EDIT: "Wojna użytkowników" również do likwidacji.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2012-02-07, 10:40, w całości zmieniany 2 razy  

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-07, 11:09   

paździoch91 napisał/a:
Z tych samych powodów proponuję usunąć "X czy Y?" oraz "Masz czy nie masz?", resztę zostawić. Proszę zatem o sugestie na ten temat, również Admina.
EDIT: "Wojna użytkowników" również do likwidacji.

Zadam pytanie to samo co w Shoutboxie: Czy likwidacja tematów bardzo popularnych wniesie coś dobrego w życie forum? NIE. To wbijanie gwoździa do "kiepskiej" trumny. Te tematy przetrwały 5 lat i przez ten czas nikomu nie przeszkadzały. Mają kilkaset postów, są nadal bardzo oblegane. Usunięcie ich byłoby jeszcze większą głupotą, niż to co jest w tych temnatach zawarte. Możecie je usunać, ale po pewnym czasie ta decyzja przyniesie małe lub wieksze straty. Bo zazwyczaj tak jest, że jak się usuwa kilka tematów, niedługo pada też ich więcej.

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-02-07, 11:23   

Jak dla mnie te wszystkie zabawy są na swój sposób potrzebne. Czasem ktoś napizse 3 posty w mocnym fullu i moze dzieki temu kilka sensonych na forum.
Jak dla mnie nic nie ruszać - poza tymi totalnie debilnymi (te juz jednak chyba zostały usunięte).

Kiepsky 
Administrator

Wysłany: 2012-02-07, 18:40   

david123lost, popieram! Zawsze broniłem tego działu, mimo że uważam go za bezsensowny, ale skoro chcą w nim pisać niech piszą...

Myślę jednak ostatnio nad taką rzeczą: może przydałby się specjalny moderator działu MOCNY FULL?
Ostatnio dział ten jest przyczyną ostrzeżeń, więc chyba przydałaby się osoba, która pilnowałaby żeby nie było tam wylgaryzmów itd.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-07, 18:44   

Popieram, warto by było także do jego obowiązków dołączyć patrolowanie działu ĆWIARTKI 3/4. W tym momencie jeden moderator nie jest odpowiedzialny za całe forum, a tylko za część. Być może przełożyło by się to bardziej na efekty.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2012-02-07, 19:40   

Kiepsky napisał/a:
Myślę jednak ostatnio nad taką rzeczą: może przydałby się specjalny moderator działu MOCNY FULL?
Ostatnio dział ten jest przyczyną ostrzeżeń, więc chyba przydałaby się osoba, która pilnowałaby żeby nie było tam wylgaryzmów itd.

Może i miałoby to sens ale jednak każdy moderator powinien mieć uprawnienia na każdym podforum, żeby w odpowiedniej sytuacji móc zareagować.

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-02-10, 13:33   

Nie wiedziałem gdzie to napisać, to piszę tu.

Muszę w końcu wysłać smsa dla forum :evil:
Już od dawna planuję(jest to moje marzenie :-P ,słowo ) ale ze względu na nie używanie komórki(tak , jestem wyjątkowy xD) i różne, dość mocno "pieniądzochłonne" zainteresowania mam z tym problemy. Cały czas zbieram na coś kasę. :mrgreen:

Tak, czy siak, najpóźniej w marcu to załatwię. :-D

Zawsze jakieś pieniądze na transfer się przydają...
Kiepsky, pisałeś że niebawem kończy się limit transferowy dla forum, kiedy dokładnie :?:

[ Komentarz dodany przez: paździoch91: 2012-02-10, 14:01 ]
Przeniosłem ten post tutaj.

Odpowiedz do tematu